I natt starter alvoret i NBA. Grunnserien og 82 spilte kamper er over og før Playoffs tar til, er det lag som må gjennom den såkalte «Play in»-turneringen. Det spilles mellom lagene som endte 7-10 i både Eastern- og Western Conference. Lagene som ble nr.7 og 8 møtes til 1 kamp der 7-plassen får fordel av hjemmebane. Vinneren av denne kampen går direkte til sluttspill der de møter laget som ble nr.2 i grunnserien.

Taperen av denne kampen får en ny sjanse mot vinneren av lagene som ble nr. 9 og 10. Vinneren av den kampen igjen går til Playoffs der de møter laget som ble nr.1 i grunnserien.

Tanken bak denne Play-in turneringen var at man skulle unngå at altfor mange lag «tanket» de siste 10-20 kampene av sesongen. Tidligere gikk jo de 8 beste til Playoffs og ferdig med det. Nå får altså lag helt ned til 10 plass muligheten til å nå sluttspillet.

Først ut er altså Pelicans som ble nr.7. De møter Lakers som ble nr.8 og får derfor fordelen av hjemmekamp. Disse lagene møttes også i aller siste kamp av grunnserien for bare noen netter siden i en kamp Lakers vant 124-108 på samme bane. Nettopp dette tapet gjorde at Pelicans ble passert av Suns som snappet den siste direkteplassen på målstreken.

Jeg tror Lakers nok en gang slår Pelicans. Man skal aldri undervurdere effekten av hjemmebanefordel og det kommer til å koke på tribunen i natt, MEN Lakers har spilt seg i form og blitt bedre og bedre mot slutten av sesongen. De har virkelig satt femmeren sin og har dessuten en second unit som også bidrar til at laget nå bør fryktes av alle. Skulle de klare Playoffs bør både Denver Nuggets og OKC skjelve litt i buksene uansett hvem av dem som ender opp med å møte Lakers.

AD og LeBron leder selvsagt an og spesielt førstnevnte spiller opp mot karrierebeste nå. LeBron endte opp med et poengsnitt som gjorde at han har scoret minst 25 poeng per kamp over en hel sesong i 20 strake sesonger. Det er helt villt og mot Pelicans 14. april klinite han til en triple double der han delte ut vanvittige 17 målgivende pasninger (28-11-17).

De komplementeres av D’Angelo Russell, Austin Reaves og Rui Hachimura i startfemmeren og når de nå har funnet kjemien er det faktisk et svært slagkraftig mannskap. Også benken ser meget bra ut, så her skal Pelicans virkelig få noe å bryne seg på.

Men for all del. Det er en grunn til at Pelicans har ligget på direkte sluttspillplass det meste av sesongen. Ikke minst har de nytt godt av at Zion Williamson ENDELIG har spilt skadefri denne sesongen, og når han omgis av solide spillere som Brandon Ingram, CJ McCollum og Jonas Valanciunas kommer vi ned til en match som trolig avgjøres av små marginer. Der den som har dagsformen inne vinner.

Man skal ikke legge for mye i matchen fra søndag, men samtidig kan Lakers ha fått et lite psykologisk overtak. Jeg mener de fortjener et lite favorittstempel selv om Pelicans har hjemmebanefordel.

Til 2 i odds prøver jeg noen units.