Liverpool reiser til Tsjekkia for å møte Slavia Praha i sin 16-dels finale i Europa League. Det tsjekkiske laget avanserte fra forrige runde etter 6-4 sammenlagt mot Galatasaray.

Personlig mener jeg Liverpool er en helt annen story. Slavia Praha har da også en elendig statistikk mot engelske klubber. De har mildt sagt råtne 1-4-11 i sine 16 siste kamper mot engelsk motstand.

En annen svak statistikk de har er hele 15 strake kamper UTEN SEIER (0-6-9) i åpningskampen av slike dobbeloppgjør (tapte også første kamp mot Galatasaray i forrige runde). Når det er sagt har de 4-1-0 i sine 5 seneste hjemmekamper i Europa. Nettopp hjemmebanefordelen er det som gir 2-tallet i odds på Liverpool-seier.

Selvsagt skyldes oddsen også alle skadene som rammer Liverpool om dagen, samt en elendig bortestatistikk i Europa de siste årene. Geniet Klopp klarer som regel å trylle frem noe spesielt  nesten uansett utgangspunkt. De vant nylig Carabao Cup, de er i kvartfinalen i FA Cupen og de topper Premier League. Så dette kan fortsatt bli litt av en avslutningssesong for Klopp sin del, og selv med en skadeutsatt tropp mener jeg Liverpool er større favoritt enn oddsen tilsier i dette oppgjøret. Det er fortsatt så mye klasse intakt, at på papiret skal de fortsatt være det beste laget av disse to.

Råtips: Knepen ettmålsseier for Liverpool.