Sveits win to nil

Sveits får en viktig oppkjøringskamp til EM-sluttspillet som er rett rundt hjørnet. Det skurrer litt i valg av motstander for mitt vedkommende. Hjemmekamp mot SVAKE Estland er ikke den matchingen jeg ville trodd de gikk for.

Sveits ble overraskende slått av Romania i kvaliken og havnet til slutt så mye som 5 poeng bak rumenerne. Likevel, Sveits er klare for EM-sluttspillet og de tapte kun 1 kamp i kvaliken. På egen hjemmebane gikk de ubeseiret gjennom kvalen med 2-3-0.

Estland er et MYE svakere landslag enn Sveits. De havnet håpløst sist i sin EM-kvalifiseringsgruppe med 0-1-7 og 2-22! i målforskjell. Dette er rett og slett en kamp Sveits bør vinne med 2-4 mål og jeg blir overrasket om Estland klarer å score.

Sveits har i tillegg god defensiv struktur i laget. Husk at de kun slapp inn 11 mål på 10 kamper i kvaliken. Disse «treningskampene» rett i forkant av et mesterskap har normalt og bør ha stor betydning for lag som har kvalifisert seg. De handler det ofte om å drille inn formasjonene og terpe, terpe, terpe – ikke minst den defensive strukturen.

Estland skal være så mye svakere og i en betydningsfull kamp for hjemmelaget tipper jeg 2-0 eller 3-0 her. Tipset blir således at Svetis vinner og holder nullen.