Veldig langt unna med Lundgren i går, hun mistet relativt tidlig kontakten med teten. Men det ble veldig jevnt blant mange som ventet, og Linn Svahn vant altså det hele – noe overraskende.
I dag prøver jeg en liten innsats på at Denis Spitsov blir topp tre på etappen, det vil si har en av de tre beste etappetidene på jaktstarten. Bolsjunov leder jo allerede med et hav og går med stor sannsynlighet først i mål. Men her handler det altså om selve etappetiden.
Bolsjunov kan meget muilg bare øke til alle fra front, men erfaringsmessig er det vanskelig uansett hvor god du er. Så kommer Maltsev, Svensson og Cologna som kan jobbe sammen et minutt bak, men Manificat, Belov, Spitsov og Musgrave er nok en sterkere kvartett til sammen.
Om Spitsov kommer foran de to førstnevnte, og Musgrave ikke henger med helt inn, så vil Spitsov i hvert fall ha bedre tid enn dem. Så finnes det så klart folk bak også som kan melde seg på, men jeg tror akkurat denne kvartetten er godt sammensatt av løpere som er villige til å dra og holde folk bak seg nettopp bak seg.
Spitsov sliter med å vinne løp og komme på pallen også i vanlige løp, fordi han ikke er noen stor avslutter. Sånn sett er dette en fin mulighet for ham. Kapasiteten er det i hvert fall ingenting i vegen med, det har han mange ganger vist, blant annet i den avsluttende bakken i konkurransen.
4,25 på topp tre på etappen hos Unibet er fin formiddagshygge.