2-1 til storfavoritt Storhamar etter tre NM-finaler, og det lukter mer og mer en veldig typisk 4-1-serie til favoritten i den første klassikerfinalen på 17 år. Jeg er ikke en «hva-sa-jeg-person», men det er litt gøy nå etter tre kamper å trekke frem spådommen til venner og bekjente rett etter VIF overraskende slo ut Stavanger i sin semifinale:

«Tipper tre klare og en jevn seier til oss – og en klar seier til dem. Typisk 4-1 eller 5-1 på Jordal i kamp 2.

Den jevne blir kamp 3 på Hamar»

Som man ser av pronomenet brukt, er undertegnede ikke helt nøytral her – men føler dette sees på uten skylapper på. Nå ble det et måls miss på VIFs seier i kamp 2 som endte 5-2. Den store bommen, om man skal kalle det det, hittil er at finalen i går så absolutt ikke ble jevn – da sparer vi heller den til kamp 5 på Hamar som jeg trodde og fortsatt tror blir den siste.

Går vi tilbake til semifinalene Storhamar spilte mot Frisk, var det nærmest coinflip tre første kamper hvor Frisk var i ledelsen i løpet av de siste +/- 10 minuttene alle kampene. Borte i kamp 4 dro dog Storhamar virkelig ifra spillemessig, og 2-0 var i alle fall ikke i overkant. I samme kamp 4 i serien mellom VIF og Stavanger så det ut som også det hc-spillet på bortelaget ganske greit skulle sitte på 0-3 etter ca 26 minutter, men her snudde hjemmelaget kampen og egentlig til slutt hele serien på en mektig imponerende måte. Jeg ser for meg samme kampbildet i finale 4 som i begge semifinaler nummer 4, bortsett fra at VIF her møter et mye bedre lag som er «umulig» å trenge gjennom når de ligger par mål foran. Storhamar har til gode å tape en kamp de har ledet med to mål denne sesongen.

Storhamar mangler det man vel kan kalle førstekeeper Gran og løper Dahl som begge har vært ute en stund, mens for VIF gikk antall løpere ute i går opp fra tre til fire da også Søberg manglet. Fra før var Partanen, Finstad og Mingoia ute. VIF kjører toppspillerne sine mye mer enn Storhamar, og sent i går kveld gikk backen Taimi av med 25 min+ i beina, mestspillende for Storhamar var Patrick Thoresen på 21.30. Samme Taimi har klokket 23-30+ minutter stort sett annenhver dag (faktisk er det vel kun èn fridag ekstra mellom semfinalene og finalene som ødelegger dette utsagnet) nå i tre uker, mens samme Thoresen spilte bare en kamp på to uker da han var suspendert et par semifinaler mot Frisk.

Litt statistikk for å forsvare spillet også tallmessig:

*Storhamar har 5-1-2 på VIF denne sesongen etter 60 minutter – alle fem seiere er med minst tre mål.

*På Jordal har vi 2-0-1 etter full tid – Storhamars seier var 6-1

*VIF har som de to andre semifinalenelagene Frisk og Stavanger mindre isflate enn Storhamar. På sesongens 10 bortekamper til nå på «liten is» mot de andre topplagene, har Storhamar 5-3-2 etter 60 minutter, hvorav tre av fem er vunnet med minst tre mål. I den nevnte semifinale 4 mot Frisk var det både stangskudd og par bom til på åpent mål på slutten, som fort også kunne bikket denne opp på et tremålshandicap. Alle fem er vunnet med minst to mål.

På 0-3-underläge i går trakk VIF keeper med nesten fire minutter igjen på klokka, og det endte med en ekstra baklengs og helt avgjort kamp, Jeg tror de også både på eventuelt -2 eller -3 vil være ganske så desperate og aggressive på keepertrekket også i morgen kveld. På et mål bak kan det komme dobbelttrekk av et lag som mer eller mindre må vinne – det vil bli veldig tøft å vinne to strake på Hamar mot et lag som bare har tapt hjemme for, for meg sensesongens nest beste lag kan sies igjen, Frisk denne sesongen.

Så kommer vi jo til tips her da, og da rakner jo hele analysen egentlig siden jeg ikke finner et -2,5-handicap hos noen av OddsNet sine bookier jeg er helt fornøyd med. Eller – jeg finner vel ikke det handicapet hos noen overhodet faktisk. Dette var jo upraktisk…og da får man lære av det, og heller finne odds før man bruke mye tid på å skrive analyser. Helga videre er man opptatt også, så om noe skal postes må det bli nå. Jeg plukker selv litt på ren B til 2,43 hos Pinnacle og vel mest -2,5 til 4,70 hos 22bet, mens det «offisielle tipset» må vel bli -1,5 til 3,10 hos N1Bet da….men det kommer vel klart frem at jeg heller vil ha et -2,5-hc opp mot og rundt 5,0 i odds. Tipper det vil være mulig å finne utover helga på noen av OddsNets bookier. I Øst-Europa kan man for øvrig få 5,30 på det handicapet nuh.