England vinner med 1 mål

England tok seg til 1/8-finale etter seier i gruppe C. De fikk 1-2-0 og imponerte slett ikke. Med unntak av første omgang mot Serbia i åpningskampen var det virkelig begredelig. I hjemlandet smeller kritikken fra alle hold, men selv med bare seire hadde det vel uansett blitt kritisert et eller annet.

Kritikk eller ikke. Denne gangen har den faktisk vært berettighet. England fremstår som alt annet enn EM’s største favoritt. Likevel er det så mye klasse i den troppen at man skal selvsagt ikke avskrive dem.

England er selvsagt favoritt mot Slovakia, men jeg har vondt for å se at de plutselig briljerer. Jeg tror de sliter seg videre og vinner knepent. Det er nettopp det som frister av spill. Oddsen for at England vinner med 1 mål er nemlig såpass som 3.00, og det synes jeg faktisk er interessant.

Vinneroddsen på England er 1.40, mens oddsen for seier med 1 mål altså er 3.00. Godt mulig de vinner med 2+ mål, men i lagets tre gruppespillkamper var det et lag nærmest uten mål og mening på motstanderens banehalvdel. Et offensivt spill der de fremstår uten en klar plan, og der mye virker å gå på tilfeldighetene. Samtidig har de en ekstra x-faktor i spillere som Harry Kane og Jude Bellingham. Enkeltspillere som kun trenger en stor mulighet for å score.

Slovakia sjokkvant mot Belgia i første gruppespillkamp, men tapte for Ukraina og spilte uavgjort mot Romania. Samtlige lag i gruppa endte på 4 poeng og Slovakia gikk videre som en av fire 3-ere. Jeg ser for meg stor dominans fra England i banespillet, men der de nok en gang sliter på motstanderens banehalvdel. Der de forhåpentligvis nok en gang blir veldig forutsigbare og tafatte i den avgjørende fasen.

Jeg tror som de fleste andre at England vinner og forventer at de viser en viss fremgang, men det er veldig mange tette og jevne kamper uten altfor mye mål. Jeg håper derfor de graver seg videre med en ettmålsseier. Råtips: 1-0.