Det er ikke med skrekkblandet fryd, det er med ren skrekk, jeg skriver dette tipset. Selv er jeg oppvokst ca fire-fem harde slagskudd med mulig litt skru fra gamle utendørs Storhamarbana hvor fader’n dro meg med på kamper allerede sent søttitall, og hjertet vil gråte om dette treffer – men samtidig er verdien her så grenseløs høy for meg at den sprenger alle innsatsskalaer jeg har lært både å bruke og misbruke i denne bransjen. For å ikke ta helt av så kaller jeg det 10 av 10, men samtidig understreker jeg at det nok sitter kanskje ikke mer enn en av seks-sju-åtte-ni-ti-tolv ganger.

Og jeg håper som de fleste skjønner at dette tipset skal være totalt sjanseløst på å gå inn!

…men…saken er vel den at jeg allerede tidlig på nyåret begynte å nevne til mine kamerater at Frisk blir j*vlige utover. De startet sesongen med opp mot dusinet skader første par-tre måneder, og ble hektet av ganske tidlig i serien. Og dette har bare blitt mer og mer klart for undertegnede etter hvert som vi nærmet oss serieslutt. Stiller nå så og si skadefrie, og inn i løpet av vintermånedene har også Gillam kommet inn på keeperplass som nok per nå er sluttspillets heteste sisteskanse. Siste 25 kamper tok de nest flest poeng i serien – kun bak Storhamar.

«Holder Frisk som ganske klar nummer 2 per nå» nevnte jeg til en kamerat i Sarpsborg for halvannen måned siden – og han lo og lo og lo og lo av meg ut seriespillet. Hans kjære Sparta møtte Frisk i kvartfinalen, og jeg nevnte et maxspill jeg fant på 51 i odds som vinner av bøtta til Frisk før kvartfinalene.  Og han lo og han lo og han lo igjen. Nå har han dog funnet solkremen og tatt tidlig sommerferie, siden Frisk snudde 0-1 til 4-1 i kamper i kvartfinaleserien de fleste holdt som mest åpen. For meg var Frisk en svak favoritt til tross for at de startet og eventuelt måtte ha avsluttet på borteis i en kamp 7. Storhamar vant fire strake mot Lørenskog, men resultatmessig var i alle fall de tre første kampene litt i underkant jevne. Lørenskog dekket handicapet med 1,5-2,0 måls margin de tre første kampene, mens den siste endte med storseier 10-1 til den suverene serievinneren.

Oddsen man får på Frisk som vinner av sluttspillet nå til 35 hos en rekke bookier, som Bankonbet, Rabona, Librabet, Campobet osv eller 34 hos Bet365 (sperret i Norge) eller Saga Kingdom nå mener jeg er enda en del bedre enn vinneroddsen før sluttspillet!

Ja, mitt kjære Storhamar tangerte nylig en verdensrekord i profesjonell ishockey med 28 strake seiere. Hvem stoppa rekka og verdensrekord nummer to alene til fjøset på Hamar Vest? Selvsagt Frisk. F*ens Frisk. Ja, Storhamar vant serien med ny poengrekord og står kun med tre tap på 49 spilte konkurransekamper denne sesongen. Og ja, Storhamar kan ende denne sesong med stempelet tidenes beste norsk klubblag. Jeg tror de gjør det – men frykter de ryker allerede i semifinalen.

For – Frisk har blitt et slags merkelig spøkelse for Storhamar, og spesielt hjemme på Hamar i CC Amfi. I Askerlaget sin hjemmehall Varner Arena, hvor kanskje Frisk spiller litt mer offensivt og prøver å styre kampene noe mer selv, vinner nok fort Storhamar 1-2 av potensielt tre kamper. Når det gjelder kamper på Hamar finner vi følgende:

*Seriekamper siste to sesonger står 1-2-2 etter 60 minutter. Denne sesongen, uansett hvor suverene Storhamar har vært totalt sett, står det 0-1-1 etter 60 minutter. Den ene seriekampen hjemmelaget har vunnet etter ordinær tid siste to sesonger var siste serierunde forrige sesong, da Frisk stilte med et svært så juniorpreget lag.

*Siste fem sluttspillkamper mellom disse to på Hamar har endt 1-3-1 etter 60 minutter. Storhamar vant pokalen etter hvert suverent etter to av disse kampene, mens de tapte finaleserien som stor favoritt under de tre siste.

*Vi må tilbake til femte semifinale i 2018 for å finne siste sudden death Storhamar vant uten noe form for straffeslag mot Frisk. Av de tre av sju kampene Storhamar til slutt har vunnet som har endt U disse mellom etter dette, har to blitt avgjort på straffeslag og et på straffeslag i sudden.

*Vi må 14 måneder tilbake i tid for å finne sist en av keeperne Storhamar har tilgjengelig i semifinalene vant en kamp mot Frisk etter 60 minutter, uansett bane.

*Frisk tok flest poeng (5 av 15) mot Storhamar i seriespillet – tapte kun 2 av 5 kamper etter 60 minutter

Som man nok ser, er det mye som tyder på at et tilnærmet fullsatt Frisklag med en toppkeeper bakerst kan gjøre det veldig ekkelt for Storhamar. De taper «aldri» kamper på Hamar etter 60 minutter, og taper «aldri» vanlig overtidshockey mot Storhamar.

Jeg håper jeg tar fryktelig feil, og tar gjerne i mot all forhåpentligvis fortjente mobbing fra kamerater som har blitt drittlei all pratet mitt om hvor ekle dette ryggsekklaget fra Asker vil bli i semifinalene. Jeg tror dog de tar denne semifinalen ned mot 1 av 3 ganger. Og jeg tror i utgangspunktet at vinneren av denne semifinalen vinner pokalen til slutt. En odds på 34-35 er for meg helt spinnvill!

Til sammenligning gir f.eks bwin, med landets i mine øyne beste oddsetter på norsk hockey, 9,0 i odds, mens Betssongruppa er nede på 5,0 i odds på Askerpokal.