Sesongens femte og siste lokaloppgjør i seriespillet ved Mjøsa spilles lørdag på det noe uvanlige kamptidspunktet 15.30. Dette oppgjøret har en, for en Storhamarsupporter, veldig lei og mulig noe unødvendig evne til å bli jevnt.

Lillehammer med to strake U’er etter full tid som begge endte med overtidstap. 3-3 hjemme mot Lørenskog nest sist ikke så imponerende, men holdt Sparta til 4-4 i Særp torsdag i en kamp de ledet både 3-0 og 4-3 til 4-5 minutter gjenstod.

Storhamar med 13-6-0 siste sekstiminuttere, og har dratt inn alle overtidsekstrapoeng hele sesongen faktisk. Imponerer klart mest mot lag 2-4 på tabellen, mens de som regel «gjør det de må» mot lagene fra Frisk på femteplass nå og ned. Smadret erkerival VIF 6-1 i Oslo nest sist, hvor Engas ene mål faktisk ble det store talkingpointet etter kampen – det førte til og med til en sporenstreks regelendring for hva som er lov og ikke angående scoringer med aktiv skøytebruk.

Ser man kun på tabell og Storhamars form lukter jo dette selvsagt en enkel B, men Lillehammer klarer som nevnt «alltid» å gjøre disse kampene frustrerende jevne. Faktisk har Storhamar dekket en -2,0 ahc-linje kun 1 av 17 (!) siste kamper H2H – en 6-2-seier for et år minus en dag siden. Tre har endt med push hvorav de to første seriekampene denne sesongen og kamp nummer 17 tilbake. De øvrig 13 av de 17 siste innbyrdes har altså LIK med to mål i ledelse fra start gitt pluss i boka.

Spill jeg med hjertet gjerne ser ryker, men linja på +2,0 må selvsagt leveres her.