Spania vinner sin åpningskamp

Spania sin første EM-kamp blir ikke av det enkle slaget. Motstander er Kroatia i en tøff gruppe som også består av Italia og Albania.

Spania er selvsagt klar gruppefavoritt, mens andreplassen like selvsagt er ventet å stå mellom Italia og Kroatia.

Jeg vil tro alt annet enn seier ikke er godt nok for spanjolene, uansett om vi snakker om en åpningskamp. Laget til Kroatia er vel ikke den beste utgaven jeg har sett av det landslaget. Det er rett og slett et aldrende lag der mange av spillerne har passert 30 år med Luka Modrid på 38 i spissen. 35-årige Perisic er en annen ringrev og i mine øyne er en del av spillerne over toppen.

I Spania har det som vanlig vært en knallhard og brutal uttakningsrunde der flere utrolig gode spillere ikke kom seg gjennom nåløyet. De må rett og slett alltid regnes blant de største favorittene til å vinne mesterskap (VM og EM). På oddsen er de nå i forkant av mesterskapet rangert på femteplass (bak England, Frankrike, Tyskland og Portugal). Selv ville jeg nok hatt de topp 3, men noe av svaret får vi trolig allerede i åpningskampen.

Kroatia har vært gjennom noen forholdsvis gode treningskamper siden mars med blant annet 4-2 mot Egypt og 3-0 mot Nord Makedonia og de får god matching mot Portugal førstkommende lørdag.

Jeg velger likevel å poste tipset allerede nå da jeg tror oddsen på Spania kan synke noe inn mot EM-åpningen mellom disse lagene. Jeg ser således for meg en tett og jevn kamp som fort står og vipper til langt ut i 2.omg, men før eller siden tror jeg Spania setter inn det avgjørende målet.