Vår danske venn Holger Rune er en sykt spennende unggutt som opplever sitt livs største eventyr så langt på Roland Garros. Han startet like greit med å kjøre over Shapovalov i 1.runde. Allerede da fikk man et forvarsel om hva som var i gjerde. Nye seire i strake sett mot både Laaksonen og Gaston var mer som forventet, før han tok ut selveste Tsitsipas i 4.runde (3-1 i sett).

Dansken må være noe av det mest uredde jeg har sett på en tennisbane før. Jeg tror faktisk vi kan få en fremtidig topp 10 spiller fra Danmark, MEN jeg lar noen faktorer trumfe MOT ham i dette oppgjøret;

  • får ofte en reaksjon i kampen etter en storseier som mot Tsitsipas
  • 0-3 H2H mot Casper og aldri vunnet sett mot nordmannen
  • sliter ofte fysisk i lengre kamper (kramper bl.a.)

Caspar har altså 3-0 innbyrdes mot Rune, senest i Monte Carlo i midten av april (67 57). I den kampen var Casper langt unna sitt beste og nivået han spiller på nå. Det kan man vel si om Rune også, men også i den kampen sleit Rune med fysikken mot slutten.

Seieren mot Tsitsipas må omtales som en gedigen skrell. Tsitsipas var i finalen i fjor og en av de store outsiderne til tittelen også i år. Rune viste imidlertid hva som bor i ham, men historisk sett viser deg seg GANG PÅ GANG at det er ekstremt vanskelig å følge opp slike seire – særlig i Grand Slam.

Rune måtte igjen kjempe mot krampetendenser og sleit voldtsomt utover i 4.sett. Holder han evnt en lang kamp mot Casper?

Casper Ruud hadde en vanskelig inngang på grussesongen. Det er ikke alltid så enkelt å omstille seg fra hardcourt til grus, men han var i semien i Roma og forsvarte tittelen i Geneve. Noe som gjorde at han viktigst av alt fikk en meget fin inngang til denne turneringen.

Ruud var gjennom en vanvittig batalje mot Sonego som tidvis traff på ALT. Casper kom seg dog gjennom med 3-2 og han fulgte opp med en kruttsterk 3-1 seier mot Hurkacz som til da ikke var brutt en eneste gang i turneringen.

Klarer Casper å opprettholde god lengde, serve opp mot sitt beste og bruke forehanden som et våpen slik som i de andre kampene. Ja, da tror jeg dansken virkelig skal få kjørt seg.

Jeg blir ikke overrasket om dansken vinner, men jeg lar punktene nevnt ovenfor ligge til grunn for at Casper vinner minst 3-1 i sett. Husk også at Casper faktisk aldri har tapt sett mot dansken før..