En stor fördel

AV Pär Gustafsson 12 APRIL 2020 , Sulkysport

 

Norske tränaren Stian Eilefsen har två hästar i dagens jackpotomgång på V75.
Favoriten i kallblodsloppet och en mindre betrodd i bronsförsöket.

 

Steinfaks (V75-3) var mycket bra senast och han tränar fortsatt fint. Han känns fit for fight och jag tror på en bra insats igen, men när hästarna blivit rejält trötta märker man först när det är tävling om de kommer upp i samma nivå som gången innan. Han har haft dåliga spår två gånger i rad, men nu är läget bättre och hästen är snabb ut. Jag ser gärna att Kihlström kör till tidigt för att inte dra fram konkurenterna under slutvarvet och jag hoppas och tror att Steinfaks slutar bland de tre främsta. Nu blir det barfota fram, vilket är en stor fördel.

Jefferson Dotcom (V75-5) låg på för mycket senast och sedan fick han störningsmoment framför sig. Då är han svår att få igång igen. Nu skiftar jag till ett norskt huvudlag och han ska gå i ryggar. Vi kör även utan skor fram och med jänkarvagn den här gången, men läget är dåligt och jag hoppas på en matlapp.

 


 

SUPER MARIO,  AFTONBLADET

 

Den här favoriten ska jag bara fälla i dag

Marios Supernytt: Experten synar V75 på Romme den 12 april Spik Drag Superkusken med mera

 

Sportbladet-experten Mario Super-Mario Lipovac har gjort succé och spelat in flera miljoner till andelsköparna.

Inför varje V75- och V86-omgång synar Super-Mario omgångarna.

Här är Marios Supernytt inför V75 på Romme den 12 april.

Superspiken

Den hittar vi V75-6 som är deltävling tre till Paralympiatravet. Den jag tror är bäst är favoriten 5 Sorbet som gjorde en ruggigt vass årsdebut senast. Han fick gå utvändigt om Diamanten men såg bättre ut än någonsin och mosade verkligen motståndet. Jag tror knappast han är sämre med loppet i kroppen och när han vann spårlottningen så tror jag inte han lägger detta.

Han kan öppna bra och Örjan Kihlström behöver svara ut 7 Elian Web och sedan är vägen öppen för ledningen, därifrån måste han vara sjuk för att förlora, tror jag.

Jag tror han har bra chans med andra loppscenarion men närmsta vägen är ledningen som man brukar säga.

 Bortglömda hästen

Hittar vi i V75-3 där vi får se ett bra och intressant kallblodslopp. Jag tycker att 7 Ådne Odin har blivit borttappad av spelarna. Han vann försöket till detta lopp för tre starter sedan och höll då undan för Ängsborken. Han har gjort det bra mot tuffa kallblod i Norge och träffar Dagfinn rätt då är han snabb ut, med rätt resa tror jag han kan slå till. Glöm inte honom om ni garderar loppet. Streckad på åtta procent.

 Superkusken

Denna söndag var det inte svårt att välja vem som får agera superkusk och nyckelperson. Det är Örjan Kihlström som kör fem favoriter. Han kör min bästa spik men har även några andra bra chanser.

Vi får hoppas Örjan inte har en allt för bra dag, för då blir det inga miljoner. Går igenom hans chanser lite kort här under.

10 Don Fanucci Zet (V75-1) har visat hög kapacitet och vann årsdebuten enkelt mot ett klent gäng. Vet att Daniel Redén gillar honom och siktar mot större lopp i höst och då kan man tänka att han ska vinna ett Klass II-försök. Jag är inte så säker på det, han har bara vunnit från ledningen och är ganska orutinerad. Nej denna favorit får inte vinna!

1 G.R.J.s Wolverine (V75-2) är lite intressant, han kan få ett perfekt lopp på innerspåret och skulle luckan komma då kan han skrälla. Örjan upp är ett plus.

14 Steinfaks (V75-3) börjar komma i gång på allvar efter sin skada. Han har visat gång på gång vilken hög kapacitet han har och senast gick han en ruggig repa i spåren till andrapriset. Dubbla tillägg är alltid jobbigt men hårdheten har han och kan runda samtliga.

4 Click Bait (V75-5) såg mycket laddad och fin ut i årsdebuten senast. Han har hög kapacitet men möter några bra motståndare. Det känns som många ska gå på honom denna gång efter intrycket senast och han lär stiga i procent och bli klar favorit till slut. Jag går inte på honom men han är given vid gardering så klart.

5 Sorbet (V75-6) se under rubriken Superspiken.

4 Coogan (V75-7) har sett fin ut och senast vann han enkelt efter att han fick bestämma i ett ihåligt lopp. Tycker han möter betydligt tuffare hästar denna gång och det blir ingen ledning. Är han så bra så att han bara löser det, då får jag ta det, men denna favorit ska jag fälla.

Hetaste utrustningsändringen

Den kommer på 7 Pine Muscle (V75-1) som ska gå barfota runt om för första gången i karriären. Han har Björn Goop i sulkyn och springspår, Björn brukar vara säker därifrån och blir det ledningen och ändringen höjer honom då kan han bli svårfångad i ledningen.

 Förutsättningarna

Dags att avsluta Spring Race med Rommes V75-omgång där vi har fått en pott på 80 miljoner kronor till en ensam vinnare. Spelläget är riktigt högt men omgången ser något favoritbetonad ut med några starka favoriter.

Jag kan dock se några favoriter torska och då kommer värdet att skjuta i höjden. Romme är annars en bana som jag gillar och det har skrällt förut där. Förutsättningarna ska vara bra med vårväder och en fin bana. Önskar er stort lycka till på liret!

https://www.aftonbladet.se/sportbladet/trav365/a/qLgEjE/den-har-favoriten-ska-jag-bara-falla-i-dag

 


 


 

Expressen  2020-04-12

Omgången i korthet

 

Del 1:  V75 Krönika och kusksnack

OMGÅNGEN

Jättejackpot och spelvärdet är verkligen högt. Räkna med enorm omsättning! Vi ser en del klara favoriter som har vettig chans att vinna och känslan på förhand är att det är fördel de betrodda, men skrällchans finns i ett par lopp. Sammantaget läge att satsa lite mer än vanligt (kanske gå ihop flera?) och försöka roffa åt sig extraslantarna som bjuds.

 

BANAN

Det är ett ganska långt upplopp på Romme (205 meter) och det brukar kunna hända en del till slut. Innerspår bakom bilen är hyfsat bra om man har en snabb häst, men inte som på Bergsåker till exempel. Notera också vinklad startbilsvinge vilket hjälper hästarna längst ut bakom bilen.

 

VÄDRET

Det väntas bli uppehåll och mellan åtta-tio grader varmt. Eventuellt några droppar regn på kvällen men det är inget som ska påverka underlaget. Räkna med barfota-bana om man vill köra så.

 

STATISTIK

En bit över 200 000 på sju rätt förra året sedan jätteskrällen Head For Home segrat. Just en storskräll har haft en tendens att komma på Romme. Vad gäller spetsvinnare på V75 har det varit lägre än snittet senaste åren på den här banan.

 

OMGÅNGENS BÄSTA SPIK

V75-5: 4 Click Bait

 

OMGÅNGENS BÄSTA LÅS

V75-4: 3 Loveya Fashion & 10 Bear Victory

 

OMGÅNGENS MEST TROLIGA SKRÄLLOPP

Avdelning ett

 

OMGÅNGENS TRENDHÄSTAR (STIGANDE)

V75-1: 7 Pine Muscle

V75-5: 4 Click Bait

V75-7: 2 Island Life

 

OMGÅNGENS BÄSTA SPELDRAG

V75-1: 9 Västerbo Jolene

V75-3: 7 Ådne Odin

V75-7: 5 Reverend Wine

 

OMGÅNGENS MEST ÖVERSPELADE

V75-3: 12 Tangen Haap

V75-5: 2 Deep Pockets

STRUKNA HÄSTAR

V75-3: 4 Nordby Fröy

 

STORA SYSTEMFÖRSLAGET

V75-1: 1, 2, 7, 8, 9, 10 (3, 6).

V75-2: 2, 3, 5, 10, 11 (9, 7).

V75-3: 7, 14, 15 (12, 2).

V75-4: 3, 10 (5, 1).

V75-5: 4 Click Bait (3, 2).

V75-6: 5, 9, 12 (7, 2).

V75-7: 1, 2, 4, 5, 10 (6, 12).

2 700 rader/1 350 kr.