Caroline Wozniacki er for alvor på vei tilbake mot gammel form. Tobarnsmoren gjorde comeback i august i fjor etter 3 1/2 år borte fra tennissirkuset. Glimtvis har hun spilt meget godt, men naturligvis har det tatt tid å finne stabiliteten på et høyt nok nivå igjen.

Nå synes jeg virkelig det begynner å ligne noe, og det ser man også av resultatene hennes den seneste tiden.

Forrige uke ble det kvartfinale i Indian Wells etter at hun trakk seg i starten av 2.sett mot verdensener Swiatek. Det positive var at Wozniacki startet kampen knallbra og ledet 4-1* mot verdens beste spiller. Så ble hun rammet av en skade i ene foten og tapte 6 strake games før hun måtte trekke seg.

Før Swiatek-kampen imponerte hun også stort, mot flere gode spillere. Det vitner om at Wozniacki har noe stort på gang igjen. Hva så med fotskaden?? Trolig ikke så alvorlig og hun virket ikke særlig hemmet i 1.runde mot Burel (vant 61 64).

Motstander i 2.runde er Kalinnina fra Ukraina. Litt farlig å undervurdere henne, noe jeg heller ikke gjør. Argumentet er heller at Wozniacki besitter et langt større toppnivå, et nivå hun nærmer seg kamp for kamp nå.

Den ukrainske jenta tapte dessuten i strake sett mot Bronzetti i Indian Wells og hun gjorde det samme mot X.Wang i Austin før det igjen. I februar var det Ostapenko og Svitolina som slo henne 2-0. Jeg mener derfor at nåværende form, på begge spillere, viser motsatt retning, og at Wozniacki sitt tålmodige spill og defensive klasse passer Kalinnina ganske dårlig.

Wozniacki viser spilleglede igjen, hun har nettopp klatret 75 plasser på rankingen og viser fryktinngytende form. Hun er likevel ikke topp 100 ennå, så motivasjonen er garantert 100% på topp for å øke rankingen mye og raskt i tiden fremover. Det har selvsagt med å skaffe seg seeding etter hvert, noe som jo er relevant og ikke minst viktig i større turneringer.