Bettingsider

Tipping i Norge

Tipping er en populær aktivitet som mange i Norge holder på med, enten på hobbybasis som et underholdende tidsfordriv, eller som en kilde til inntekt. Men tipping kan være så mangt, selv om mange forbinder det med kun fotball.

I denne artikkelen skal vi gå litt mer i dybden på fenomenet tipping. Vi skal se på ulike regler, forklare hvordan du kan tippe på mobil, hvilke skatteregler som gjelder for eventuelle gevinster og mye annet, så bli med oss videre!

Tipping på nett

Norsk Tipping er det pengespillselskapet nordmenn hovedsakelig bruker til Tipping. Men det finnes mange gode alternativer til Norsk Tipping i utlandet som har bedre bettingsider

Det at de har basert seg i utlandet er ikke ensbetydende med at tjenestene er dårligere eller bedre enn de Norsk Tipping tilbyr. Den største forskjellen pleier som regel å dreie seg om pris, og hvis du er heldig, vil du finne en bettingside hvor du kan levere inn tippekuponger til en langt lavere pris enn det Norsk Tipping tilbyr.

En annen flott egenskap med utenlandske pengespillselskaper er at de har lov til å gi velkomstbonuser til nye spillere. Slike velkomsttilbud kan bestå av ekstra spillemidler på toppen av ditt ordinære innskudd, og dermed gi deg en ekstra god start i jakten på flotte pengepremier.

Her er noen gode alternativer:

Librabet
1
Librabet

3.8/5

Librabet Omtale
100% opp til 2 100 kr.
Casinia
2
Casinia

4/5

Casinia Omtale
100% opp til 2 000 kr.
Lilibet
3
Lilibet

4.2/5

Lilibet Omtale
100% opp til 5 000 kr.
Rabona
4
Rabona

4.4/5

Rabona Omtale
100% opp til 2 100 kr.
Sportaza
5
Sportaza

4.4/5

Sportaza Omtale
100% opp til 2 100 kr.
Betinia
6
Betinia

4.8/5

Betinia Omtale
100% opp til 2 000 kr.
Wazamba
7
Wazamba

4.2/5

Wazamba Omtale
100% opp til 2 000 kr.
Posido
8
Posido

4.2/5

Posido Omtale
10 % cashbonus opp til 2 000 kr.
Frumzi
9
Frumzi

5/5

Frumzi Omtale
100% opp til 2 000 kr.
Zulabet
10
Zulabet

4.2/5

Zulabet Omtale
100% opp til 2 000 kr.
AmunRa
11
AmunRa

4.4/5

AmunRa Omtale
100% opp til 2 000 kr.
1Bet
12
1Bet

4.2/5

1Bet Omtale
100% opp til 1 000 kr.
Dexterbet
13
Dexterbet

4.4/5

Dexterbet Omtale
100% opp til 1 000 kr.
EmirBet
14
EmirBet

4.6/5

EmirBet Omtale
100% opp til 1 000 kr.
Mr Play Sport
15
Mr Play Sport

4/5

Mr Play Sport Omtale
100% opp til 1 000 kr.
Sportuna
16
Sportuna

4/5

Sportuna Omtale
100% opp til 2 000 kr.

Hva er Tipping?

Norsk Tipping har monopol på det originale Tipping-spillet og andre pengespill i Norge. Tipping går ut på å spille, eller  «tippe», det riktige resultatet i så mange fotballkamper som mulig. Onsdager (midtuke), lørdager og søndager er de offisielle tippe-dagene.

Det er mulig å spille på fulltids- og pauseresultater. Siden 2009 har 55 prosent av omsetningen gått til premieutbetalinger, mens 45 prosent går til Norsk Tippings samfunnsnyttige formål. Før 2009 var fordelingen 50/50.

For 12, 11 og 10 riktig tippede kamper utbetales premier. Spillet ble lansert i 1948 og var i flere år det eneste produktet Norsk Tipping hadde på markedet.

Men etter at Norsk Tipping kom på banen for snart 80 år siden, har det kommet flere aktører på banen som tilbyr lignende spill. Disse aktørene tilbyr sine tippe-tjenester via internett, og siden disse er etablert i utlandet, er det fullt lovlig for nordmenn å ta del i disse.

Det vanlige er at utenlandske spillselskaper kaller denne spillformen for «betting» ettersom Norsk Tipping har enerett på navnet «Tipping» her til lands. Betting kommer i flere varianter. I dag er det mulig å satse live mens kampene pågår, bygge opp spillkupongen slik man måtte ønske, og satse på mange andre sporter enn bare fotball.

Tipping regler

Det norske spillet Tipping går ut på å tippe riktig resultat i 10, 11 eller 12 utvalgte kamper. Alternativene man kan tippe på er uavgjort, hjemmeseier eller borteseier. I tillegg kan du velge om resultatene du tipper på skal gjelde for stillingen ved pause eller fulltid. La oss bryte det hele ned i detaljer for hvordan du tipper:

 1. Velg kupong: søndag, lørdag eller onsdag
 2. Velg om kupongen skal gjelde for fulltid, pause eller begge.
 3. Kryss av for et utfall i hver kamp (hjemmeseier, borteseier eller uavgjort).
 4. Send inn kupongen

Størrelsen på premien vil avhenge av hvor mange spillere som får 10, 11 eller 12 rette. Så snart resultatet er klart, vil premien bli overført til spillerkontoen.

Ulike typer populære tippeobjekter

 • Fotball tipping: Dette er den vanligste og mest populære typen for tipping i Norge.
 • Hestetipping: I utlandet, og spesielt i England, er det populært å satse på galopperende hester. Dessverre er ikke denne hestesporten særlig utbredt her til lands.
 • Trav: Trav er den vanligste formen for hesteveddeløp i Norge, hvor Rikstoto er den eneste leverandøren av pengespill.

Live tipping

Norsk Tipping tilbyr muligheten til å satse live, altså etter at kampene har startet. Dessverre er det kun et lite utvalg som er tilgjengelig for slik satsing, og full oversikt over hvilke kamper det er snakk om finner du på Norsk Tippings hjemmesider.

Disse kampene kommer med odds og følger ikke de vanlige Tipping-spillereglene hvor du skal tippe uavgjort, hjemmeseier og borteseier på 12 utvalgte kamper.

Det som også er fint med live tipping er at du slipper å ta viktige avgjørelser før kampen har startet. Du kan slappe av, følge og analysere kampens utvikling og plassere innsatsen når det måtte passe deg.

Vær imidlertid klar over at oddsen kan endre seg lynraskt etter hvert som kampen utspiller seg. Derfor bør du være årvåken og passe på å sende inn kupongen før det er for sent.

Tipping på mobil

Tippekuponger kan leveres inn en rekke steder. Om du ikke gidder å dra ned til den lokale kiosken for å levere kupongen, kan du i dag velge å heller gjøre det hjemmefra, enten via PC eller mobil. Norsk Tipping tilbyr en utmerket mobil-app til dette formålet, og vi skal nå gi deg en innføring i hvordan du installerer og tar den i bruk til tipping på mobil:

 • Besøk Apples App Store eller Google Play (avhengig av om mobilen din kjører på iOS eller Android)
 • Skriv inn Norsk Tipping i søkefeltet
 • Trykk på «Last ned»
 • Installer appen og gi tilgang når appen ber om det

Når Norsk Tipping-appen er installert, er du klar til å ta den i bruk:

 • Åpne appen på mobilen
 • Opprett en spillerkonto om du ikke har det fra før av
 • Velg hvilken innloggingsmetode som passer for deg (fingeravtrykk, PIN-kode eller Face ID)
 • Trykk på Sport og deretter Tipping, og følg stegene i avsnittet «Tipping regler».

Tipping resultater

Du vil finne ut hvor mange riktige gjetninger du har så snart den siste startende kampen på tippekupongen er blåst av – evt. etter pause. I de fleste tilfeller oppdateres kampene fortløpende, noe som gjør det mulig for deg å holde deg oppdatert på hvor mange riktige du har til enhver tid.

Resultatene kan du finne flere steder, blant annet på norsk-tipping.no. Det enkleste vil imidlertid være å bruke Norsk Tipping-appen. I tillegg til å se alle kampresultater, kan du med appen også enkelt få en oversikt over hvor mange riktige kamper du har, og hvor mye du eventuelt har vunnet i premie.

Tipping tips

Det høres kanskje enkelt ut å tippe minst 10 av 12 riktige utfall, men tro oss, det er det ikke. For å vinne i Tipping kreves en kombinasjon av flaks og dyktighet. De som har tipping som sin primærinntekt har ofte mange års erfaring og en omfattende kunnskap om hvert enkelt fotballag.

Det er selvsagt alltid en god idé å få innspill fra eksperter – for eksempel ved å lese gratis oddstips på nett.

Men det betyr ikke at nybegynnere ikke har en mulighet til å dra inn en flott pengepremie en gang iblant. Følgende tips vil være til god hjelp om du kunne tenke deg å gi tipping et forsøk:

 • Sett deg godt inn i reglene: Før du begynner å tippe, er det viktig å vite hvordan de ulike tippetypene fungerer. Da vil du være bedre rustet til å gjøre de riktige innsatsene og øke sjansene dine for å vinne.
 • Lag et budsjett: Enhver spillstrategi bør inkludere et budsjett. Hold deg til det, da dette vil hjelpe deg med å holde styr på pengeforbruket og forhindre at innsatsene dine setter deg i gjeld.
 • Begynn i det små: Det beste er å starte med et lavt beløp dersom du er nybegynner. Dette vil i tillegg til å hjelpe deg med å bli kjent med tippe-prosessen, også bidra til at du på en sikker måte lærer av dine feil.
 • Analyser og studer: Følg med på hvordan de ulike fotballagene gjør det i løpet av sesongen. Hvilke spillere har gått fra den ene klubben til de andre? Hvordan har de ulike lagene gjort det historisk sett på bortebane vs. hjemmebane? Det finnes mange gode kilder både i aviser og på internett.
 • Vær disiplinert: Tipping er en gøy aktivitet, men det kan lett bli en avhengighet. Derfor er det viktig å være disiplinert og ikke spille for mer enn det lommeboka tåler. Norsk Tipping har stilt til rådighet flere nyttige spillerverktøy som vil hjelpe deg med nettopp dette.
 • Lev med dine tap: La aldri en tapt tippekupong gå hardt inn på deg. Det kommer alltid en ny mulighet neste uke.
 • Sett realistiske mål: Mange som spiller tipping for første gang overvurderer spillet og tror at det er superlett å prikke inn 12 rette. Men som vi allerede har snakket om, er dette langt fra realiteten. Forvent derfor ikke å bli millionær første gang du sender inn en tippekupong.
 • Kos deg: Når alt kommer til alt er tipping tross alt et spill. Bruk det som et tidsfordriv og la det være et lite høydepunkt i uka. Fotball er gøy, tipping er gøy, og sammen utgjør de den perfekte kombinasjonen.

Innsatstyper i tipping

I tipping er det flere innsatstyper og begreper som det kan være smart å ha litt kjennskap til.

 • Rekke: Du får en rekke når du har tippet ett utfall for hver av de 12 utvalgte kampene.
 • Enkeltrekke: Ett gjettet utfall per kamp utgjør en enkeltrekke. Dersom du vil tippe enkeltrekker, må du ha min. to, og maks. 10 rekker per kupong.
 • Halvgardering: En halvgardering oppnås når du tipper på to utfall i en og samme kamp (HB, UB eller HU).
 • Helgardering: Du får en helgardering når du markerer for samtlige mulige utfall i en og samme kamp (HUB).
 • System: Du spiller system når du fyller kupongen med halv- eller helgarderinger i stedet for enkeltrekker. Et system kan bestå av mange rekker. Du kan beregne antall rekker ved å multiplisere antall gjetninger per kamp med hverandre.

Tipping skatt

Så lenge premiene er knyttet til spill, er de skattefrie fra Norsk Tipping. Hvis du har kjøpt et spill hos Norsk Tipping og har vunnet premier på dette, trenger du derfor ikke å betale skatt.

Når Norsk Tipping (eller et hvilket som helst annet spillselskap) organiserer konkurranser der premien kan være penger, men der du deltar helt gratis, kalles dette en markedsaktivitet. Alle premier, enten det er penger eller andre gjenstander med en verdi på 10 000 kr eller mer, er i disse tilfellene skattepliktige.

Selv om Norsk Tipping utbetaler hele premier i sin helhet, er vinneren forpliktet til å rapportere skattepliktige premier til Skatteetaten og sørge for å sette av penger fra premien til innbetaling av skatt påfølgende år. Om du ikke fører opp riktig i selvangivelsen, og skattemyndighetene oppdager dette, kan du risikere å måtte betale straffeskatt.

Konklusjon

Da Norsk Tipping ble lansert for første gang, hadde de nok ikke trodd at spillet skulle holde koken oppe nesten 80 år senere. I dag er dette fortsatt et av deres mest populære produkter, og mye av suksessen skyldes nok de enkle reglene. Å krysse av for hjemmeseier, uavgjort eller borteseier er noe alle kan få til. Den store utfordringen ligger i å få 10, 11 eller aller helst 12 riktige gjetninger.

På internett finnes det i dag en lang rekke konkurrenter til Norsk Tipping, som ikke nødvendigvis dreier seg om fotball. Ishockey, e-sport, hestegalopp og håndball er bare noen av sportsgrenene man kan spille på. Men uansett hvor og hva du spiller, gjelder den gylne regelen: Spill ansvarlig, og ikke sats mer enn det du har råd til å tape.

FAQ

Kan jeg tippe på mobil?

Ja. Norsk Tipping har lansert en brukervennlig app med tilgang til alle deres spill, også tipping. Med appen kan du både levere kuponger og holde deg oppdatert på resultatene i sanntid.

Hvile typer tipping finnes?

I Norge er det originale Tipping-spillet konsentrert rundt fotball, hvor målet er å tippe korrekt resultat ved pause eller fulltid på 12 utvalgte kamper. Rikstoto har også sine egne spillvarianter hvor du kan satse på hest. På utenlandske spillsider vil du finne mange andre tippe/betting-typer.

Hvordan får jeg tilgang til mine tippegevinster?

Hvis du har opprettet en konto hos Norsk Tipping, vil gevinster under 10 000 kroner overføres automatisk til denne. Gevinster over 10 000 kroner vil bli sendt direkte til bankkontoen din.

Hvor kan jeg tippe?

Du kan tippe hos din lokale kommisjonær, via norsk-tipping.no, eller laste ned Norsk Tippings app og spille enkelt fra telefonen med internettilkobling.

Author image

Eivind Myhre

Tippeekspert
91 Innlegg

Eivind har mange års erfaring med sportsbetting. Han har tidligere jobbet for bookmakere rundt om i Europa. I dag anmelder han blant annet bettingsider for Oddsnet.

Ekspert på: Tipping Bookmakere Odds