Bettingsider

Eliteserien 2024: Odds & Tabelltips

Bodø/Glimt er som vanlig favoritter til nok en serietittel og N1Bet gir kun 2.25 i vinnerodds. OddsNet er enig i favorittstempelet, men vi tror Molde kan ta opp kampen med dem, og kanskje også snappe gullet rett foran nesen på storfavoritten. Da frister deres 3.50 i odds hakket mer.

Nå ble det nettopp klart at August Mikkelsen kun er detaljer unna en overgang verdt 30 millioner fra Hammarby til Bodø/Glimt. Vi tror det kan være brikken som vipper det Glimt sin vei, og plasserer de øverst på tabelltipset. Oddsmessig står vi likevel inne for verdien i et Molde-gull.

Molde er veldig forsterket slik vi ser det, og får de ut potensialet i spillertroppen bør det være lite som skiller disse lagene per nå. Nettopp Glimt og Molde har dominert norsk fotball de siste sesongene.

Eliteserien Odds 2024

Her finner du siste vinnerodds for Eliteserien 2024 hos Bankonbet. Oddsen ble sist oppdatert 24/04 kl. 15:00.

Lag Bankonbet odds
Bodø/Glimt 1.84
Molde 3.50
Brann 5.80
Viking 17.00
Lillestrøm 26.00
Rosenborg 35.00
Sarpsborg 40.00
Tromsø 100.00
Strømsgodset 160.00
Odd 200.00
Fredrikstad 230.00
Haugesund 260.00
Kristiansund 390.00
Sandefjord 500.00
Ham Kam 700.00
KFUM Oslo 1500.00

Vårt Tabelltips for Eliteserien 2024

 1. Bodø/Glimt
 2. Molde

——————–

 1. Brann
 2. Viking

———————

 1. Lillestrøm
 2. Sarpsborg 08
 3. Odd
 4. Rosenborg
 5. Tromsø
 6. Fredrikstad
 7. Strømsgodset
 8. Haugesund
 9. Kristiansund

———————-

 1. Ham Kam

———————-

 1. KFUM Oslo
 2. Sandefjord

Bodø/Glimt (1)

 • Vinnerodds hos N1BET: 2.25

Mannskapet til Kjetil Knutsen har vært en åpenbaring for norsk fotball de siste årene. Glimt har vunnet Eliteserien 3 av de 4 siste sesongene (2023, 2021, 2020). De har også markert seg i europacup-spill og prestert bemerkelsesverdig godt mot langt «større» fotballnavn.

Flere Europa-eventyr, samt noen «feite» spillersalg har sørget for at pengebingen tyter over på Aspmyra. Bare i 2022/23 tjente klubben 175 millioner på spill i Europa. Siden 2020 har de dessuten solgt spillere for til sammen 574 millioner kroner.

Det er kolossale summer i norsk målestokk. Ikke minst medfører det at klubben, med sine økonomiske muskler, er i stand til holde stand som eneren i norsk fotball. Selvsagt ved at de kontinuerlig kan velge fra øverste hylle når de jakter nye spillere.

Ikke overraskende er Bodø/Glimt derfor klare favoritter til gullet også i 2024. N1BET gir imidlertid kun 2.25 i vinnerodds, noe vi synes er i minste laget. Ikke minst fordi vi mener at Molde vil gi dem god kamp helt inn. Sistnevnte gir 3.50 i odds, og frister hakket mer hvis man først skal sette pengene på en realistisk gullvinner. Vi poengterer imidlertid at vi likevel tror Glimt tar gullet.

Til tross for at Kjetil Knutsen stadig oftere er på blokka til utenlandske klubber på managerjakt, samt jevnlige spillersalg, så klarer likevel Glimt alltid å stable nye storlag på beina. På mange måter har de skapt en glede og forventning, på samme måte som Rosenborg gjorde det under Nils Arne Eggen på 90-tallet.

Det handler om lagbygging, identitet og vinnermentalitet i alle ledd. Da er kontinuitet, i hvert fall på trenersiden, et must slik vi ser det. Kanskje er nettopp det grunnen til at Glimt igjen og igjen stabler et gullag på beina.

Laget er utvilsomt sterkt også i 2024, og vi snakker landslagsklasse i alle ledd. De hentet nylig hjem Jens Petter Hauge og Håkon Evjen fra utenlandsopphold, og det viser litt hvilken hylle de henter spillere fra. Selv om gode spillere jevnlig forsvinner ut dørene fra Aspmyra, så kommer det tilsvarende gode spillere inn dørene. Kjetil Knutsen er således en mester til å sette sammen lag og få de til å matche med hans filosofi.

Vi er dog noe usikker på om de er like sterke i angrepsrekken. Moumbagna er solgt til Marseille og Pellegrino forsvant til MLS. I tillegg er Espejord langtidsskadet. Evjen har startet på spissplass i oppkjøringen, men i det vi egentlig så oss ferdig med alle analysene kommer nå nyheten om at August Mikkelsen bare er detaljer unna en overgang fra Hammarby til Bodø/Glimt i en avtale rundt 30 millioner.

Vi tror det kan være brikken som forsvarer favorittstempelet med Molde hakk i hjel.

Molde (2)

 • Vinnerodds hos Spinbookie: 3.65

Laget fra rosenes by er det eneste laget som har hindret Bodø/Glimt fra totaldominans i norsk fotball de senere år. De vant gullet i både 2019 og 2022, og OddsNet tror de har et svært konkurransedyktig og slagkraftig lag i 2024.

Nok til å utfordre Glimt i gullkampen? Ja, vi mener faktisk det. Vi tipper disse lagene er den klare eneren og toeren og selv om vi som de fleste andre tror Glimt tar nok et gull, så er vi spente på å se om Molde klarer å utfordre dem helt inn.

Vårt oddstips til Eliteserien 2024: Molde vinner

Molde vinner Eliteserien 2024: 3.65 hos Spinbookie

Beste odds hos de norske bookmakere:

Molde har, i hvert fall på papiret, forsterket laget med spennende navn i forkant av sesongen som straks tar til.

Først og fremst hentet de «hjem» Fredrik Gulbrandsen som har vært proff i utlandet siden 2016. Han har rukket å bli 31 år, men besitter fortsatt egenskaper som vil gjøre ham til en av profilene i norsk fotball.

Nylig hentet de også Mats Møller Dæhli (28) som har 10 år i utlandet bak seg. De forsterket ytterligere med Halldor Stenevik (23) fra Strømsgodset som de har ønsket seg i lengre tid. En løpssterk og fysisk sterk spiller som bør bli et godt supplement til en allerede god og bred spillerstall.

Begge disse har for øvrig signert en 4-års kontrakt med Molde. I tillegg snappet de vel også Isak Helstad Amundsen fra erkerival Bodø/Glimt i februar.

Molde har, som Glimt, flere gode prestasjoner fra Europa de siste årene, og vi tror gullkampen først og fremst står mellom disse to lagene.

Brann (3)

 • Vinnerodds hos N1BET: 5.00

Bodø/Glimt vant gullet på suverent vis i fjor, men Brann kunne, noe overraskende, juble for sølv i det som var deres comeback-sesong i Eliteserien (var nede i 1.divisjon i 2022).

Kan disiplene til Eirik Horneland forsvare den gode prestasjonen i 2024? Nei, vi tror kampen i beste fall vil stå om bronsemedaljen. Vi mener bestemt at gullkampen kun vil stå mellom Glimt og Molde. Sistnevnte er så forsterket at over en hel sesong tror vi ikke Brann er gode nok til å henge med rett og slett. Hovedargumentet for det er enkelt og greit økonomi, der ingen lag kan måle seg med Glimt og Molde.

Brann har kun hentet Emil Kornvig fra Cittadella, samt hentet tilbake et par spillere fra lån. I tillegg forsvant Frederik Børsting til dansk fotball. Det kan, på papiret, overhodet ikke måle seg med forsterkningene Glimt og Molde har gjort.

Det betyr heller at klubbens ressurser er brukt på å beholde de mest sentrale og attraktive spillerne i klubben. Bergens Tidende mener at laget står på stedet hvil og ikke har blitt noe bedre.

Horneland mener klubbens økonomi ikke strekker til for å forsterke laget. Han mener konkurrentene i Glimt og Molde ligger lysår foran Bergens-laget i økonomi, og at de på ingen måte kan være med på kjøpefesten til rivalene. De vil i stedet fokusere på utvikling av egne spillere, samt hente «billige» spillere dersom man finner tilskudd til laget.

OddsNet er enig med Horneland og mener økonomien er avgjørende for at gullkampen kun står mellom Molde og Bodø/Glimt.

Oppsummert betyr det at Brann må bruke tid på å bygge, noe som vil ta tid. Glimt klarte det selv ikke over natten. Det betyr at Brann i beste fall blir å kjempe om bronsen i 2024, noe vi også tror de klarer.

Viking (4)

 • Vinnerodds hos N1BET: 15.00

Laget fra Stavanger var med i medaljekampen det meste av forrige sesong. 2-1-5 på deres 8 siste kamper ødela alt og sendte laget ned på 4.plass, noe som var brutalt i en ellers meget god sesong.

Det går mot en ny sesong der medalje bør være en realistisk målsetting. Vi synes Viking har forsterket laget sitt hakket mer enn Brann har gjort, og finner man odds på at de tar medalje mener vi det kan være av verdi.

N1BET tilbyr 5.00 på gull til Brann og hele 15.00 i odds på Viking-gull. Nå tror vi ikke noen av dem får bedre enn bronse, men vi mener oddsen er veldig skjevt satt da vi finner svært lite som skiller de to lagene.

Muligens er det betydningen av salget av Markus Solbakken (Sparta Praha) som gjør det. Det er selvfølgelig et stort tap, men samtidig har de hentet Peter Christiansen (24) fra Sønderjyske. Dansken storspilte i sin forrige klubb, og nå håper den målfarlige og kvikke dansken å gjøre det samme for Viking.

Inn portene på SR-Bank Arena har også Franco Lino fra Melbourne og Jakob Segadal Hansen fra Vidar kommet. Oppsummert tror vi Viking nok en gang blir å finne i medaljekampen, men om de blir nr.3 eller nr.6 er oppe for diskusjon.

Bak, det vi tror, blir Bodø/Glimt og Molde ser det jevnt ut mellom flere lag. Det som er sikkert er at Viking bør være blant disse og således ha en klar målsetting om medalje.

Lillestrøm (5)

 • Vinnerodds hos N1BET: 29.00

LSK ble nr.6 i fjor. Det var dog et langt sprang opp til topp 5. Har de klart å forsterke laget slik at de kan noen sprang i år? De har i hvert fall hentet mange spillere som blant annet Erling Knudtzon og Eric Kitolano fra Molde, August Karlin fra Malmø, samt den 18-årige nigerianeren Efe Lucky (5-års kontrakt) som imponerte voldsomt på prøvespill fra sin midtbane-posisjon.

Svenske Andreas Georgson er hentet inn som ny trener og erstatter «judas» Geir Bakke som gjorde sjokkovergang til VIF i fjor. Georgson ble hentet fra Malmø, og det skal bli spennende å se hva han får utrettet i sin første sesong for «Fugla».

Vi må nevne det 17-årige stortalentet El Schaddai Furaha med kallenavnet «Elscha». Han signerte proffkontrakt med klubben på bursdagen sin 2/11 i fjor, etter å ha imponert voldsomt for LSK2 i 2023. Nå har han fortsatt der han slapp og han har imponert stort i sesongoppkjøringen. Både akademisjefen og tidligere storspiller Pål Andre Helland har spådd en stor fremtid for spissen.

LSK har også en historikk med å få frem spillere som tar Eliteserien med storm. Furaha er en unggutt som kan blomstre og kanskje bli en brennhet goalgetter for dem.

N1Bet har 29.00 i vinnerodds på LSK. Det plasserer dem i pulje med lag som Viking, Rosenborg og Sarpsborg 08 (kun Glimt, Molde og Brann foran dem). Bak Lillestrøm gjør de et sprang til Tromsø med sine 100.00 i odds. Vi har LSK på en respektabel 5.plass på vårt tabelltips. Det er hakket foran plasseringen i fjor, men vi tror altså de viser fremgang og rykker opp et hakk.

Sarpsborg 08 (6)

 • Vinnerodds hos N1BET: 31.00

I Østfold blir det fotballfeber når naboene Sarpsborg 08 og Fredrikstad igjen møtes på øverste nivå i norsk fotball. Sarpsborg har vært fast inventar i toppdivisjonen i en årrekke, mens FFK har kjempet en lang kamp for å komme tilbake til eliten (siste gang i 2012).

Sarpsborg 08 har endt på 8.plass de 3 siste sesongene. Det vitner i det minste om stabilitet, men samtidig bekrefter det at klubben ikke klarer å ta steg som løfter dem i riktig retning.

Nå er vi dog spente på hva 2024 vil bringe. De har hentet tidligere landslagsspiller Stefan Johansen som har vært 9 år i utlandet på proffeventyr (Celtic, Fulham, QPR). Johansen drar med seg tonnevis med rutine, og bør tilføre dette laget mengder med kvaliteter de sårt trenger.

Foran 2024-sesongen har de også hentet lynraske Daniel Job fra Nigeria. Kantspilleren er sjanseskapende og god både med og uten ball. Avtalen gjelder i første omgang lån frem til sommerferien, men med opsjon på kjøp.

Jo Inge Berget ble hentet i august i fjor og scoret 4 mål på 7 kamper. Som Stefan Johansen kommer han fra mange år som utenlandsproff. Rutinen til Berget og Johansen kan vise seg å bli gull verdt for dette laget.

Som vanlig har det også forsvunnet mange ut dørene, men vi synes de nå har en fin miks av rutine og talent. Vi tror de rykker et par plasser opp fra de foregående sesongene og tar en sterk 6.plass.

Odd (7)

 • Vinnerodds hos N1BET: 201.00

OddsNet skal ærlig innrømme at tabelltips for den kommende sesongen har skapt mye hodebry. Vi synes det er ekstremt små marginer som skiller mange av lagene, og det å skulle plassere lagene som ender mellom 5-10 på tabellen føles nesten som ren bingo.

Odd er et av lagene vi tror havner i denne båsen. De har forsterket laget med Torgeir Børven fra Vålerenga og Andre Hansen fra Rosenborg. I tillegg er Etzaz Hussain hentet som Bosman-spiller. 31-åringen huskes nok best fra sine to perioder i Molde, senest fra 2017-2023 da han fikk 124 kamper for moldenserne.

Den finske u-landslagsspilleren Tony Miettinen er også klar for Odd. 21-åringen har spilt for alle alderstrinn på U-landslagene til Finland, og er utvilsomt et stort talent det skal bli spennende å følge i Odd-trøya.

Ut av portene har spillere som Tomas, Bråtveit, Gjengaar, Owusu, Stensrud og Rossbach forsvunnet. Det å måle tilganger og avganger opp mot hverandre er alltid kinkig, men vi tror Odd fremstår styrket fra fjoråret. Da ble de nr.10 etter at det ble en sterk 5.plass året før.

Denne gangen tipper vi klubben tar noen steg opp og kaprer en 7.plass, men som sagt; Marginene er så små mellom et kobbel av lag, at Odd like gjerne kan bli nr. 5 som nr. 10. De har flakset mellom femte og 13.plass de fire siste sesongene, så stabilitet har vært mangelvare. Oppsummert synes vi likevel de har fått noen spennende signeringer på plass, og laget bør kunne fremstå styrket i årets utgave.

Rosenborg (8)

 • Vinnerodds hos N1BET: 21.00

Kan RBK bli en outsider i årets Eliteserie? Med «outsider» tenker vi kanskje topp 5. Alfred Johansson har tatt over roret og kilder nær klubben skryter ham opp i skyene. De mener hans filosofi peker mye i retning av svenske Erik Hamren sin inntreden i RBK i 2008, og som endte med seriemesterskap året etter.

Kanskje klarer en ny svenske å gjenskape dette? Vel, vi tror det blir å dra det for langt – i hvert fall på kort sikt. N1Bet har de som nr.5 på oddstabellen over vinnerodds, noe vi tror er for høyt. Vi tror Johansson trenger tid til å dra laget i sin retning av fotballfilosofi.

Vi tipper dem faktisk så lavt som nr.8, men små marginer og litt tilfeldigheter kan selvsagt ende med en 5-6 plass om de får maks uttelling.

Johansson har altså en helt annen filosofi enn det laget har spilt de siste sesongene. Ser man på kamper fra fjoråret ser man et lag som faller og faller i presspillet. Johansson ønsker at de i stedet skal ta steg fremover i presspillet. Det krever faktisk en stor forandring i tankesett og adferdsmønster.

Slike ting tar ofte tid, så OddsNet tenker at dette kan være et prosjekt som krever tålmodighet slik at inneværende sesong kan komme litt for raskt i forhold til å blande seg inn i medaljestriden eller topp 5 slik mange bookmakere tror.

Tromsø (9)

 • Vinnerodds hos N1BET: 101.00

Tromsø klinte til med å ta bronsen i fjorårssesongen. Det var deres første medalje på 12 år, og kun målforskjellen skilte dem fra Brann på sølvplass. Vi snakker om laget som ble nr.12 og nr.7 årene før, og som i 2020 var nede i OBOS-ligaen.

Kaptein Ruben Yttergård Jensen rangerer bronsemedaljen som det største høydepunktet i karrieren. Laget hadde i mange år kjempet med ryggen mot veggen og nedrykket til OBOS var en gedigen nedtur. Reisen derfra til medaljen de tok i 2023 vitner om mye hardt arbeid, på alle plan i klubben. Nå gjelder det å opprettholde fremgangen og bekrefte at fjoråret ikke var et blaff.

De har hentet tilbake 4 spillere som var på utlån i fjor, og de har dessuten forsterket med Skjærvik fra LSK, samt det senegalesiske stortalentet Yoro Ba.

Motsatt vei gikk landsmannen El Hadji Malick Diouf som er solgt til Slavia Praha, noe som ga gode penger i kassa. Ut av dørene forsvant også Niklas Vesterlund med endestasjon i Nederland og Utrecht. I tillegg er Jostein Gundersen solgt til Bodø/Glimt, så vi frykter at laget er noe svekket fra i fjor.

3.plassen betyr for øvrig at Tromsø skal ut i Europacupspill i 2024, for første gang siden 2014. Det blir spennende å se hvordan klubben takler dette. Sesonger der lag kombinerer spill i hjemlig serie med spill i Europa har ofte en tendens til å gi mer ustabilt spill i vanlig serie.

Vi tenker da på klubber som ikke spiller fast i Europa hver sesong. Det krever ofte en stor og bred spillerstall, og vi er usikre på om Tromsø er godt nok rustet på det området. Samtidig vil en eventuell tidlig exit «drepe» den problemstillingen.

Tromsø har nok økt respekt etter tredjeplassen i fjor, men vi synes altså de virker svekket, samt at de i våre øyne overpresterte voldsomt forrige sesong. N1Bet gir hele 101.00 i odds på gull til Tromsø. Oddsmessig er det LANGT BAK konkurrerende lag som Brann, Viking, RBK, Sarpsborg 08 og LSK. Noe vi tror stemmer ganske bra med realiteten.

Det eneste er at de fort kan gå litt under radaren igjen. Vi tror det er en fordel om de undervurderes, men uansett tror vi de faller mange plasser fra fjorårets imponerende bronseplass.

Fredrikstad (10)

 • Vinnerodds hos N1BET: 301.00

Østfold sin store stolthet, FFK, er endelig tilbake der de hører hjemme, nemlig på øverste nivå av norsk fotball. Sist de spilte på øverste nivå var en kald novemberdag i 2012.

Interessen for fotball er enorm i Fredrikstad, og vi mener at Eliteserien har vært mangelvare uten denne klubben. FFK har en stolt historie med 9 seriemesterskap, 11 cupmesterskap og 7 sølvpokaler. Helt utrolig å tenke på at denne klubben har vært nede i 2.divisjon og rotet.

Kjente navn som Per-Mathias Høgmo, Egil «Drillo» Olsen, Arne Erlandsen, Tom Nordlie, Jan Halvor Halvorsen og Mons Ivar Mjelde er flere av profilene som har prøvd å få klubben på rett kjøl igjen, men det måtte en trener fra Færøyene (Mikkjal Thomassen) til for å få klubben tilbake der de hører hjemme.

FFK har en publikumskapasitet på ca 12.500, og allerede er over 7.000 billetter solgt til serieåpningen mot Bodø/Glimt. Nettopp hjemmepublikummet kan bli en ekstra drahjelp og en «tolvte» spiller for klubben når de spiller på eget gress. Lag som plukker ekstra mange poeng på hjemmebane viser seg ofte å være gull verdt, og nettopp det tror vi kan bli tilfelle for Fredrikstad.

Vi er likevel usikre på hva de har å komme med i sin comeback-sesong i Eliteserien. Vi tror målsettingen er ganske høy og handler om mer enn bare å berge plassen. Mange såkalte eksperter tipper de relativt høyt og en plass rundt 8-10 er en gjenganger hos flere. Vi tror selv de kommer til å sparke bra fra seg og har de på 10.plass.

Strømsgodset (11)

 • Vinnerodds hos N1BET: 201.00

I Drammen drømmer man seg fortsatt tilbake til gullet i 2013 med Ronny Deila som trener, eller da Martin Ødegård skrev proffkontrakt og markerte seg allerede som 15-åring året etter. Den teknisk begavede Rune «Elvis» Hagen var stor for dem, og det samme var Jostein Flo m.fl.

Det bor med andre ord mye god historikk fra Marienlyst Stadion, men laget har, i beste fall, kun vært en middelhavsfarer i mange år nå. Det tror vi også blir tilfellet i 2024. Vi klarer rett og slett ikke å se at de har forsterket seg såpass at de tar noe syvmilssteg oppover på tabellen. En del spillere har kommet inn, mens en del har forsvunnet ut, men ikke noen profiler som vil gjøre store utslag verken den ene eller andre veien.

Skal man se mer bak navnene, tror vi i OddsNet at de faktisk ser hakket svakere ut denne sesongen (Leifsson forsvant til Kolding, Myhra til Odense og Stenevik til Molde).

Vi klarer ikke å kalle SIF noe mer enn en middelhavsfarer. Igjen, det er lite som skiller mange av lagene, men vi merker ikke noe kruttlukt fra Drammen og tipper de på en beskjeden 11.plass.

Haugesund (12)

 • Vinnerodds hos N1BET: 501.00

Haugesund har de siste sesongene kjempet durabelig for å berge plassen i Eliteserien. Mindre utbetalinger fra Norges Fotballforbund har medført at klubben jevnlig har måttet selge unna sine beste spillere. Rett og slett for å overleve økonomisk.

De økonomiske forskjellene i norsk toppfotball begynner for alvor å ta form. Mens Glimt kan selge spillere i hundremillioners-klassen, har Haugesund hentet en kantspiller fra tysk 3.divisjon (Jong-min Seo fra Dresden).

Egil Selvik, klubbens kanskje beste spiller, har kontrakt ut 2024, men blir trolig solgt før den tid. Slikt skaper usikkerhet og lite kontinuitet. Skal de hente en erstatter er nok 2-3 millioner det meste de har å tilby.

Nå ser det dessuten ut til at klubben skal drifte to damelag i tillegg. Hvor skal pengene komme fra? Jo, trolig fra herrelaget som vil sette dem i en enda mer utsatt situasjon. I verste fall nye salg av spillere, og svært få ressurser til å forsterke laget.

Optimismen i byen er dog bedre enn på flere år, noe som er viktig dersom de skal få med seg sponsorene videre. En ny sesong helt i bunnen, og flere av disse hopper trolig av toget.

Oppsummert må Haugesund satse ungt og lovende og selv produsere spillere. Selv råder det optimisme i klubben igjen, noe OddsNet støtter. Vi tipper dem på 12.plass, men det kan bli et bikkjeslagsmål mellom flere lag i bunnen. Vi utelukker derfor ikke en ny sesong i motbakke der nedrykksspøkelset i verste fall kan true.

Kristansund (13)

Byen der Ole Gunnar Solskjær kommer fra rykket opp via kvalifisering i fjor. Det ble dramatikk av de sjeldne da de til slutt sendte VIF ned via straffespark konkurranse. De tapte 0-2 hjemme, men snudde alt i omkampen borte med to relativt sene scoringer og videre vant de 5-4 på straffer.

Noe annet enn en kamp for å overleve vil være en STOR overraskelse. Relativt ofte overrasker alltid et av de nyopprykkede lagene i sin første sesong oppe, men stallen til Kristiansund er – i hvert fall på papiret – blant de svakeste.

Kristiansund har hentet mange nye spillere slik nyopprykkede lag ofte gjør. Det er ikke alltid et smart trekk, men Franklin «Daddys Boy» Nyenetue fra Sandefjord, Ruben Alte fra Ranheim, Michael Ryan Lansing fra Aalesund og Hilmir Rafn Mikaelsson (Venezia, lån) er i hvert fall spillere som utfyller bredden i stallen.

Nettopp det er alfa og omega for lag i bunnsjiktet. Det gjør dem hakket mindre sårbare ved skader.

Oppsummert tror vi laget til Amund Skiri blir involvert i nedrykksdramaet, men at de akkurat berger plassen og så vidt unngår et nytt drama via kvalifisering.

Ham Kam (14)

 • Vinnerodds hos N1BET: 501.00

Kamma ble nr. 11 i fjor etter en 13.plass året før. Noe annet enn nok en tung sesong i bunnsjiktet har vi vondt for å se.

Det er som alltid vanskelig å måle bunnlagene opp mot hverandre foran en ny sesong. De fleste av disse lagene har store utskiftninger i spillerstallen, noe som også er tilfelle for Kamma sin del.

Luc Mares ble hentet fra Start, Sander K. Østraat fra Haugesund og William Osnes-Ringen fra Vålerenga for å nevne noen, mens et kobbel av spillere har forsvunnet ut dørene. En av dem er Amin Nouri som gikk til nedrykksrival KFUM Oslo.

Ren bingo å skulle skille mellom bunnlagene, men vi tror man må være ihuga Kamma-fan for å tro på noe bedre enn maks 12.plass i årets sesong. Vårt tips blir at de havner på kvalikplassen.

KFUM Oslo (15)

Nyopprykkede KFUM er levnet få sjanser til å overleve i Eliteserien. «Koffa» har beholdt stammen i laget, noe som er viktig for at kontinuiteten fortsetter. Mange lag i tilsvarende situasjon mister ofte noen av sine mest sentrale brikker.

En av lagets styrker er en klar og tydelig spillestil. Denne er banket langt inn i beinmargen, og de har uttalt å gå «all in» for å videreføre dette også i Eliteserien.

Den største svakheten er mangelen på Eliteserie-erfaring i spillerstallen. Deres største profil er trolig Moussa Njie, som er en av få med erfaring fra øverste nivå.

På den positive siden har de slått kloa i tidligere landslagsspiller, Haitam Aleesami (32). Den tidligere Serie A-proffen har bøtter og spann med erfaring som kan bli gull verdt for KFUM. I tillegg er det verdt å nevne Amin Nouri som har ankommet fra fra Ham Kam,

Bak nevnte spillere må de bygge videre på spillere som er med fra Obos. Vi kan nevnte spennende spillere som Johannes Andres Hummelvoll-Nunez, Robin Rasch, Simen Hestnes og Remi-Andre Svindland  som vi syntes imponerte stort i fjoråret, dog på nivået under selvsagt.

Det er uttalt at «Koffa» vil fortsette å være en «breddeklubb». Laget er bygd på kontinuitet og samhold. Dette er viktige faktorer for en liten klubb som ikke får en ordentlig hjemmebanefordel med sin lille tilhengerskare. «Profetene» må virkelig gjøre alt de kan for å skape en stemning på Ekeberg slik at de får et snev av hjemmebanefordel.

Oppsummert tror vi «Koffa» rykker rett ned. De må kjempe mot langt større ressurser og budsjetter enn de selv har å rutte med. På en god dag kan de hamle opp med de beste og de har en stil som kan være kinkig å møte, men selv om de har vært gode i treningskamper vil nivået øke mange hakk når det virkelig gjelder.

Ikke noe bred stall, men der det kollektive må fungere foran enkeltspillere. De må klare seg med stallen de har per nå, for midler til forsterkninger finnes det lite av.

Alt annet enn sisteplass vil faktisk være en stor prestasjon fra KFUM. Selv om det enkleste vil være å plassere dem sist, vurderte vi faktisk å tippe kvalikplass da vi mener svært lite skiller dem opp mot lag som Kamma og Sandefjord.

Til slutt ender vi opp med å tippe dem på 15 plass og rett ned igjen til Obos-ligaen, men «Koffa» kan overraske. En fordel vil være om de blir fryktelig undervurdert.

Sandefjord (16)

 • Vinnerodds hos N1BET: 501.00

Sandefjord var som ventet involvert i en kamp for å berge plassen i fjor. 3 seire på sine 4 siste kamper sørget for at de klarte seg og havnet plassen over VIF på kvalikplass.

Vi ser ingen sterke argumenter for at de havner noe høyere i år, snarere tvert imot. Vi tror det blir en ny sesong i bunnsjiktet og der nedrykksfaren kontinuerlig vil henge over dem.

Laget har gjort store utskiftninger i troppen med mange spillere både inn og ut portene på Jotun Arena. Av tilvekster kan vi nevne spillere som Stian Kristiansen fra Bodø/Glimt, Darrell Tibell fra Norrkøping og Loris Mettler fra Raufoss.

Oppsummert ser vi for oss en blytung sesong for Sandefjord. Et råtips fra oss om at Sandefjord rykker rett ned og havner helt sist av de 16 lagene.

Author image

Stig Lukas Berg

Skribent og eksperttipser
1184 Innlegg

Jeg har skrevet for OddsNet siden år 2000. I starten leverte jeg stort sett tennistips, og skrev blant annet omfattende forhåndsanalyser til Grand Slam turneringene. Opp gjennom årene har jeg trolig skrevet og postet 4-5.000 oddstips for OddsNet. I tidligere år slet jeg litt med å begrense meg, og tipsene/analysene ble veldig omfattende. Uttrykket: «Å fatte seg i korthet» har ikke alltid trumfet denne herremannen.

Ekspert på: Oddstips Forhåndsanalyser