Zverev må grave dypt

Alexander Zverev vant en 5-setts batalje mot danske Holger Rune i går i en kamp som varte over 4 timer. Det var hans andre strake 5-setter etter at han i runden før også måtte gjennom 5 sett for å slå Griekspoor. Den kampen varte også over 4 timer, og Zverev snudde faktisk 1-4* og under med dobbelbreak til seier i 5.sett.

Med andre ord har Zverev virkelig måttet grave dypt i sine to siste kamper. Husk at tyskeren rager nesten 2 meter på strømpelesten og to strake 5-settere med 0ver 8 timer på banen har garantert slitt på kroppen og fysikken hans.

Nå skal han opp mot en spiller som fortsatt undervurderes på grusen. Det skal man være forsiktig med for De Minaur har tatt 7-mils steg på underlaget og han har dessuten imponert så langt i turneringen. Ikke minst slo han Medvedev ENKELT i forrige runde (46 62 61 63). Medvedev kommer vel aldri til å bli en super grusspiller, men måten De Minaur vant på var imponerende.

Hvis Zverev er litt tung i kroppen og merker de to forrige kampene vil det sannsynligvis gå litt utover fotarbeidet hans. Nå server han uhyre sterkt og nettopp serven og 1-2 punchen blir viktig i denne matchupen. De Minaur er nemlig svært fotrapp og løper opp baller som nesten ingen andre er i stand til. Han spiller også trygt og godt fra grunnlinjen nå, så jeg tror faktisk han kan matche tyskeren fra grunnlinjen her. Såpass at Zverev blir «tvunget» til mange kortere vekslinger der han går for å avgjøre tidlig.

Normalt ville jeg sagt klar fordel Zverev, men som sagt har han virkelig gravd dypt i to kamper nå og vært gjennom mange timer med tennis. Husk at han også ofte choker i Slam-sammenheng. Han har OL-gull, ATP-mesterskap, ATP1000-titler, MEN ikke en Grand Slam tittel enda.

Det å møte en spillertype som De Minaur tror jeg kan være en lei nøtt i uke 2 av en Slam hvis fysikken ikke er 100%.

Jeg har derfor sett meg ut et par spillvarianter fra kampen, nemlig at kampen går til minst 4 sett og at den havner på over 37,5 games totalt.

For over 3,5 sett får man kun 1.62, men jeg blir svært overrasket om Zverev vinner 3-0.

Får man en jevn kamp og minst 4 sett kan den fort gå over 37,5 games (f.eks 64 62 46 64).

Ønsker man å gå for nok en 5-setter for Zverev sin del kan over 4,5 sett kanskje friste når oddsen er 3.60.