Gigantduell i semifinalen

Verdens beste kvinnelige tennisspiller Iga Swiatek er SELVSAGT i semfinalen, men det skal sies at hu var griseheldig som unngikk tap mot Osaka allerede i 2.runde (rett og slett utrolig at hu kom seg videre).

Samtidig kan det virke som hu trengte den kampen, for siden har hu vist den ene maktdemonstrasjonen etter den andre;

3.runde: Bouzkova: 64 62
4.runde: Potapova: 60 60
Kvartfinale: Vondrousova: 60 62

Hun er ikke verdensener uten grunn, men faktum er vel at på grus er hun enda mer suveren enn på de andre underlagene. Hun vant både i Madrid og Roma i forkant av French og har nå 17 strake seire på underlaget. Hun har også vunnet French Open 3x de 4 siste årene. Hun har 56-4 på grus fra 2022.

Så hvordan skal Gauff klare å slå henne? Enkelt svar. Det klarer hun IKKE. Man skal selvsagt være forsiktig med å være for bastant, men hvis så skal skje må Swiatek spille langt under pari mens Gauff må være langt over pari.

Ser man på innbyrdes oppgjør er det heller ikke noe som tyder på en skrell fra Gauff. Swiatek leder hele 10-1 H2H med 4-0 på grus UTEN å ha tapt sett. To av de fire gruskampene har dessuten vært i French Open;

De møttes i kvartinfalen i fjor da Swiatek vant 64 62 og de møttes i finalen for 2 år siden da Swiatek vant overlegent 61 63.

De møttes også så sent som i semifinalen i Roma i forkant av French Open. Nok en gang vant Swiatek komfortabelt (64 63).

Godt mulig Gauff klarer å justere seg taktisk og treffer bedre denne gangen, men det meste går på skinner for Swiatek nå så jeg prøver et spill på Swiatek -5,5 til 1,70.

Resultater ala 64 62, 63 63, 75 62 osv og spillet sitter. Slik Swiatek spiller ser jeg kun Sabalenka som en seriøs utfordrer. I mot selvagt at Gauff kan gå inn i kampen med senkede skuldre og lite press på seg. Hun har da også prøvd å lempe presset over på Swiatek i forkant av matchen, men jeg tenker samtidig at hun har mye å jobbe med mentalt med 1-10 H2H og 0-4 uten et eneste sett på grus.

Nei, her lukter det Swiatek lang vei.