Tett og jevn semifinaleduell

Det blir en gigantduell mellom Alcaraz og Sinner i den ene semifinalen av French Open. Etter at Djokovic måtte trekke seg fra kampen mot Casper Ruud betyr det samtidig at Sinner rykker opp som ny verdensener.

Sinner var skadet i oppkjøringen til French, men har gradvis spilt seg opp nærmest kamp for kamp i French. Han må nok uansett enda mer opp i nivå for å matche Alcaraz. Spanjolen har i mine øyne holdt klart høyest nivå av ALLE så langt i turneringen. Rett og slett fantastisk god, MEN Sinner veit hvordan man slår han. Innbyrdes viser 5-4 til Alcaraz som vant siste oppgjør så sent som i Indian Wells i mars (hardcourt, 16 63 62).

Det man vet med Sinner er at han gyver løs og er uhyre aggressiv uansett motstander. Det er også slik man må spille for å slå Alcaraz silk han nå spiller. Sinner trykker på noen knapper motstanderne til Alcaraz så langt ikke er i stand til. Hvis Sinner finner sonen tror jeg han kan matche spanjolen og dra denne kampen til minst 4 og kanskje også 5 sett. Alcaraz er favoritt slik han har spilt til nå, men Sinner har nivået til å presse ham helt ut.

Det gjelder å prøve å få spanjolen ut av rytmen og Sinner sitt up-tempo angrepstennis kan få han ut av balansen.

Jeg prøver et spill på over 37,5 games. Da er sjansen god for at det går inn om det blir 4 sett og en garanti dersom kampen går til 5. Jeg har rett og slett vondt for å se at noen av dem vinner denne i strake sett. Dette kunne like gjerne vært finalen, men heldigvis har vi en nordmann i den andre semifinalen som fort an stå i sin tredje strake French Open finale 🙂