Bettingsider

OBOS Ligaen Tabelltips 2024

Det går mot kanskje tidenes mest profilerte sesong i OBOS –ligaen. Det var et sjokk for mange når Vålerenga rykket ned fra Eliteserien, og de er selvsagt den store favoritten til å rykke rett opp igjen.

Dersom et spill frister får du imidlertid kun 1.70 i vinnerodds, noe vi i OddsNet ikke finner av interesse. I fotball går det ikke alltid slik man tror. Det å skulle sette penger til 1.70 i odds, med alle faktorer som spiller inn over en lang sesong, kan vi rett og slett ikke anbefale våre brukere å gjøre. Da frister det mer å se i retning av Stabæk med sine 4.00 i vinnerodds.

Alternativt kan vi anbefale å avvente spill dersom kun VIF er aktuelt. Med en eventuell trå start kan det være at oddsen på 1,70 stiger en del. Lag som rykker ned, favoritter eller ikke, har ofte en tendens til å komme sterkt utover i sesongen.

De to øverste fra OBOS-ligaen rykker opp til Eliteserien, mens lagene fra 3.-6. plass møtes til playoff for en avgjørende kamp mot laget som blir nr. 14 i Eliteserien. De to nederste rykker ned, mens laget som blir nummer 14 må ut i kvalifisering for å berge plassen.

Vi minner om at overgangsmarkedet stenger 3. april, så mye kan skje i lagene før den tid. Men vi setter vårt tabelltips ut fra status per nå.

Vålerenga, Stabæk og Aalesund er oddsmessig i en egen klasse foran årets OBOS-sesong. De gir henholdsvis 1.70, 4.00 og 8.00 i odds, mens neste lag på oddstabellen gir 30.00.

Vinnerodds OBOS Ligaen 2024

Her finner du vinnerodds fra Unibet:

Lag Vinnerodds
Vålerenga 1.85
Stabæk 3.50
Aalesund 8.00
Kongsvinger 26.00
Sogndal 26.00
Ranheim 34.00
Start 41.00
Bryne 51.00
Lyn 51.00
Mjøndalen 71.00
Sandnes Ulf 101.00
Åsane 151.00
Moss 201.00
Raufoss 251.00
Egerund 501.00
Levanger 501.00

OddsNet tar en gjennomgang av samtlige lag, og tar sjansen på vårt eget tabell-tips fra en divisjon der det, på papiret, er mikroskopiske marginer mellom mange av lagene. Det kan fort være at 6-7 lag blir involvert i kampen for å holde plassen. Det å skulle plassere disse er bingo-preget.

Vårt tabelltips for OBOS-ligaen 2024

 1. Vålerenga
 2. Stabæk
 3. Aalesund
 4. Kongsvinger
 5. Ranheim
 6. Bryne
 7. Lyn
 8. Sogndal
 9. Start
 10. Moss
 11. Åsane
 12. Egersund
 13. Sandnes/Ulf
 14. Levanger
 15. Mjøndalen
 16. Raufoss

Samtidig som VIF rykket ned fra Eliteserien, så rykket et annet Oslo-lag opp fra 2.divisjon. Vi snakker selvsagt om Lyn. Oppgjørene mellom VIF og Lyn vil skape enorm interesse. Det sies allerede at det blir en av årets største og mest omtalte klubbkamper i Norge.

Stabæk har klart å beholde Bob Bradley i trenerstolen. Bradley har en CV som ingen er i nærheten av å matche i OBOS. Landslagssjef for USA og Egypt, et kort opphold som manager for Swansea i Premier League, trener for Le Havre er bare noen av hans meritter.

Og vi snakker altså om OBOS-ligaen i Norge. Så her er det bare å glede seg, og sette noen ekstra øyne også mot nest øverste divisjon i 2024 J

1. Vålerenga

I VIF-leiren er det kun snakk om en ting, nemlig direkte opprykk til Eliteserien på første forsøk. Ferdig snakka!

Flere spillere er byttet ut. Spesielt tapet av Ilic kommer til å merkes. Han var et av få virkelige lyspunkter for dem i fjor. Det er likevel mye kvalitet i laget, og de bør utvilsomt være lysår foran brorparten av lagene i OBOS.

I sesongoppkjøringen har de banket Rosenborg 4-1 (Marbella), Sarpsborg 08 5-3 og Tromsø 3-1. Resultater som utvilsomt viser at laget blir å regne med.

Bakke og Myhre sto i samme oppgave med LSK i 2019, men de fikset et forventet opprykk da og bør/skal klare det samme med dette VIF-laget.

Vi synes den mest utsatte lagdelen, i hvert fall per nå, er det bakre leddet. Der er de rett og slett litt sårbare for skader og bør i våre øyne forsterkes.

Midtbaneleddet ser bra ut, og ble ytterligere forsterket med inntoget til Brice Ambina. Aner vi en ny publikums-favoritt?

Lengst fremme har de fått inn to nykommere i Ola Kamara og Mees Rijks (Utrecht). Vi tror denne duoen utfyller hverandre bra, og vil stå for de fleste av målene til Vålerenga.

Offensivt tror vi også den finske landslagsspilleren Daniel Håkans blir viktig for laget, så her er det usedvanlig mye bra til å snakke om OBOS-standard.

Ankepunktet mot VIF er kanskje om stallen er bred nok. Eventuelle skader, spesielt i bakre ledd eller på spissplass vil muligens gjøre dem sårbare. Det hadde imidlertid vært mye verre i Eliteserien, men likevel. Det kan være ytterpunkt som eventuelt gir verdi i vinnerspill på en av de nærmeste konkurrentene Stabæk eller Aalesund. Vi holder i så fall en knapp på førstnevnte. Selv om vi altså tror og helt klart mener Vålerenga bør vinne denne divisjonen.

2. Stabæk

Nærmeste utfordrer til VIF tror vi blir Stabæk. Begge lag rykket altså ned fra Eliteserien i 2023. VIF tok kval-plassen på bedre målforskjell enn Stabæk, men begge endte likevel med nedrykk.

I Stabæk-leiren er det også kun opprykk som er godt nok. Spennende og overraskende nok klarte de å beholde Bob Bradley som trener, MEN de har kvittet seg med totalt 16 spillere. Det er voldsomt. Nesten et halvt lag er hentet inn. Klarer de å stable et opprykkslag på beina med så store omrokkeringer?

Vi tenker spesielt Kasper Høgh blir et tap. Men de har hentet inn Sondre Rossbach mellom stengene, et par amerikanere (uviss hvilken standard), mens Kristian Fardal Opseth faktisk valgte Stabæk fremfor VIF. Han er en potensiell toppscorer i divisjonen og en sårt tiltrengt forsterkning på spissplass.

Ellers tror vi Rasmus Vinge blir sentral for dem i år. Driblefanten kan ha den lille spisskompetansen som trengs på dette nivået. Av sentrale brikker kan også Magnus Christensen på midten også nevnes. Han spilte fast for Haugesund i fjor, og bør bli en solid brikke i laget.

Bradley er en meget god trener som tidligere har lagd gull av gråstein. Vi tror han blir gull verdt for å sikre direkte opprykk, men i kamp om førsteplassen holder vi en knapp på Vålerenga. Vi tror rett og slett det kan ta litt tid før Stabæk når sitt maksnivå, selvsagt i sammenheng med alle utskiftningene i spillertroppen.

3. Aalesund

Aalesund var det tredje laget som rykket ned fra Eliteserien i fjor. De endte desidert sist og vant kun 5 av 30 kamper. Vi tipper dem likevel på tredjeplass i årets OBOS-sesong.

Det er muligens kjedelig, men vi klarer ikke å argumentere veldig for at det ikke skjer. Ja, OBOS ser utrolig jevn ut på papiret, men topplagene bør på papiret ligge noen hestehoder foran, ikke minst med bakgrunn i økonomi og hvilken omsetning lagene har å rutte med.

Det er kun 2 lag som rykker direkte opp, mens lagene fra 3-6 skal gjennom kvalifisering. Aalesund er altså tippet som et av disse lagene, men med en sesong uten sentrale skader og litt marginer tror vi faktisk de kan banke på døra og kjempe om topp 2.

De har gjort som Stabæk og kvittet seg med en horde av spillere, nærmere bestemt 14 i tallet. Trener Christian Johnsen har likevel forsterket laget gjennom vinteren – i hvert fall slik vi ser det. Spesielt Claudio Braga fra Moss er en spennende signering, men også Kristoffer Nessø fra Sogndal må nevnes. Det er signeringer som viser at det jaktes mot opprykk.

Offensivt tror vi det blir krutt fra Aalesund denne sesongen. Da er det i tillegg lett å nevne spillere som Isaac Atanga, Bjørn Martin Kristensen og Moctar Diop. I tillegg har de hentet Thomas Grøgaard for å styrke de bakre rekker, der de fra før har Hopland og Kitolano som viktige spillere.

Kan en joker også være Noah Solskjær? Sønnen til en mer kjent herremann med fortid i Manchester United har scoret mange mål i sesongoppkjøringen. For øvrig en oppkjøring der laget ikke har imponert voldsomt. De har svingt mye i prestasjonene, uten at man skal legge altfor mye i akkurat det.

Trener Christian Johnsen bør kjenne denne divisjonen svært godt etter mange år som Raufoss-trener. Forskjellen er at da var inngangen til kampene ofte som underdog. Nå snus skuta da de fleste lag kommer til å legge seg lavt mot Aalesund. Det skal bli spennende å se hvordan Johnsen angriper akkurat det.

Aalesund starter for øvrig med «opprykksduell» mot Stabæk allerede i serieåpningen. Det kan sette tonen direkte J

4. Kongsvinger

Laget rykket opp fra 2.divisjon i 2021 og har to strake sesonger med kvalik i OBOS. I fjor lå de lenge på direkte opprykksplass, men de endte til slutt som nr.3.

Personlig liker vi dette laget veldig godt. De spiller med høy intensitet og angriper for fulle mugger. En av styrkene som bidrar til deres identitet er MYE fart når de angriper.

Tidligere Kongsvinger-spiller Johan Wennberg er ny trener. Svensken har gått gradene som trener etter at han selv la opp, og nå venter altså hovedansvaret for et lag vi tror på sitt beste kan utfordre topplagene.

Evigunge Adam Guven tar enda en sesong, så får man se om beina holder koken enda en sesong. Hans rutine og kvaliteter kan fortsatt bli gull verdt for KIL.

Vi tror også det er en fordel at de fleste spillerne er intakt fra i fjor. Mange lag har gjort utrolig mange utskiftninger, men Kongsvinger kan altså konsentrere seg om å videreutvikle en stamme som blir med fra i fjor. De har dog signert en spennende spiller som Lucas Ravn-Haren fra dansk 1.divisjon som vi tror kan utmerke seg.

Vi tror Kongsvinger blir MINST like gode som i fjor, men trolig enda bedre. Sammen med Ranheim tror vi de er det eneste laget som kan utfordre de 3 lagene som rykket ned fra Eliteserien i fjor (VIF, Stabæk og Aalesund).

5. Ranheim

Det eneste laget, foruten Kongsvinger, vi ser med mulighet til å utfordre de 3 opprykksfavorittene er Ranheim. Laget endte som nr.8 i fjor, men vi tror altså de blander seg inn i toppen denne sesongen. Mange skader må for øvrig ta skylden for at de endte utenfor kvalikplass i 2023.

Kåre Ingebrigtsen har utvidet det sportslige apparatet i klubben. Christian Eggen Rismark blir assisttrener, mens Pål Andre Helland blir toppspillerutvikler og i tillegg skal jobbe med individuell oppfølging av de yngste A-lagsspillerne. I tillegg skal han jobbe med U19 og akademiet. De har komplettert med å ansette Michael Karlsen som sportskoordinator, med særlig ansvar for scouting og spillerlogistikk.

Vi tror et skikkelig sportslig apparat er gull verdt for å hevde seg mot de «store» lagene i OBOS. Unge mennesker med masse energi, som tenker fotball døgnet rundt og som kan gi Kåre mange nyttige ideer, og den ekstra dytten han trenger.

Noe av det mest positive med Ranheim er at mange av spillerne har spilt sammen i flere år. De virker å ha god kjemi og samhold i laget. Reginiussen og Rismark har riktignok lagt opp, mens solide Ruben Alte er solgt.

Av nysigneringer tar Per Ciljan Skjelbred med seg tonnevis med rutine etter overgangen fra RBK. Rutine får de også gjennom Bendik Bye som kom fra Kristiansund og utpreget seg for Ranheim i fjor. For øvrig en hjemvendt sønn som spilte for klubben mellom 2011-2016.

Foruten Skjelbreid har de også hentet Gustav Mogensen og Phillip Slørdahl fra Eliteserien. Vi tror dessuten den tidligere Vålerenga-spilleren Mathias Johnsrud Emilsen kan bli en hit, og håper han får mye spilletid i starten av sesongen. Et slepent talent som bør kunne briljere på OBOS-nivå.

Blandingen og balansen mellom rutine og talent er noe klubben satser mot og som utpeker seg i alle lagdeler med unntak av det bakre ledd der «ungdommen» styrer begivenhetene.

Laget fikk seg en stygg generalprøve mot Levanger, men har ellers sparket veldig godt fra seg i oppkjøringen.  Alt annet enn topp 5 må anses som skuffende, og vi tror det blir nettopp det – altså en 5.plass.

6. Bryne

Bryne knep den siste kvalikplassen rett foran nesa på Sogndal i fjor (ble avgjort et kvarter før slutt i siste serierunde). Våre tanker er at det blir usedvanlig jevnt også denne sesongen og Bryne vil, som Sogndal, trolig blande seg inn i kvalikkampen i år igjen.

Mange tenker først og fremst offensivt når man skal definere og sette lag opp mot hverandre, men det defensive er vel så viktig og det scoret Bryne høyt på. Sterke, robuste spillere som er gode i duellene og som jobber usedvanlig hardt for hverandre. Uttrykket «blø for drakta» utpeker seg når man skal benevne det bakre leddet til Bryne.

Salget av Braut Haaland har gitt mye penger i kassa de siste årene, og litt av det er nå brukt – blant annet ved å hente «hjem» Jon-Helge Tveita etter opphold i Sarpsborg 08, Brann og Start.

Viking-talentet Lars Erik Sødal har også kommet inn portene. Vi tror dette er spillere som vil være positive tilvekster til laget. Et lag med sentrale brikker som Andreas Dybevik og Robert Undheim som blir viktig offensivt.

Bryne var veldig gode hjemme i fjor. De er et av lagene som fortsatt spiller på gressbane, og de har en bane de fleste lagene frykter å komme til. Klarer de å opprettholde sin «hjemmebanefordel», samtidig som de bedrer den begredelige bortestatistikken så kan dette bli veldig bra.

7. Lyn

Oslo og fotball-Norge får igjen gleden av oppgjørene mellom VIF og Lyn. Jevnlige oppgjør i cupen kan ikke måle seg, og når lagene møtes til dyst 20. april vil det være første gang siden 2009 at lagene braker sammen i seriesammenheng.

I oppkjøringen har Lyn slått til med 5 seire, samt tapt knepent for KFUM i det som ble en skikkelig test for dem. Laget har banket inn mål og sett solide ut. Det er vanskelig å måle lagene mot hverandre i OBOS i år, men vi tror Lyn kommer til å klare seg godt.

Jan Hanlvor Halvorsen er en trener med tyngde og med han og Glenn Hartmann ved roret har de nå sikret to strake opprykk. Vi tror de kroner dette med en god comeback sesong i 1.divisjon, hele 14 år etter sist de var på samme nivå.

I Lyn er det først og fremst det kollektivet som drar lasset. En innarbeidet spillestil der de ulike lagdelene følger et fast tankesett, og der vi tror samhandlingen også kommer til å fungere i OBOS. I treningskampene har laget vært utrolig aggressive og spilt med stor intensitet.

I OBOS er mye «måk og mæl». Dødballer er ofte en av de viktigste faktorene, og her scorer Lyn høyt slik vi ser det. Stopperne William Sell og Daniel Schneider er farlige på dødballer og innlegg, og Lyn generelt er et godt dødballag. Ikke minst danner de nevnte et solid stopperpar.

På ene backen finner man spennende Jørgen Sjøl som virkelig har imponert oss i oppkjøringen. En backtype som feier oppover langs siden sin og som jevnlig produserer både målsjanser, samt dødballmuligheter.

På midten har de hentet flere spillere til å fylle opp rundt sentrale Even Bydal. En av de nye er Tobias Myhre, sønn av en mer velkjent Myhre i VIF sitt trenerteam. Bare her har vi en ekstra dimensjon som spriter opp disse oppgjørene.

I angrep har de nå en trio som i hvert fall har vist gode ting i treningskampene og som virker å stå bra til hverandre. Trekløveret Mathias Johansen/Andreas Hellum/Anders Bjørntved Olsen har vist at de vet hvor målet står.

Kan de kjøre Lyn helt opp i kvalikkampen? Vi tror faktisk de kan yppe seg mot lagene i denne båsen. Vi har trua på sterke kollektiv og Lyn fyller de kriteriene til gagns. Et lag som derfor kan bli seige og tricky å spille mot. Glem heller ikke «Bastionen» og det trykket de garantert kommer til å lage på hjemmekampene.

8. Sogndal

Laget som ledes av Tore Andre Flo var en av opprykksfavorittene i fjor. De lå på kvalikplass til 15 minutter gjensto av siste serierunde, men de rotet det bort slik at sesongen endte på verst tenkelige måte.

Hva med 2024? Vi er rett og slett svært usikre. Mest fordi de har mistet mange spillere. Spesielt offensivt virker det for tynt.

De må nå klare seg uten både Sondre Ørjasæter og Kristoffer Nessø, samt Andreas van der Spa. I tillegg har de to islendingene (Ingimundarson og Jonsson) forsvunnet tilbake til Island.

Det å miste sin trio på topp, samt Nessø på midten kan bli veldig merkbart. Samtidig har de hentet en spennende spiller i Martin Høyland fra Sarpsborg 08, som vi tror er en veldig god signering og som bør ta med seg en del erfaring fra det øverste nivået.

Ikke minst signerte de nylig en avtale med den ghanesiske angrepsspilleren Edmund Baidoo 18-åringen kan brukes både sentralt og i en kantrolle. Han var på radaren til flere europeiske klubber, men etter et treningsopphold i saftbygda var det Sogndal so slo kloa i ham. Baidoo har tekniske egenskaper og er en temposterk spiller som kan vise seg å være en gullsignering av Sogndal.

Det ryktes om dårlig stemning og litt kjemiproblemer i fjorårets tropp, så kanskje årets sammensetning av spillere kan blomstre sammen.

Vi vekter likevel tapet av spillere som Ørjasæter, Nessø, van der Spa og de to islendingene som såpass merkbare, at vi tror de blir svakere enn i fjor.

Alt i alt kan Sogndal muligens overraske og på nytt kjempe om en kvalikplass, men vi tror de havner rett utenfor kvalifisering.

Det skal dog nevnes at overgangsvinduet stenger 3. april, så det er fortsatt mulig å hente forsterkninger.

9. Start

KAOS er det første vi tenker på når vi hører om Start. Jesper Mathiesen og flere profiler har uttalt seg i sterke, negative, ordelag om status i klubben.

Vi nevner kort;

Tidlig på året sto de uten en fast daglig leder, styreleder, sportssjef, hoved- og assistent-trener. I tillegg til mangel av keepertrener og en meterialforvalter. Det er jo egentlig helt galskap og en katastrofal inngang på en ny sesong.

I treningskampen mot Stabæk for en måned siden stilte de med 5 prøvespillere, og i oppkjøringskampen mot nyopprykkede Egersund ble de blåst av banen med 1-7. Skremmende, MEN det finnes noe positivt her også. Så man skal være forsiktig med å begrave alt som skjer i klubben.

Azar Karadas er på plass som lagets nye hovedtrener. Kaya Makosso er hentet inn fra Moss og han var rett og slett knallgod for mossingene i fjor. Grundetjern, Schulze og Silva Thorkildsen er solide spillere på dette nivået.

Start kan faktisk dra fordel av at de undervurderes denne sesongen. Vi tror de kan komme sterkt utover i sesongen og ende ganske tett på en kvalikplass. Det er så små marginer bak topp 5 slik vi ser det, at nesten alt er mulig – også for Start.

10. Moss

Thomas Myhre har virkelig skapt noe i Moss og comebacket på nest øverste nivå endte med en respektabel 10.plass.

Til årets sesong har de mistet viktige Claudio Braga (10 mål i fjor), men de har fått på plass Saadiq Elmi fra Grorud, mens vi tror en spiller som Eythor Martin Vigerust Bjørgolfsson bør kunne score mange mål for dem.

Kaya Makosso var veldig god for Moss i fjor og klubben forsøkte å signere ham permanent foran årets sesong. Dessverre for Moss skortet det på økonomien og Makosso signerte nettopp for Start i stedet.

Moss har mange unggutter i stallen og flere av disse vokser mye ved å ha blitt 1 år eldre. Spesielt Aksel Potur og Aleksander Håpnes blomstrer forhåpentligvis enda mer. Potur ble tatt ut på Tyrkias U21-landslag i fjor og spilte begge landets kamper i EM-kvalifiseringen.

Bautaene i forsvar, Marius Andresen og Kristian Strande, blir utrolig viktige brikker for Moss.

Sebastian Pedersen scoret 9 mål i fjor, stort sett som reserve grunnet skader. I form og ikke minst skadefri kan det blir enda flere scoringer.

Det er noe som heter «den vanskelige andresesongen» (etter et opprykk), men vi sliter faktisk med å se at Moss skal gjøre det så mye svakere enn i fjor. Faktisk tror vi de kan heve seg ytterligere. Et sted mellom 8-10 er realistisk i våre øyne.

11. Åsane

Vi tror Åsane blir en skikkelig middelhavsfarer i årets OBOS-sesong. Laget lå en stund utsatt til i fjor, men noen forsterkninger gjorde at de til slutt klarte seg greit (12. plass).

Ole Martin Kolskogen var en av forsterkningene som kom på lån, og der har de nå gjort en permanent avtale. De har også signert keeperen Lillevik fra Grorud.

Steffen Lie Skålevik (385 eliteseriekamper) og Kristoffer Barmen ble også hentet inn i fjor, og er med videre. Disse blir viktige brikker for Åsane i årets sesong.

En viktig, positiv, faktor kan være at de har behold stammen i laget. Husk at de avsluttet sterkt i siste halvdel av sesongen. Det er som sagt rene loddtrekningen å skille lagene nedover på OBOS-tabellen, men vi tror Åsane klarer seg også i 2024 og at de havner et sted mellom 10-12 på tabellen.

12. Egersund

Egersund vant en durabelig opprykkskamp i fjor. Sammen med Lyn var de i en helt annen klasse enn resten i 2.div, avd 1. De endte på lik poengsum og kun 1 fattig mål skilte lagene. Nå rykket heldigvis Lyn opp via kvalik, så mange vil si at rettferdigheten seiret.

Vi tror begge klubbene vil slå godt fra seg i årets OBOS-sesong, men tror likevel Egersund havner et stykke lenger ned på tabellen. De spiller svært åpen fotball og er veldig fremoverrettet, men en divisjon lenger opp og et hakk opp i nivå frykter vi de kan bli litt naive.

Når det er sagt har de gjort flere gode signeringer. Vi nevner først og fremst Henrik Elvevold. I tillegg et par spillere med OBOS-erfaring i Ingvald Halgunset og Sekarias Oppsahl. I tillegg har de med seg sine beste spillere fra fjorårssesongen. Henrik Falchener har litt Eliteserie-erfaring fra Viking og kan også bli viktig.

Egersund har virket solide i oppkjøringen og slo nettopp Haugesund i generalprøven. De banket også Start hele 7-1.

Det kan være at vi undervurderer dem noe, så det skal bli spennende å se hvordan de takler nivået i OBOS.

13. Sandnes/Ulf

Thomas Pereira er ny mann i trenerstolen. Laget har mistet en haug med spillere og må nå satse svært ungt. Vi ser på dette laget som litt i startgropa der ting starter litt på nytt igjen.

Nå skal det sies at klubben har noen enkeltspillere som alene kan bety forskjellen på om de berger plassen eller ikke. Vajebah Sakor er en av disse og kan i beste fall bli en attraksjon i OBOS i år.

Glem heller ikke at klubben sitter på en liten gullgruve i Matias Moldskred Belli (landslagsspiller for Nicaragua). Rett og slett en slepen spiller med tosifret antall målpoeng fra sin midtbaneposisjon i fjor.

Ellers blir nok mye av ansvaret også lempet på skuldrene til Tommy Høiland. En tidligere toppspiller som har slått skikkelig fra seg i Eliteserien gjennom en årrekke ved utrolig mange scoringer.

MEN totalt sett ser det tynt ut og Pereira får litt av en oppgave med å snekre sammen et slagkraftig mannskap som blir konkurransedyktige over en helt sesong. Vi frykter de må finne seg i å kjempe i bunnen denne sesongen, men mener de har enkeltspillere som løfter dem til sikker grunn.

14. Levanger

Levanger var fullstendig overlegne i 2.div, avd 2. Det var nok en svakere avdeling enn den Egersund og Lyn var i, men Levanger endte med 22-4-0 og scoret 74 mål. De var 20 poeng foran Tromsdalen på 2.plass.

Mange har tippet dem helt sist i OBOS, men vi tror de kan overraske og kanskje berge plassen. Levanger trenes av Per Verner Vågan Rønning som har sittet siden 2020-sesongen. Det gir kontinuitet og klubben er veldig tydelig i spillestilen sin. Stammen i laget er intakt med få tilvekster, MEN de signeringene som er gjort er GODE;

Vi må nevne keeperen Morten Sætra som kom fra Godset. En svært lovende keeper som valgte Levanger i Obos for å få spilletid og utvikle seg videre. 26-åringen har meget god rekkevidde og vi mener Levanger nå sitter på en av ligaens beste keepere.

Sandner Sundnes kommer tilbake til klubben etter et opphold i Hødd. Mange kjenner kanskje til de lange innkastene hans. Han blir en bra tilvekst defensivt der de fra før har viktige Håvard Lorentsen og Jonas Perreira.

Simen Hagbø kommer tilbake fra Raufoss og vi tror han kan bli en joker for Levanger i år. En offensiv back som det bor mye bra i.

Beste signering er nok likevel Arne Gunnes. Han slo aldri til i Bryne og ble lånt ut til Ranheim i fjor. En meget god «boks-spiller» som fort kan score tosifret for dem i år.

Spissmakker Bojadzic scoret vel 20+ i fjor og sammen kan disse bli en viktig duo for dem offensivt. I tillegg er de godt dekket opp fremme ved Gabriel Andersen og Herman Stakset som kom fra Brann II.

Oppsummert tror vi Levanger kan sparke bra fra seg og overraske. Slett ikke umulig at de berger plassen, MEN selv om de har en god ellever så er de svært sårbare for skader. En del utskiftninger i den elleveren og nivået vil falle flere hakk. Summa sumarum tipper vi dem på en kvalikplass.

Vi tror de berger plassen i OBOS. De har en god 11-er og noen flotte signeringer på plass, MEN en liten tropp gjør dem svært sårbare. En del skader og utskiftninger på den elleveren, og nivået faller drastisk.

15. Mjøndalen

Ikke bare i Start det er uroligheter og tilløp til kaos. Også i Mjøndalen er ting litt ute av kontroll. Daglig leder Kleven ga seg etter kun 3 måneder i jobben. Det ryktes rett og slett om noen «bekymringsmeldinger», utfordringer rundt noen av de ansatte og direkte uro blant frivillige i klubben.

Ta med at samtlige spiller-kontrakter går ut etter sesongen, og ting blir i beste fall usikkert. For øvrig et stort tap at de mistet Sondre Granaas til Molde.

Men la oss prøve å vinkle på noe positivt;

Kristoffer Tokstad og Joackim Olsen Solberg (flest kamper i MIF’s historie) sin rutine blir særdeles viktig om de skal klare seg.

Lånespilleren Mats Pedersen fra Glimt blir med videre på laget. Han imponerte i fjor og kan bli en joker også i år.

Summa summarum ser dette stygt ut, i hvert fall på papiret. I verste fall ender dette med nedrykk, men marginene blant bunnlagene i 1.divisjon er ekstremt små. Mjøndalen kan derfor ende som alt fra 10-16.

Vi synes dog stallen virker syltynn og prestasjonene i oppkjøringen har vært begredelig. All usikkerheten gjør at vi tar en råsjanse og plasserer dem på direkte nedrykk.

16. Raufoss

Laget mistet sin langvarige trener Christian Johnsen i fjor, men klarte seg overraskende bra. De var imidlertid et sørgelig skue offensivt og var vel blant lagene med færrest mål i fjor.

Når lagets toppscorer kun gjorde 5 mål er det noe som skurrer. Mannen vi snakker om er Markus Johnsgård og han er i tillegg solgt.  Westerlund og Simenstad er også solgt, så når lagets mest sentrale spillere forsvinner lukter dette nedrykk for oss i OddsNet.

Og ja, nevnte vi at sentrale Loris Mettler også er borte fra klubben? Han ble vel hentet til Eliteserien i januar.

Av nysigneringer er det lite som lukter svidd, så dette blir en fryktelig tung sesong slik vi ser det. Vi vil faktisk kalle det en liten prestasjon om de berger plassen. Ikke minst fordi vi tror de nyopprykkede lagene er bedre enn mange tror.

Author image

Stig Lukas Berg

Skribent og eksperttipser
1185 Innlegg

Jeg har skrevet for OddsNet siden år 2000. I starten leverte jeg stort sett tennistips, og skrev blant annet omfattende forhåndsanalyser til Grand Slam turneringene. Opp gjennom årene har jeg trolig skrevet og postet 4-5.000 oddstips for OddsNet. I tidligere år slet jeg litt med å begrense meg, og tipsene/analysene ble veldig omfattende. Uttrykket: «Å fatte seg i korthet» har ikke alltid trumfet denne herremannen.

Ekspert på: Oddstips Forhåndsanalyser