Littler, den nye dart-sensasjonen

I helgen starter en ny utgave av PDC World Matchplay.

Luke Littler er den nye kometen innenfor dart. Han har tatt hjemlandet og resten av dart-verden med storm, noe alle tjener svært godt på. Sponsorene nærmest kaster seg over sporten, premiepengene når nye høyder og det er helt villt hvor mye penger de beste tjener nå. I England er det nå kun fotball som fanger større interesse enn dart (ja, det stemmer faktisk), og de største stjernene omfavnes som de rene rockestjerner.

Det som en gang ble sett på som et pubspill der de beste spillerne hadde store ølmager er forbi. Nå er det mer seriøst enn noen gang og selv 16x verdensmester og 16x World Matchplay vinner Phil Taylor skulle virkelig fått noe å bryne seg på nå.

Turneringene sendes også i en haug av land og TV-kanaler og vokser med syvmilssteg også utenfor UK.

Men over til Luke Littler. Han kom inn på touren med et brak i fjor, som 16 år. Nå er han 17 og har allerede vunnet mange turneringer, ikke minst Premier League i år. Han var også tapende finalist i VM-finalen i fjor. Man snakker allerede om mange av rekordene til Phil Taylor, og sistnevnte har nå tilbydt seg å gå inn som coach/mentor for ham.

Hvis Littler unngår å bli utbrent (alle vil ha en bit av ham) er det slik at Sky is the Limit for denne unggutten. Han har allerede slått de beste i verden flere ganger og for meg er han topp 3 favoritt i hver turnering han stiller opp i.

Nettopp derfor fristes jeg av vinneroddsen på ham som per nå er 4.87. Kun verdensener og verdensmester Luke Humphries har lavere odds med sine 3.94.

Nesten 5 i odds på Littler er faktisk veldig godt betalt. H2H har han f.eks 7-2 mot nevnte Humphries i 2024. Han vant 6 strake kamper før de har vunnet hver sin de to siste.

Nå er det mange som kan vinne. Skal selvsagt ikke glemme verken VanGerven, Price, Aspinall, Cross, Smith eller Anderson for å nevnte utfordrere. Likevel, Littler har noe helt spesielt. Det virker rett og slett som han ikke lar seg affisere av noe som helst. Tenker da på det vanvittige presset fra alle kanter.