Brann har vært en sørgelig historie denne sesongen. Alt etterspillet etter det famøse nachspielet var vel ikke akkurat gunstig for lagets sjanser til å berge plassen. Med tap for Glimt i kveld kan de si takk og farvel til toppdivisjonen. 100% sikkert er det dog ikke. Stabæk har 25 poeng, Mjøndalen og Brann har 22 poeng, så hvis også Stabæk taper har de fortsatt en teoretisk mulighet til å berge plassen.

Noe annet enn tap klarer jeg imidlertid ikke se for meg så lenge Glimt er involvert i en gullkamp mot Molde. Med 2 kamper igjen har Glimt 3 poeng og 2 plussmål mer å gå på i forhold til Molde. En seier her vil trolig plassere alt i deres egne hender før siste kamp borte mot Mjøndalen.

Nå spiller jeg dog ingen ren H da det er uinteressant. Brann kommer til å kjempe vettet av seg, men nivåforskjellen skal være mange hakk. Jeg klarer rett og slett ikke se hvordan et kjempende Brann-lag skal ha særlig å stille opp med her.

Kommer Glimt tidlig i føringen er jeg redd, for Brann sin del, at hjemmelaget kommer til å valse over dem. Litt som i fjorårssesongen da Glimt vant 5-0 på denne banen.

Jeg prøver derfor H/-1 til 2 i odds hos NB.