Frankrike slår Nederland

Kylian Mbappe ble skadet i åpningskampen og er usikker til kampen mot Nederland. Han brakk nesa og det er snakk om operasjon, men siste rapporter går ut på at det ikke trengs operasjon med en gang og at han trolig spiller resten av mesterskapet med en maske.

Uansett om han blir klar eller ikke til Nederland-kampen, så mener jeg franskmennene er relativt klar favoritt. Jeg har dem som den aller største favoritten til EM-tittel og de har så god dekning på alle plasser at selv uten Mbappe er det klasse all over.

Nederland vant åpningskampen fortjent 2-1 mot Polen etter en sen Weghorst-scoring, men Polen manglet flere sentrale med Lewandowski i spissen. Frankrike blir noe helt annet.

Disse lagene møttes faktisk i EM-kvaliken også der Frankrike vant 4-0 hjemme og 2-1 borte, og det legger vel litt presedens for hva vi har i vente?? Nemlig at Frankrike helt fortjent får et favorittstempel og der jeg synes 2,28 er godt betalt.

Mbappe har helt klart x-faktoren i en slik kamp, men jeg tar utgangspunkt i at han spiller og står også inne for tipset selv om han ikke spiller. Frankrike kommer til å ha mye ballbesittelse og før eller siden trenger de gjennom forsvaret til Nederland. Samtidig er de så vanskelig å bryte ned, så jeg har vondt for å se at Nederland kommer til altfor mange farlige sjanser.

Jeg anbefaler å sjekke status på Mbappe inn mot kampstart, men skulle han bli 100% bekreftet klar kan vinneroddsen på Frankrike fort gå ned også…