Christian Eriksen med assist

Danmark har havnet i gruppe med England, Serbia og Slovenia. Engelskmennene er selvsagt favoritten, men kampen om andreplassen blir et realt bikkjeslagsmål.

Det er slett ikke sikkert at Danmark klarer å avansere fra denne gruppen, men husk at de fire beste treer-lagene også går videre. Jeg bringer opp denne faktoren da avansement for Danmark sin del styrker spillet mitt.

MEN uansett bør sjansen være brukbar for at playmaker Christian Eriksen får minst 1 assist under mesterskapet. Eriksen er involvert i nær sagt alt i det oppbyggende spillet til Danmark, han tar straffer og han tar frispart. En playmaker av rang og selv om alderen begynner å ta ham, spesielt farten hans, så er han fortsatt supersentral for dette danske mannskapet.

Jeg kan i hvert fall ikke tenke meg annet enn at han starter hver kamp i gruppespillet. Han startet vel på benken i siste treningskamp mot Norge, men når alvoret tar til bør og må han være på plass på den midtbanen.

Hvis Danmark innfrir og scorer 2-3 mål – minst – i gruppespillet bør sjansen for Eriksen-assist være brukbar. I og med at han tar dødballene og ikke minst eventuelle straffer er selvsagt verdien større i et toppscorer-spill (for danskene), men det tipset ligger allerede ute ser jeg 🙂 🙂