Målfattig mellom Ungarn og Sveits

Et forsiktig spill fra kampen mellom Ungarn – Sveits på lørdag.

Sveits er et av de beste defensive landslagene i verden i mine øyne. Rett og slett utrolig vanselig å trenge gjennom. De ligger så kompakt og godt organisert bakover at det er en fryd for de som liker den fasen.

Samtidig mangler de en del sting fremover i banen og de mangler en del punch i kombinasjonene og ikke minst tempoet, MEN dette spillet baserer seg altså på deres defensive styrker.

I kvaliken slapp de kun inn 11 mål på 10 kamper. I to treningskamper i mars spilte de henholdsvis 0-0 mot Danmark og vant 1-0 mot Irland. I juni kjørte de over svake Estland med 4-0, mens de spilte 1-1 mot Østerrike.

Spillet jeg sikter til her er under 2,5 mål.

I en åpningskamp i et mesterskap er lagene ofte litt forsiktige. Der man tar og føler på hverandre og spiller med liten risiko.

Motstander Ungarn er et mer offensivt lag og har virkelig imponert meg både i EM-kvaliken og i flere av treningskampene i etterkant. De vant gruppen sin med 5-3-0 og slapp faktisk kun inn 7 mål på sine 8 kamper.

Jeg håper vi får en kamp der Sveits på sedvanlig vis skrur igjen krana og legger seg kompakt og veldig organisert defensivt. Der vi får to lag som tar liten risiko offensivt og føler seg litt frem på hverandre. Der man helst unngår en tidlig scoring. I så fall har jeg god tro på under 2,5 mål i kampen.

Det har for så vidt også oddssetterne og det blir derfor kun et lite spill da oddsen ikke skriker av verdi, men likevel kan forsvares med et par units.