Gerwyn Price virker helt ute av form, og har skuffet stort i lengre tid nå. I Premier League ligger han håpløst plassert etter night 7.

Kun 5 poeng har det blitt og han ligger nest sist. -13 i leg difference sier egentlig alt og han har ikke vært i nærheten av noe storspill så langt.

Price skal nå opp mot selveste van Gerwen, og de siste innbyrdes oppgjørene har vært klar fordel van Gerwen som har vunnet 6-2, 11-5 og 6-4 i deres 3 seneste oppgjør – aller sist i Premier League i slutten av februar.

van Gerwen er da også nr.2 i Premier League så langt, kun bak regjerende verdensmester Luke Humphries. Disse to har så langt vunnet 5 av de 7 «nights» som er spilt i Premier League så langt. Van Gerwen står med flest seire (3).

Price har definitivt nivået til å slå van Gerwen. Han vant 5 strake oppgjør mot van Gerwen i 2023 (før de siste kampene). Det sier samtidig litt om hvordan ting har snudd for disse spillerne. Van Gerwen ligner mer og mer på seg selv igjen (det beste spilleren siden Phil Taylor), mens Price har falt voldsomt tilbake i nivå og tydeligvis sliter mentalt.

Små marginer i disse oppgjørene, men ser ikke helt for meg at Price snur dette over natten og da blir van Gerwen klar favoritt i mine øyne. Han vant tross alt Premier League i 2013, 2016, 2017, 2018, 2019, 2022 og 2023, mens Price kun har vært runner up (2023).