Tyrkia vinner mot svake Georgia

Tyrkia vant sin kvalifiseringsgruppe som også inneholdt blant andre Kroatia og Wales. Tyrkerne endte med 5-2-1 og slapp kun inn 7 mål på 8 kamper.

Georgia er vel på papiret det svakeste laget i EM-sluttspillet. De ble kun nr.4 i kvaliken, i samme gruppe som Spania, Skottland og Norge. 2-2-4 ble fasiten, men siden de er i C-divisjonen fikk de en ekstra sjanse via omspillet (Nations League). Der slo de Hellas etter et vilt straffedrama.

Georgia har aldri deltatt i et VM eller EM-sluttspill tidligere og debuterer altså i Tyskland. Landet som brøyt ut av tidligere Sovjetunionen og spilte sin første offisielle landskamp i 1990.

Usikker på hva man kan forvente av Georgia. De klarte vel 1-1 hjemme mot Norge, mens vi slo dem hjemme. Så tapte de vel 1-7 hjemme for Spania, men samtidig klarte de 2-2 hjemme mot Skottland. Så de har jo litt å fare med, men samtidig svinger det voldsomt mellom topp- og bunnivå.

De kan absolutt slå fra seg, men motsatt er de fryktelig svake når man ser på bunnivået.

Tyrkia er også vanskelig å plassere, men alt annet enn seier er uakseptabelt mot Georgia. Kampen om andreplassen er nevnt og da må det bli 3 poeng mot svake Georgia – undervurdering eller ikke.