Norge skal delta i mesterskap! Når våre beste menn mislykkes i kvalifiseringer, år etter år, så er det godt at våre beste talenter har klart å kvalifisere seg til U21-EM.

Norge har havnet i en tøff gruppe med Italia og Frankrike, i tillegg til dagens motstander, Sveits. Det er med andre ord vinn eller forsvinn i første kamp for Norge.

Dette er første gang denne gjengen spiller sammen siden mars, da det ble 0-3-tap for både Nederland og Portugal, to andre lag som også deltar i mesterskapet.

Men jeg har troen på denne troppen, og på papiret ser den klart sterkere ut enn det Sveits har tatt med seg til Romania og Georgia.

Begge lagene vet at kun tre poeng er godt nok her, med tanke på de to kampene som venter senere i gruppespillet.

Norge skal se opp for Zeki Amdouni, Sveits klart største stjerne. Han har vært brennhet for Basel denne sesongen, og har også fått sin debut på Sveits A-landslag.

Men spiller for spiller ser det bedre ut for Norges del, og da spesielt spillere som Sivert Mannsverk, Christos Zafeiris, Antonio Nusa og Erik Botheim.

Norge skal vinne for å leve opp til tidligere resultater når vi har deltatt, Norge har kommet til semifinale begge tidligere gangene vi har vært med, i 98 og i 13.

Dette tar Norge, og oddsen er fin-fin hos de fleste bookmakerne, ikke minst hos Spinbookie, der man får hele 2.90 på Norge-seier.