Prøver meg på et tips på gode, gamle OddsNet igjen – lenge siden jeg har skrevet her, og ser det har skjedd litt av hvert her inne.

Eliteserien i ishockey som nå går under navnet EHL går inn i siste tredjedel, og mye av tabellen er satt i den forstand at det stort sett max er dueller om alle plassene det kjempes om. Seriegullet står nok mellom Storhamar og VIF, mye skal til for at ikke Stavanger blir nummer tre og Sparta nummer fire, Frisk og Stjernen gjør nok opp om femte- og sjetteplassen, mens bak Lillehammer på sin de siste sesongene ganske så faste sjuendeplass kan kanskje Ringerike utfordre Lørenskog som i dag ligger på en delvis trygg siste sluttspillplass. Comet ender sist og skal spille kvalik.

I Sarpsborg tar Sparta imot VIF til TV-kamp kl 1900 i dag, og det lukter en målfattig og jevn kamp. VIF må nesten vinne for at luka opp til Storhamar ikke skal bli for stor før lørdagens seriefinale, mens Spartas lille håp om å ta igjen Stavanger nok betinger seier i kveld.

Sparta kommer fra en relativt bra gjennomført kamp på Hamar, hvor hjemmelaget først avgjorde til sin 16. strake seier seks minutter før slutt. Manglet mange spillere som alle bortsett fra offensivt gode backen Daly vel er tilbake i dag. Keeper Bence Balizs som nok har vært seriens beste målvakt siste par måneder etter en særs tvilsom start i høst, vartet opp med praktspill igjen i andreperioden hvor Sparta ble presset voldsomt. Stod med åtte strake W’er før tapet på Hamar. Under 5,5 i fire av de åtte kampene spilt siden sist de møtte VIF, men samtlige mot lag på øvre halvdel av tabellen har endt med max fire mål etter full tid.

VIF med tvilsom form rundt jul, men kommet i gang igjen med fire seiere med minst tre mål etter nyttår. Mangler i dag ifølge nitten.no bl.a. toppscorer Thomas Olsen. Mye mer mål i VIF sine kamper, over dagens linje i 8 av 10 siste.

I Særp har dette oppgjøret etterhvert en grei historie å ikke ende med målfest hvor hele 9 av 10 siste har endt under dagens linje. Sparta med keeper i kanonform og uten sin beste offensive back, mens VIFs toppscorer blir igjen i Oslo. For meg stinker dette målfattig kamp lang veg.