Tror også Stavanger Oilers vil ta et skikkelig grep om denne andre semifinalen når VIF tar imot vestlendingene lørdag. 2-1 i kamper til den regjerende mesteren etter to klare hjemmeseiere, samt et suddentap etter det man må få kalle et selvmål borte i kamp 2.

For meg er det faktisk ganske så stor klasseforskjell på disse to for tiden, selvom det på tabellen kun skilte et lite poeng til slutt. Vålenga har et veldig høyt toppnivå, men avhengig av å være i medgang og flyt – mens bunnivået er det klart laveste av de fire gjenværende i ishockeyens norgesmesterskap. De sprekker som en ballong gang på gang, og i løpet av de siste 13 kampene finner vi resultat som:

0-4 borte mot Stavanger

1-4 borte mor Stavanger

1-5 borte mot Stjernen

2-5 hjemme mot Stavanger

0-8 borte mot Storhamar

Ta med at de også i løpet av de siste 13 kampene «har prestert» å ligge under 2-3 med en periode igjen hjemme mot Comet, og 0-3 etter en periode borte mot samme lag i Halden.

Viktige Partanen forsvant i går, og jeg blir overrasket om han spiller mer denne sesongen. Keeperspillet varier voldsomt, og de fremstår ganske så softe bakover.

Stavanger derimot har virkelig funnet «seg selv igjen» siste par måneder, og fremstår nå som et bunnsolid lag som ruller på mot en ny pokal. Eller i alle fall finale. Keeper Holm er igjen stabil på denne tiden av året, og maskineriet ser tvers gjennom bunnsolid ut.

Jeg tror VIF fikk den ene seieren de får i denne semifinalen forrige hjemmekamp, og også her lukter det for meg noe ala 1-4 – kanskje enda mer faktisk. Har man tilgang til Pinnacle får man ren B der til 2,57, mens Vulkanbet er vel best av de jeg skummet gjennom her til 2,49. I mitt hode skal denne ganske så mye ned, og også her kjører jeg handicapvariantet på bortelaget.