Bettingsider

VM Ishockey 2024: Odds & Tips

Fredag 10. mai slippes pucken til Norges første VM-kamp mot Sveits, og skal man tro på strofen «en dårlig generalprøve….osv» så ser det riktig lovende ut for det norske landslaget. 0-8 mot Latvia i Riga lørdag kom etter en rekke med tre uavgjorte kamper mot Danmark*2 og Latvia, og der optimismen ble bygd opp etter tre strake overtidsseiere slo nok pessimistene kraftige tilbake etter siste treningskamp.

Vi skal se mest på det norske laget og våre muligheter, bittelitt på de andre nasjonene og forsøke komme med et tips eller to mot slutten. VM-troppen er ikke tatt ut når dette skrives, men vi ser litt i den berømte glasskula og tar utgangspunkt i det vi tror kan bli et norsk lag.

De største utropstegnene befinner seg på ytterpunktene av aldersskalaen, med noen supertalenter som forventes å gå historisk tidlig i sommerens NHL-draft og par superveteraner som gjør comeback på landslaget.

Vinnerodds Ishockey VM 2024

Før vi ser på Norge og våre sjanser, henter vi frem vinneroddsen fra BankonBet:

Land Odds
Canada 3.75
USA 4.00
Sverige 4.40
Finland 6.80
Tsjekkia 7.80
Sveits 13.00
Tyskland 28.00
Slovakia 28.00
Latvia 50.00
Danmark 100.00
Norge 190.00
Kasakhstan 330.00
Frankrike 340.00
Østerrike 500.00
Storbritannia 900.00
Polen 900.00

Ishockey VM 2024 Oddstips

Her finner du våre oddstips til Ishockey-VM

Oddstips: Norge over 5,5 poeng i gruppen

Norge over 5,5 poeng i gruppen: 1.74 hos Bethard

Etter denne kampen er fasit 0-2-14 med Norge nevnt først, og vi har vel heller ikke her så enorme håp. I kamp 3 følger Finland, mens Danmark er motstander i kamp 4. Så ny tøff kamp mot Canada, før man må hente seks poeng i de to siste mot Østerrike og Storbritannia, nesten både om det skal kjempes om å nå sluttspill eller for å unngå nedrykk.

Vi glemmer kamper mot topptrioen pluss Sveits og tar med oss poeng herfra som bonus, men fokuserer heller på UK, Østerrike og Danmark. Vi krever tre poeng i den første av disse, mener vi skal ta tre poeng i den andre og kommer altså nettopp fra to overtidsseire mot Danmark, og vi setter dermed et realistisk mål på 7-8 poeng totalt. Bethard ligger ute med dette spillet, og her er vi både patriotiske og kalkulerende til å sette penger på over:

Spillestopp 10 mai 2024, 16:20

Dette mener vi bør sitte i minst 2 av 3 mesterskap med dagens utgangspunkt

Oddstips: USA Vinner Ishockey VM

USA Vinner Ishockey VM: 6.00 hos Vulkanbet

Ser vi på mesterskapet uten norske briller, er det mange svært så interessante spillere som har meldt seg klare til spill for de forskjellige stornasjonene. Vi skal ikke ramse opp alle, men kan nevne at Canada stiller med vidunderbarnet Connor Bedard og et annet stortalent i Adam Fantilli, mens Sverige nok mønstrer en av de villeste backrekkene i et VM på lang tid med bl.a  Rasmus Dahlin, Victor Hedman og Erik Karlsson.

USA ser veldig sterke ut over hele linja, og går nok inn i mesterskapet som vår svake favoritt. OddsNet sitt andre tips blir et vinnerspill nettopp på USA, og vi mener Vulkanbet sin odds her er for høy:

USA vinner VM 6.00.

Tippe på Ishockey VM 2024: Beste bettingsider

Vil du tippe på VM i ishockey 2024? Vi mener at disse bettingsidene har de beste oddsene på ishockey-VM:

BankonBet
1
BankonBet

4.4/5

BankonBet Omtale
100% opp til 2 000 kr.
Frumzi
2
Frumzi

5/5

Frumzi Omtale
100% opp til 2 000 kr.
GoldenBet
3
GoldenBet

4.8/5

GoldenBet Omtale
100% opp til 5 500 kr.

Odds på Norge til Ishockey VM 2024

Holder vi denne og tidligere odds som fasit, er det altså ca 26 ganger mer sannsynlig med norsk VM-gull i ishockey 2024, enn det var med Premier Leaguetittel til Leicester i 2015/16. Vi har med andre ord mye å glede oss til. La oss se litt på Norge.

På keeperplass ser det ut som vi henter spillere fra henholdsvis Sverige og Tyskland i Arntzen, Normann og Haukeland.  Alle tre med fine sesonger, og Normann spilte seg også til en fortjent overgang til Frölunda og SHL fra neste sesong.

Vanskelig å peke på en klar førstekeeper som skiller seg ut her, men på denne plassen må det selvsagt leveres optimalt om kvartfinaledrømmen endelig skal innfris igjen.

På backsiden holdes det nok av en plass til backkjempen Emil Lilleberg som virkelig bet bra fra seg i Tampa Bay Lightning etter ha tok steget opp til NHL denne vinteren. Etter at NHL-laget røyk med en gang i sluttspillet, ble Lilleberg sendt ned igjen til AHL-laget Syracuse, og de spiller en avgjørende kamp om avansement natt til lørdag. Går de videre der skal det nok mye til for at vi får se Emil i VM, men skulle de ryke den kampen bør det være håp om at sarpingen raskt sitter på et fly retning Tsjekkia.

Stian Solberg er ellers det store blikkfanget på backplass etter en kanonsesong for Vålerenga, og 18-åringen var sølvvinnerens beste spiller i sluttspillet her hjemme. Sander Hurrød også ganske ny på landslaget, men kommer også fra en meget sterk sesong i Storhamar. Utover disse vil nok de aller fleste backene komme fra spill i utlandet med navn som Engebråten, Krogdahl, Kåsastul og Nørstebø. Mangler kanskje den store defensive sjefen som vi tidligere har hatt i backer som Tollefsen og Holøs.

Løpersiden Norge vil stille med til dette mesterskapet vil være av de mest spennende noensinne, uansett hvordan uttakspuslespillet går opp. Vi starter nærmere oldboysalderen, hvor både Mats Zuccarello og Patrick Thoresen igjen har takket ja til landslaget.

Mats kommer fra 63 poeng på 69 kamper i Minnesota, mens Patrick kanskje kommer fra sin beste sesong i Storhamar etter han vendte hjem fra profflivet utenlands for 5-6 år siden. To spillere alene som kan skape hockeyfeber her i landet når VM snart drar i gang, Går vi så til juniorgutta, finner vi «Morarekka» med Petter Vesterheim, Noah Steen og ikke minst Michael Brandsegg-Nygård.

Sistnevnte blir fort første nordmann i første runde i NHL-draften, og har vært til tider brennhet under VM-oppkjøringa. Thomas Olsen har vært meget god for VIF hele sesongen og ble toppscorer i sluttspillet her hjemme, Andreas Martinsen har kanskje hatt sin beste sesong i Norge noensinne, Eskild Bakke Olsen ble kåret til Årets Rookie i HockeyAllsvenskan, Eirik Salsten ble kåret til MVP i sluttspillet, og ellers skal mange av spillere som Tangen Henriksen, Berg Paulsen, Trettenes, Vikingstad og Rønnild inn.

Der det nok står på en kamp for backkjempen Lilleberg for eventuelt bli VM-klar, kan det se noe vanskeligere ut for Mathias Emilio Pettersen. Hans Texas Stars leder 2-0 i best av fem-serien i AHL-sluttspillet, og det skal nok en del til for at vi får se også han i Tsjekkia.

Norge spiller sin åpningskamp fredag kl 1620 mot Sveits, og skal drømmen om en kvartfinale nåes er faktisk det en kamp Norge ikke bør tape. I en pulje med hjemmenasjonen Tsjekka, Finland og Canada er det logisk å anta at disse tre vil ta tre av de fire topplassene, mens Østerrike og Storbritannia bør man klare å holde bak seg.

Da gjenstår det Norge, Sveits og Danmark å kjempe om den siste kvartfinaleplassen, og man må vel være såpass ærlig at det skal skje mye om ikke Sveits tar denne. De er en hockeystormakt sammenlignet med Norge, og kan vise til sølv i VM både i 2013 og 2018, samt femteplass totalt i de to siste mesterskapene. Ser vi på oddsen for Norges første kamp mot Sveits, finner vi denne hos LiliBet:

Odds på Sveits – Norge

Sveits mulig gjort til litt for store favoritter, men vi legger ikke noe innsats på Norge. Et spill som derimot kan friste noe mtp Norges noe fremtunge offensivt sterke lag kan være et overspill til 1,93, men samtidig har kun 2 av landslaget sine siste 9 kamper gått over 5,5 mål.

Tilsvarende for Sveits har 6 av 8 gått under 5,5 mål. Dog har ingen av disse kampene vært med den offensive slagkraften Norge stiller med nå.

Norges andre kamp lørdag er mot verten Tsjekkia, og vi må tilbake til 2010 for å finne sist Norge vant en kamp mot disse. Fra 3-2-seieren i VM finner vi Zuccarello med 1 mål og Thoresen med 2 målgivende pasninger, mens en allerede da godt aldrende legende Jaromir Jagr scorte begge tsjekkernes mål i powerplay.

Author image

Stig Lukas Berg

Skribent og eksperttipser
1148 Innlegg

Jeg har skrevet for OddsNet siden år 2000. I starten leverte jeg stort sett tennistips, og skrev blant annet omfattende forhåndsanalyser til Grand Slam turneringene. Opp gjennom årene har jeg trolig skrevet og postet 4-5.000 oddstips for OddsNet. I tidligere år slet jeg litt med å begrense meg, og tipsene/analysene ble veldig omfattende. Uttrykket: «Å fatte seg i korthet» har ikke alltid trumfet denne herremannen.

Ekspert på: Oddstips Forhåndsanalyser