Bettingsider

Transfer odds – Sommeren 2024

Spilleroverganger i fotball er en av de mest spennende aspektene ved sporten, både for fans og for klubber. Hver overgangsperiode fylles med rykter, spekulasjoner og til slutt bekreftede overganger som kan forandre dynamikken i ligaer over hele verden.

Betting på spilleroverganger har blitt en populær aktivitet blant både fotballfans og seriøse gamblere, og oddsselskaper har tatt til seg denne trenden ved å tilby odds på hvor spillerne skal flytte. I denne artikkelen skal vi utforske hvordan odds på spilleroverganger fungerer, hva som påvirker disse oddsene, og hvordan man kan navigere i dette spennende markedet.

Bettingsider med beste odds på transfers

Unibet
1
Unibet

4/5

Unibet Omtale
100% opptil 1 000 kr.
Betinia
2
Betinia

4.8/5

Betinia Omtale
100% opp til 2 000 kr.

Hva er transferodds

Odds på spilleroverganger refererer til spill satt på utfallet av en fotballspillers potensielle overgang fra én klubb til en annen. Disse oddsen settes av bookmakere som analyserer en rekke faktorer for å bestemme sannsynligheten for at en overgang vil finne sted.

Spilleroverganger kan omfatte både kjøp og salg av spillere, lån, og til og med gratis overføringer for spillere som er ute av kontrakt. Skal du tjene penger på transferodds over tid, må sannsynligheten for at overgangene finne sted være høyere enn oddsen som tilbys fra bookmakerene

Hvordan settes oddsen på transfers

Bookmakere bruker en kombinasjon av dataanalyse, innsikt fra bransjekilder, og historiske trender for å sette odds på spilleroverganger. Her er noen av de viktigste faktorene som påvirker oddsen:

 1. Rykter og/eller media: Rykter fra pålitelige kilder og medieoppslag spiller en stor rolle i oddsen. Både nyhetsbyråer og kjente navn på sosiale medier som har en god historie med nøyaktig rapportering om overganger, kan sterkt påvirke oddsene når de publiserer historier om potensielle flyttinger.
 2. Spillerens nåsituasjon: En spillers kontraktslengde, forhold til klubbledelsen, og ytelse på banen kan påvirke oddsen. En spiller med et anstrengt forhold til treneren eller som har ytret ønske om å forlate klubben vil sannsynligvis ha lavere odds for å bli solgt.
 3. Klubbenes behov og økonomi: Klubbers økonomiske situasjon og behov for å forsterke bestemte posisjoner kan også påvirke oddsen. En klubb som har behov for å selge for å balansere bøker, eller som har et klart behov for en spiller i en spesifikk posisjon, vil påvirke sannsynligheten for en overgang. Financial Fair Play spiller etter hvert også en større rolle.
 4. Agenter: Spilleragenter har en betydelig påvirkning på overganger, og deres bevegelser kan gi hint om en forestående overgang. Hvis en kjent agent er sett i samtaler med en klubb, kan det påvirke oddsen.
 5. Markedsbevegelser: Oddsmarkedet selv kan påvirke oddsen. Hvis mange spillere setter penger på en spesifikk overgang, kan bookmakerne justere oddsen for å balansere deres risiko. Spillbørser som Betfair er ofte en god referanse for hva oddsen bør ligge.

Forskjellige spill på overganger

Det finnes flere typer markeder innenfor overgangsodds som spillere kan satse på. Noen av de mest populære inkluderer:

 1. Neste klubb: Den vanligste typen spill, hvor spillere satser på hvilken klubb en spiller vil gå til neste gang. Bookmakerne tilbyr ofte en liste over potensielle klubber, hver med sine egne odds.
 2. Skifte klubb eller ikke: Her satser man på om en spiller vil bli i sin nåværende klubb etter overgangsvinduet eller flytte til en annen klubb.
 3. Tidspunkt for overgang: Dette markedet lar spillere satse på når en overgang vil finne sted, for eksempel i vinter- eller sommerovergangsvinduet.
 4. Overgangsbeløp: Spillere kan også noen steder satse på faktisk overgangssum.

Strategier for spill på overganger

Å satse på spilleroverganger krever selvsagt mer enn bare flaks. En god strategi kan øke sjansene for å lykkes. Her er noen tips for å forbedre dine ferdigheter på dette markedet:

 1. Holde seg oppdatert: Følg med på pålitelige nyhetskilder og sosiale medier for de siste ryktene og bekreftelsene. Kilder som har en god historie med nøyaktige overganger er spesielt verdifulle. Ikke følg slavisk det en random person sier på sosiale medier bare for å få klikk.
 2. Analyser spillerens situasjon: Se på faktorer som spillerens kontraktslengde, form, forhold til treneren, og uttalelser til media. En spiller som uttrykker misnøye har svært ofte større sannsynlighet for å bytte klubb.
 3. Forstå klubbens behov: Kjenn til klubbens økonomiske situasjon og behov for forsterkninger. Klubbers handlinger i overgangsmarkedet er ofte drevet av spesifikke behov.
 4. Følg agentene: Agentenes bevegelser kan gi store hint. Hvis en kjent agent er involvert i møter eller vises på TV under en kamp, kan det indikere en forestående overgang.
 5. Markedsreaksjoner: Vær oppmerksom på hvordan oddsen endrer seg. Store bevegelser i markedet kan indikere at det er ny informasjon tilgjengelig som påvirker sannsynligheten for en overgang, men husk at dette også kan komme av at noen stoler blindt på personer uten pålitelig informasjon.

Historiske overganger

La oss se på noen eksempler fra de siste årene for å forstå hvordan overgangsodds fungerer i praksis.

Cristiano Ronaldo til Juventus i 2018

Da ryktene begynte å svirre om at Cristiano Ronaldo kunne forlate Real Madrid for Juventus, justerte bookmakerne raskt oddsen for denne potensielle overgangen. Medias dekning, spesielt rapporter fra pålitelige kilder som Sky Sports og Marca, spilte en stor rolle i å forme oddsen.

Da overgangen ble bekreftet, viste det seg at tidlig innsikt fra disse kildene var avgjørende for de som satset på utfallet.

Neymar til PSG i 2017

Neymars overgang fra Barcelona til Paris Saint-Germain for en rekordstor sum på €222 millioner var en av de mest omtalte overgangene i nyere tid. Oddsen for denne overgangen var i begynnelsen høye, da få trodde at PSG ville utløse utkjøpsklausulen.

Imidlertid, da rapporter fra kilder nær Neymar begynte å dukke opp, falt oddsen drastisk. De som fulgte med på disse rapportene kunne ha dratt nytte av den høye oddsen tidlig.

Jadon Sancho til Manchester United i 2021

Overgangen til Jadon Sancho fra Borussia Dortmund til Manchester United var gjenstand for mye spekulasjon i flere overgangsvinduer. Oddsen svingte betydelig basert på forhandlingene mellom klubbene og rapporter fra journalister som Fabrizio Romano, som er kjent for pålitelige overgangsnyheter. De som fulgte disse kildene nøye kunne se hvordan oddsen endret seg med hver oppdatering, og kunne satse tilsvarende.

Money management

Som med alle former for spill, er det viktig å håndtere risiko når man satser på spilleroverganger. Les våre anbefalinger HER!

Author image

Stig Lukas Berg

Skribent og eksperttipser
1184 Innlegg

Jeg har skrevet for OddsNet siden år 2000. I starten leverte jeg stort sett tennistips, og skrev blant annet omfattende forhåndsanalyser til Grand Slam turneringene. Opp gjennom årene har jeg trolig skrevet og postet 4-5.000 oddstips for OddsNet. I tidligere år slet jeg litt med å begrense meg, og tipsene/analysene ble veldig omfattende. Uttrykket: «Å fatte seg i korthet» har ikke alltid trumfet denne herremannen.

Ekspert på: Oddstips Forhåndsanalyser