Djokovic kan oppnå en Calendar Grand Slam dersom han vinner US Open. Han hadde også en drøm om å klare OL i samme år, men måtte strekke våpen mot nettopp Zverev.

I US har han hatt en egen evne til å gi fra seg 1 sett, for så å heve seg voldsomt. Den kan både være en svakhet og en styrke, men mot Zverev har han rett og slett ikke råd til å «gi bort et sett». Både danske Rune, Nishikori, Brooksby og Berrettini har tatt sett mot han, men jeg forventer en skjerpet Djoko fra første ball mot Zverev – hans største nemesis nå.

Zverev vant OL gull i suveren stil, han fulgte opp med tittel også i Cincinnati og har nå cruiset seg til dette semifinaleoppgjøret mot Djoko. Det er 16 strake seire og kun 3 sett er tapt i løpet av den seiersrekken.

Zverev tapte for øvrig fjorårets finale i avgjørende tiebreak mot Thiem. Han venter fortsatt på sin første Slam, men slik han spiller nå kan han slå alle – selv Djoko i storform.

Måten han snudde og overkjørte Djoko på i OL velger jeg også å se på som en mental edge for Zverev. Han veit at alt er mulig nå og jeg både tror og håper han kan presse Djoko helt ut her.

Mitt spill blir ikke på Zverev-seier (selv om det også frister), men at han minst presser frem et 5 sett. Djoko har en egen evne når han står i disse situasjonene, men jeg blir svært overrasket om han kjører over Zverev nå.

Zverev +2,5 sett gir 1,98 hos Nordicbet og prøves med 3 units.

Stigis