Godt nytt år!
Tour de ski startet i går med sprint, en tour uten norske til start. Moa Lundgren gikk en god prolog og ble nummer fire, tok seg forbi kvartfinalen, men så ble det exit i semifinalen. Hun prøvde å være litt offensiv i semifinalen, men fikk det rett og slett for tungt ut på andrerunden.
Dermed ble det ellevteplass.
I fjor ble hun nummer ti på den første sprinten i Tour de ski. Den gangen gikk de fellesstart over ti kilometer dagen før, hvor hun ble nummer åtte. Med blant annet fire norske kvinner foran seg på lista. Riktignok i fristil, som hun er hakket bedre i. Men eksempelvis på Lillehammer i fjor var hun seks ved skibyttet på 7,5 + 7,5 hvor hun ble ni til slutt.
I fjor ble hun etter vært syk og måtte bryte Tour de ski.
Lenzerheide er i høyden, så det er litt andre utslag enn i renn i lavlandet, og det er også noe med at formen gjerne svinger enda raskere på kort tid. Noen går best i det første rennet og dabber av, andre trenger kanskje en konkurranse først for å få ut sitt beste.
Det aller viktigste er nok likevel at løpere med stor utholdenhet profitterer på tynnlufta og at slitenheten kommer brått og brutalt om man går over terskel. Allerede for to år siden advarte Petter Skinstad mot Moa Lundgren etter at hun på en laktat-test, en test der man måler hvor mye melkesyre man tåler i blodet før muskulaturen streiker, knuste alle tidligere måleresultater ved Nationellt Vintersportscentrum (NVC) i Sundsvall, ifølge Expressen.
Så hun passer nok bra i høyden.
Med åttendeplass på tikilometeren i fjor og altså fire norske foran seg, så kan kanskje Lundgren henge seg med til en enda bedre plassering i år, hvis gårsdagens lille sprekk i semifinalen bare var noe som var knyttet til litt over terskel-gåing i går. En sprint er dessuten mer utsatt for den slags enn en tikilometer som går i noe jevnere tempo, tross alt.
Det spørs også hvorvidt det settes så stort tempo i år uten Johaug & co på start. Moa Lundgren er nok ikke så verst en avslutter heller.
Prøver derfor en innsats på Moa Lundgren topp 6 hos Unibet i dag, til 11 i odds.