• Sport:Basketball
  • Land:USA
  • Liga:NBA
  • Kamp / utøvere:Portland Trail Blazers – Washington Wizards
  • Tips/ utfall:H/ -3
  • Spillestopp:21.02.2021 04:00
  • Odds:1.75
  • Innsats:3/10
  • Selskap:PinnacleSports

To formlag møtes til dyst. Portland har 6 strake seire, mens Washington har 3 strake seire.

Portland har det sterkeste laget av de to og Damian Lillard er på elitenivå nå. Han har tre strake 30+ kamper og senest 43 poeng mot New Orleans.

Man må også nevne Trent jr. som snitter på 20,8 siste 5. Over 50% på 3-poengerne og 92,3% på straffer. Rett og slett sniper-nivå i disse kampene.

6 strake seire er intet mindre enn imponerende når man legger til grunn at laget mangler viktige McCollum og Nurkic. De to har imidlertid vært ute såpass lenge nå at laget for lengst har lært seg å spille uten dem. 

Lillard er så god nå at han må med i MVP-diskusjonen. En spiler som Covington har plutselig fått dreis på distanseskytingen han også. Nettopp det er alfa og omgega for et lag som fyrer 3-poengere på løpende bånd. Lillard, Trent jr, Anthony, Covington.. Det er mange å ta av (selv om McCollum er ute).

Washington har overraskende nok 3 strake seire etter en grusom start på sesongen, men jeg er ikke overbevist om at det fortsetter. De er fortsatt et fryktelig dårlig lag defensivt. De 3 seirene har kommet på hjemmebane. Nå skal de ut og reise til en annen tidssone og spesielt forsvarsspillet faller mye i nivå on the road. Portland setter så mye press på motstanderen offensivt, så jeg tror og mener helt klart de fortjener favoritt-stempelet. 

Washington har dog et par giftige spillere selv. Beal er fortsatt ligaens toppscorer, men i det siste har han fått hjelp av latviske Bertans offensivt. The Latvian Laser som han kalles hadde 35 poeng sist mot Denver etter vanvittige 9/11 3-poengere og 8/8 straffer. 

Nettopp det er gull verdt. Det holder ikke at Beal gjør 40-45 poeng når han som regel må dra lasset alene. Også Russell Westbrook begynner å lee på seg igjen. 2 strake triple doubles vitner om at spillerhumøret er på vei tilbake.

Så alt i alt kan dette bli jevnt mellom to lag som begge har momentum, men jeg står på at offensiven til Portland er bedre og blir avgjørende. Defensivt er de begge svake, men under normale omstendigheter skal Portland ha mest å by på og de har banens klart beste spiller i Damian Lillard (sorry Beal).

Lagene møttes for øvrig så sent som 3. februar og da vant Portland 132-121 borte (Beal, Lillard og Trent mestscorende).

Stigis