Viking er to kamper unna å sikre seg gruppespill i Europa, sitt første gang siden de deltok i UEFA Cupens gruppespill i 2005/06-sesongen, som også var deres første og eneste deltakelse i et europeisk gruppespill.

Nå møter de FCSB, som er en klubb som stammer fra den tidligere storheten Steaua Bucuresti, men som på langt nær er et like godt lag som det Steaua var tiår tilbake.

Det betyr ikke at det er et dårlig lag, de deltok senest i Europa Leagues gruppespill tilbake i 17/18. De seneste årene har de dog rykket ut i kvalifisering til både Champions League, Europa League og Conference League.

Hjemmelaget har startet den hjemlige sesongen med én seier og ett tap på de første fem ligakampene, noe som holder til en skuffende tolvteplass på tabellen.

Viking har prestert ustabilt i Eliteserien denne sesongen, men virker å være inne i en god periode, og har gjort det godt i kvalifiseringen så langt.

Jeg er sikker på at dette Viking-laget klarer å sørge for at håpet og troen om avansement er forsterket til returmøtet på Viking stadion neste uke, og går for X2 til 1.90 hos Nordicbet.