Jokic & co setter spikeren i kista

Minnesota Timberwolves sjokkvant både kamp 1 og 2 I DENVER. Anthony Edwards hadde en massiv kamp 1 med 43 poeng, mens kamp 2 ble vunnet med 26 poeng.

Da var det mange som tvilte på Denver. Den regjerende mesteren fikk virkelig noe å tenke på. Noe riktig må de imidlertid ha gjort, for de slo knallhardt tilbake i kamp 3 og 4.

Hjemmebanefordelen har vært massiv i årets NBA-sluttspill, men i denne serien har det virkelig blitt snudd på hodet. Denver slo som sagt brutalt tilbake og vant både kamp 3 og 4 i Minnesota. De fulgte opp med 112-97 hjemme i kamp 5.

Jokic har virkelig tatt ansvar. Han vant nylig sin tredje MVP og i kamp 5 var han massiv med 40 poeng, 13 assist og 0! turnovers. Med det ble han den første siden Chris Paul som noterte seg for 40+ poeng og 0 turnovers i en sluttspillkamp.

Jokic hadde også 35 poeng i kamp 4, men det er ikke bare Jokic som nå tar ansvar og får ut sitt beste. Spesielt Aaron Gordon spiller noe av sin beste basket nå. Jamaal Murray er litt mer av og på, så hvis også han hever seg er det kun Boston Celtics som kan stoppe dette Denver-laget.

Minnesota har hjemme i kamp 6 og de MÅ vinne for å holde liv i serien og tvinge frem en kamp 7 i Denver. De er favoritter i kampen, men jeg tror faktisk Denver tar sin fjerde strake seier i serien og vinner 4-2 sammenlagt. Selv Rudy Gobert (nok en gang valgt til årets defensive spiller i NBA) har ikke noe motsvar mot Jokic og det holder ikke at Edwards scorer 40ish poeng hvis ikke han får mer hjelp offensivt. Jeg synes KAT (Towns) har vært under sitt beste nivå og han MÅ heve seg minst ett hakk til kamp 6. Altså, Minnesota må «klikke» i alle spillets faser om de skal slå Denver slik sistnevnte nå spiller. Hvis Denver og spesielt Jokic spiller som i de siste par kampene, tror jeg de vinner uansett.

Men, selvsagt. Det er små marginer når to så gode lag møtes. Det er bare at Denver nå trykker på alle sylindre og nærmer seg sitt aller beste kamp for kamp. De viser at fjorårets tittel ikke var noe blaff, og personlig tror jeg vi får en NBA-finale med Denver mot Boston. Arrester meg gjerne, men jeg synes ikke noen andre lag matcher den bredden de to lagene besitter.

2,10 på Denver kan rett og slett ikke stå urørt. Denver med umulige Jokic som outsider når de har vunnet 3 strake i serien… Ja, takk!!!