Sitter veldig greit på vinnerspillet på Frisk til 35 i odds fra før semifinalene – Betway har f.eks nå 11 på 1-2 i kamper til Askerlaget. I dag tror jeg dog kanskje serievinneren fra Hamar setter inn rykket i denne svært så jevne serien.

Tre kamper er spilt, og enda har ikke noe lag hatt tomålsledelse under 180 spilte minutter, bortsett fra i kamp 1 der Storhamar fikk et gratismål på tampen da Frisk trakk keeper veldig tidlig. Akkurat det er noe av årsaken til at jeg går for hc-seier istedet for ren B i Varner Arena. Frisk har ledet samtlige kamper i løpet av kampens siste 9-10-11 minutter, før en sen backutligning har ført seriemesteren tilbake i kampene. Denne serien kunne like gjerne stått 3-0 som 0-3.

Storhamar er dog spillemessig et bedre lag, og som jeg vel var inne på i bøttetipset på Frisk føler jeg bortekamper mot Frisk passer de bedre enn kamper hjemme i Fjøset på Hamar. Må unnvære ligaens beste spiller i Patrick Thoresen også i dag, mens Andreas Dahl er ferdig for sesongen.

Mitch Gillam muret igjen kassa ved hjelp av en god dose flaks sist etter par grove tabber i kamp 2, og må være helt på topp igjen om Frisk skal stå imot. Tror ikke på samme hawaiitendenser som sist i Asker, men mer konstant Storhamarpress mot et Frisk som ikke kom ut av egen sone siste 10-15 minutter sist – før de avgjorde på en ytterst sjelden overgang.

Oddsmarkedet løp for øvrig totalt løpsk på denne kampen i går kveld, nok basert på at Pinnacle la ut det jeg antar var en feiltastet odds på 1,58 på ren B. Mange bookmakere stengte kampen, og rekyllen førte B’en helt opp til 2,58 på det meste. Stabiliserte seg etterhvert rundt 2,30ish, noe jeg mener er for høyt i dag – holder denne 50/50 på HU og B. Mener altså at denne skal ned mot 2,0 frem til kampstart – og siden Frisk trakk keeper så voldsomt tidlig sist, ser jeg ikke bort fra at det også i dag kan komme et gratismål om de kun er en foran. Magefølelsen sier dog noe ala 1-4 i kamp 4 – samme resultat som tilsvarende kamp i semifinale 4 mellom disse i 2018 da Frisk også reduserte til 1-2 i kamper etter sudden deathseier på Hamar i kamp 3.