Romania vinner viktig kamp

Romania tar i kveld imot Bulgaria til privatlandskamp. Hjemmelaget har vist fin form over tid nå og sto med 7-5-0 siste 12 landskamper inntil de tapte 2-3 borte for Colombia i slutten av mars. De har nå scoret mål i 8 av sine 9 siste landskamper.

Jeg holder helt klart Romania for å være det beste laget av disse to når begge stiller toppet og vil tro de stiller et sterkt mannskap til kveldens kamp. Romania er i gruppe E av EM-sluttspillet og trenger å drille laget så godt som mulig nå rett i forkant av mesterskapet.

Bulgaria havnet aller sist i sin EM-kvalik og de vant ikke en eneste kamp på sine 8 kamper i gruppe med Ungarn, Serbia, Montenegro og Litauen. Kun 7 scorede mål på 8 kamper var heller ikke noe å hoppe i taket av. De avsluttet riktnok med 2-2 både mot Ungarn og Serbia (nr.1 og 2 i gruppen).

Siden har det blitt 1-0 seier borte mot Tanzania i treningskamp i mars og 1-1 borte mot Azerbadjan (begge kamper i slutten av mars).

Jeg holder Romania som klar favoritt med bakgrunn i hvor viktig kampen bør være rett i forkant av et sluttspill/mesterskap. De var også svinegode i kvaliken og vant gruppen sin ubeseiret (6-4-0). Med det var de hele 5 poeng foran favoritten Sveits på andreplass og 7 poeng foran Israel på tredjeplass.

Romania var dessuten sterke på hjemmebane med 4-1-0 i kvaliken. De holdt dessuten nullen i de tre siste, deriblant hjemme mot Sveits i den siste hjemmekampen.

Bulgaria fikk 0-2-3 borte, så her får de det tøft.

For Romania er det en kamp med MYE betydning, mens for Bulgaria er det «kun» en treningskamp – for å sette det på spissen.