Tenkte jeg bare kunne dele noen tanker rundt helgens golfturnering – interessen har jo fått et skikkelig boost med Viktor Hovlands fremganger.
Årets PGA Championship spilles på en veldig vanskelig bane i San Fransisco. Arrangørene har til og med gjort den enda litt verre enn vanlig, slik at slagene fort ramler på hvis man havner utenfor fairway eller bommer litt på innslagene mot greenen.
Ellers er det mange trær i spill på begge sider av den smale fairwayen på flere av hullene, så med mindre du er Phil Mickelson og ballen spretter ut i fairway eller tilfeldigvis legger seg midt i en åpning med fri utsikt til hullet ni av ti ganger, så blir det trøblete.
Irske Shane Lowry kommer fra en sjetteplass i WGC Fed-ex’en sist uke. Han står med bare to seire på PGA-touren, men den ene av dem er ganske svær – fjorårets The Open. Og om man ikke skal legge all verden i det, så kom den sent i juli og den andre seieren hans akkurat denne helgen for fem år siden.
Jeg har selv prøvd ham litt de siste to ukene, og ser ingen grunn til å ikke la være en tredje gang. Da han ikke klarte cuten i The Memorial var det spesielt puttingen som var under enhver kritikk. Men helt på slutten på fredagen var det tegn til bedring, og jeg tenkte at hvis han bare klarte å komme seg med til de to helgerundene ville han komme til å spille ganske bra.
Sist uke fortsatte fremgangen på greenene, og han satte mesteparten av de under 10 fot. Lowry er ellers en spiller som hele vegen i år har lyktes bra fra utslag til green, hvor han er nummer 24 på statistikken. Fra bunkere er han sjette best på å redde seg. Han slår også rimelig langt på sitt beste, selv om den 417-yarderen i The Memorial var litt unikt.
Det finnes noen hull på helgens bane der det å slå langt (og presist, så klart) kan betale seg veldig. Noe av det morsomste med golfen i dag er jo disse hullene par fire som man kan slå seg inn på greenen på. Men også par fem-hull over 600 yards er av typen du gjerne bør ha gode lengder for å kunne ha gode sjanser til birdier og i beste fall eagler.
Lowry slo i vannet på utslaget på det siste hullet sist helg, da han kjempet om en enda bedre plassering enn sjetteplassen han endte på. Men når uhellet først var skjedd, fikk han ett slags straff, dropp helt i kanten av fairway – og slo seg like godt inn en halvmeter fra hullet til tap-in for par.
Jeg liker formutviklingen til Lowry om dagen, og gjør et nytt forsøk på ham. Oddsen ligger rundt 75 som vinner på Betfair, man kan få 76 hos Unibet, og topp fem-oddsen samme sted er 17. NT har 70 på ham som vinner.
Om mulig kan man kanskje også vurdere ham som leder etter dag én til litt lavere odds. Han går ut klokka 17.11 torsdag ettermiddag, og normalt sett er det en fordel å gå i formiddagsgruppa med mindre vind- og værforhold endrer seg til det verre. Det fordi greenene blir tørre og opptråkket i løpet av dagen.
(Prøvde å redigdere inn noen linjeskift her, men det funket visst ikke. De første går ut klokken 16.00 torsdag, norsk tid.)