Mange av favoritt oddsene i lavere divisjoner i England er ofte veldig fristende. Problemet er at disse ligaene ofte er ren bingo, men ikke alltid. Klarer man å filtrere ut alle bingo-elementene, dukker det ofte opp noen godbiter.

Jeg mener å ha funnet en slik i denne kampen.

Slik jeg ser det har ikke lenger Carlisle noen sjanse til å berge plassen. Nå skal jeg ærlig innrømme at Carlisle har vært favorittlaget mitt i lavere divisjoner siden jeg var liten gutt, og gleden var derfor stor når de rykket opp fra League Two i fjor (via straffespark-konurranse).

Sånn sett er nedturen like stor når det, etter all sannsynlighet, ender med direkte nedrykk. De ligger håpløst helt sist på tabellen med kun 27 poeng på 41 kamper. De har 13 poeng opp til sikker plass – med kun 5 kamper igjen å spille. Det er ikke en snøballs sjanse i helvete for at de spiller i League One også neste år.

Northampton er en middelhavsfarer, i skrivende stund nr.11 på tabellen. De har kun 4 kamper igjen å spille, og med 11 poeng opp til kvalik og en kamp mer spilt enn de fleste over seg kan man nok si at opprykkstoget er kjørt. Likevel, de har vunnet 2 av sine 3 siste og begge seirene i sine to siste hjemmekamper (mot Derby på 2.plass og Port Vale som kjemper durabelig for å berge plassen).

De skal rett og slett også slå Carlisle som ikke kan ha særlig med motivasjon og futt igjen i den spillertroppen.

1,95 synes jeg er mer enn godkjent. Ut fra normal prosentsjanse havner denne på 7-8 units innsats, MEN jeg er inneforstått med at det er League One vi snakker om. Jeg modererer meg derfor til 6 uinits som uansett må karakteriseres som et friskt spill fra denne divisjonen.