Maren Cilic ser ut til å ha funnet tilbake til gamle takter på sine eldre dager. Etter flere år med motgang har han virkelig funnet frem storspillet igjen. Semifinale i French Open og han ble den første spilleren utenom de 4 store til å nå minst semifinale i samtlige Slams.

På gress har han virkelig spilt bra opp gjennom årene med Wimbedon-finale i 2017 som et høydepunkt. Han har også flere gress-titler, blant annet «her» i London (2x) og i Stuttgart i fjor.

Hans gode serve er et våpen på underlaget. Ikke minst hans evne og vilje til å ta ballene tidlig i oppspretten. Han takler stussen på gressen utmerket.

Krajinovic slo briten Peniston i går over 3 sett. Briter og gress er en god match, men Peniston (slo Casper Ruud 76 76) er likevel ikke verdensklasse. Han måtte også ha 3 sett mot en aldrende Querrey. Jeg synes rett og slett ikke han har møtt spillere som er i nærheten av Cilic sitt kaliber per nå.

Ciic taper knapt poeng når 1.serven sitter. Jeg ser for meg at Cilic er den som kommer til å få sjanser i returgamene, mens han selv holder serve komfortabelt.

Nettopp derfor kjører jeg nok et 2-o spill, og håper og tror Cilic innfrir.