PGA-touren starter på igjen etter juleferien med Sentry tournament of champions. Det vil si at de aller beste og fjorårets vinnere møtes til kalenderårets første konkurranse.
Martin Laird er med i kraft at av at han vant Shriners Hospitals-turneringen i oktober, hans første seier på PGA-touren på sju år. Men han har et bra toppnivå og det som først og fremst har hindret flere seire de siste årene er litt noja når det har dratt seg til og han har vært der oppe.
Så også i Shriners-turneringen, der han la noen skikkelig skjeve utslag idet han skulle sette spikeren i kista. Men han berget seg inn på et vis og dro til slutt i en heftig putt for å vinne i omspillet.
Jeg tenkte både da og etter å ha laget en lokal vri på seieren i lokalavisa at det nok ikke ville ta like lang tid før den neste seieren ville bokføres. De to siste turneringene Laird spilte i fjor endte imidlertid begge med missed cuts.
Det legger jeg ikke all verden vekt på, ikke helt unaturlig at fokuset svinner litt når man endelig har klart noe man har kjempet for så lenge. Nå har han imidlertid fått en lengre pause og seieren godt på avstand, og kan gyve løs på et nytt år.
Banen i Kapalua på Hawaii bør han ha en god feeling for når han går ut som aller førstemann om et kvarters tid. Sist gang han spilte her ble han riktignok bare nummer tjue, men de to foregående besøkene ga en 4. og en 2. plass.
Kan han komme utpå med litt flyt fra starten av her, kan Laird ta med seg den selvtilliten han trenger for å prestere på sitt beste. Det å gå ut tidlig er gjerne en fordel med tanke på banenes beskaffenhet, så forholdene bør kunne ligge til rette.
Laird er en virkelig høyoddser, står til over 200 på Betfair, og hos Unibet kan man få 251 som vinner om man bare spiller vinner. Motsatt er Betfair høyest med 38 på topp 5, hvor Unibet har 34. Så finnes det også muligheter for å livespille underveis, med each way.
Kanskje holder det bare en runde, i så fall kan man spille ham til å lede etter runde en til 81 i odds, og få 15 ganger pengene på at han er topp 5 etter dag én.