Sjansefattig!

EM-«festen» fortsetter når 1/8-dels finalene tar til lørdag kveld. Først ut er  Sveits mot Italia der jeg personlig både håper og tror Sveits avanserer. Italia imponerte slett ikke i gruppespillet. Oppskriftsmessig seier mot Albania, får de ble utspilt etter alle kunstens regler mot Spania. Utlignet deretter i 98 minutt mot Kroatia og sendte Modric & co hjem.

Italia er regjerende mester, men jeg nekter å tro at de forsvarer tittelen. Utfallet mot Sveits er vel close race og noe jeg holder meg unna, men er det noe Italia kan når det virkelig gjelder så er det å spille kynisk og destruktiv fotball. Nå veit jeg at Spaletti ønsker å gjøre noe med det, men det er et prosjekt som evnt vil ta tid. Nå er det sluttspill i et mesterskap som gjelder, og da må Italia trykke på de knappene de kan. Ser derfor for meg et italiensk lag som ligger kompakt og organisert i bakre ledd. Som slipper Sveits til få målsjanser.

Spillet jeg har plukket ut er under 7,5 skudd på mål. Sveits har 7, 4 og 3 skudd på mål mot henholdsvis Ungarn, Skottland og Tyskland så langt.

Sveits er selv et lag som vet å spille på de rette strengene defensivt. Rett og slett et av verdens beste lag til å tette igjen. Føles feil å skrive dette, men jeg håper vi får en kjedelig og sjansefattig kamp. Der vi får to lag som går forsiktig ut og tar liten risiko.

Italia er for meg synonymt med et lag som sjelden briljerer og som har en egen evne til å lure seg videre uten å imponere. Og gjerne gjennom sjansefattige kamper der de spiller kynisk som faen.

Har litt vondt for å se at Sveits skaper voldsomt med sjanser.