Rikstoto:  Alt om V75 Mantorp


NETTAVISEN

 

Stor V75-omgang fra Sverige – du kan vinne 28 millioner

Vi ELSKER disse V75-lørdagene fra Sverige, og igjen er det enorme penger å spille om. En omsetning på rundt 100 millioner ventes, og det betyr at du kan vinne svimlende 28 millioner! Mantorp står for løpene, og da er det viktig å huske på at denne banen har et kort oppløp. Dagens beste banker kommer ut direkte, og vi tror HARDT på tet og slutt for 1 Gazza B.R. som har vært fin i comebacket. Har utrolig mye inne, den takler distansen, og kan umulig bli enkel å knekke ned med superkusken Björn Goop i «JOLLA». Ellers vrimler det av spennende objekter, og derfor er det ekstra viktig at du leser vår tekst nøye.

 

V75-1 : 1 Gazza B.R.  Har kommet fantastisk bra tilbake etter et lengre avbrekk, og virker nesten å være bedre enn noen gang. Var solid toer bak knallgode Ivory Di Quattro nest sist, mens den avgjorde sikkert fra dødens sist. Gikk da 12,5 s 700m på en dårlig bane. Er over middels fra start med volte, og feelingen er at Björn Goop forsvarer sitt innerspor. Fra tet på en kjapp bane kan denne umulig bli enkel å plukke ned, og vi tror MYE på favoritten.

Vår rangering : A : 1 B : 9-8-3-2-7-11-6 C : 4-10-12-5

 

V75-3 : 12 Ecurie D.  Er et enormt stortalent, og en hest som vil gå rett i eliten om den bare får holde sin kropp hel fra skader. Rapporter har gått ut på at den kanskje kan være aktuell for Elitloppet allerede i år. Har vunnet 8 av 8, og blir bare bedre og bedre. Lekte seg i årsdebuten sist, og vant sprettlett etter en kjapp sluttrunde. Når den vant EM for 3-åringer på Vermo nest sist så tapte den 50-60m på startgalopp, viste 10,3 s 1000m / 08,6 s 500m, og greide utrolig nok å vinne det løpet på en regnvåt bane. Veldig mange «babler» om at den ikke har gått slike tider som noen av de andre i feltet, men tvil ikke på at denne kan senke seg. Det viste nemlig sluttrunden på Vermo nest sist. Vi tror på en STOR sjanse for den vakre hesten til Stall Hamre.

 

V75-7 : 10 Staro Mcmillan  Vil gå rett inn i eliten om den bare for holde seg hel. Dette er nemlig en utrolig bra hest, og grunnlaget som den har på konto er latterlig lavt. Var litt tung i årsdebuten sist, men vi har vel aldri sett den finere noen gang, og den strålte i målgangen. Hadde garantert veldig godt av det løpet i kroppen, på ren kapasitet er den i særklasse best, og blir det bare litt tempo her så kan umulig denne bli enkel å stå i mot tilslutt. MÅ BARE PRØVES I ET LØP SOM DETTE!

Expressen  2020-05-16

 

BÄSTA SPIKARNA

V75-1: 1 GAZZA B.R.

Fick ett helt perfekt startspår med tanke på att han visat upp bra startsnabbhet i voltstart tidigare. Körande Björn Goop är ju också vass, så det ska vara god spetschans. Och väl i ledningen med två välgörande lopp innanför västen ser det här ut som en bra uppgift. Den långa distansen är en fördel och i dessa långa lopp brukar ledaren kunna få dämpa tempot en bit. Måste ha bra chans att leda runt om och missar ekipaget ledningen går det ju även att vinna på andra vis. Avdelning ett är öppen där bakom och dyrt att gardera. Vi singlar!

 

V75-6: 4 CHIEF ORLANDO

Chief Orlando gör ett spännande genrep inför Elitloppet om två veckor. Han gick starkt i skymundan näst senast från bakspår i Gulddivisionen och senast vann han på klockrent sätt efter att ha gasat på hela vägen inom V86. Fick ett bra spår och öppnar han som senast är det troligt att det blir tidig ledning och sedan får han säkert dra ner på tempot en bit. Även om det saknas större meriter på distansen så tror vi på bra chans och det kan ju rent av bli så att han får förvandla det här till ett kortlopp från ledningen?

 

SPETSDRAGEN

V75-2: 1 VINCERO GAR

Har tidigare visat prov på hög kapacitet i Sverige och nu är det en spännande debut för stall Goop på lördag. Visst är det lite svårbedömd form men med tanke på kunnandet och läget är det hästen att slå. Sexåringen är både snabb och stark och kan även vinna med andra typer av lopp, så någon ledning är inget måste för att vinna.

V75-4: 10 KARAMELL HILL

Karamel Hill har gått två riktigt fina lopp i Björn Goops regi och vann den tunga vägen senast på lekande lätt sätt. Från ett springspår på tillägg räknar vi med att det blir ett offensivt upplägg och tror att ekipaget kan köra sig till ledningen ut på första långsidan? Med ett sådant scenario blir det långt fram för tilläggshästarna.

V75-7: 5 RANDEMAR R.D.

Höll starkt som tvåa från ledningen senast och att få stryk av Seismic Wave är sannerligen inget att skämmas över. Hästen har flera segrar över medeldistans och den biten ska inte vara något minus. Även om invändige Franklin Face är startsnabb tror vi att man ser Randemar R.D. som en bra rygg och därmed släpper till Untersteiners häst.

 

SKRÄLLBUDEN

V75-2: 4 RELIGIOUS

Verkar vara helt på topp och svarade för en mycket stark insats i föregående start. Blev då synad av Very Kronos och det är en väldigt kapabel häst. Inget att säga om att han förlorade den gången och formen är som sagt på topp. Skulle han blåsa övriga på ledningen så kan vi räkna med att han kommer att hålla länge. Säker underskattad igen.

V75-3: 4 ARMOUR AS

Möter ju två kanoner i form av Ecurie D. och Power och dessa kan bli tuffa att rå på. Men med tanke på att Jerry Riordans häst fick ett klart bättre läge kan det finnas lite skrällchans. Det skulle vara intressant att se Armour As i ledningen och lyckas han komma dit är det ett roligt streck.

V75-7: 2 THRILLER N.P.

Hästen är lite ojämn i prestationerna men i sina bästa stunder är Thriller N.P. riktigt bra för klassen. Galopperade bort sig senast och kommer knappast att bli favorit i loppet. Men med tanke på utgångsläget kan man inte räkna bort honom, det kan bli en fin resa och då blir vi inte överraskade om han dyker upp först på målfotot. Den här hästen gynnas mycket av att gå barfota.

 

TÄNK PÅ ATT

V75-3: 7 KING OF EVERYTHING

Har varit hårt spelad på slutet men inte fått utdelning i form av segrar. Och på lördag är det stenhårt emot och att vinna blir svårt på nytt. Däremot kommer stallet att prova hästen med rycktussar för första gången vilket fungerat bra i jobb. Det kan ge en växel till slut och det kan behövas med tanke på att det är stenhårt emot.


V75-6: 5 MINDYOURVALUE W.F.

En hårding som gjort många starka lopp i Frankrike och som ska räknas tidigt om man garderar tipsettan. Tränaren Robert Bergh har tidigare sagt att hästen är känslig för stök och oljud före loppen, något man slipper nu när det inte finns publik på banorna för tillfället. Konstigt resonemang kan tyckas, men det gäller att gräva fram plustecken…

 SYSTEMFÖRSLAGEN

STORA SYSTEMET 

V75-1: 1 Gazza B.R. (2, 9)

V75-2: 1, 4, 6 (3, 5)

V75-3: 4, 11, 12 (8, 3)

V75-4: 7, 10, 13, 14 (8, 1)

V75-5: 2, 4, 8, 9, 10 (7, 1)

V75-6: 4 Chief Orlando (5, 7)

V75-7: Alla 12 (11, 12)

2 160 rader/1 080 kronor

 

LILLA SYSTEMET 

V75-1: 1 Gazza B.R. (2, 9)

V75-2: 1, 4, 6 (3, 5)

V75-3: 4, 11, 12 (8, 3)

V75-4: 10 Karamel Hill (13, 14)

V75-5: 2, 4, 9 (10, 8)

V75-6: 4 Chief Orlando (5, 7)

V75-7: 1, 2, 5, 7, 10 (3, 8)

135 rader/67,50 kronor

 

 

LÖRDAGENS V75-OMGÅNG
V75-1:

1 Gazza B.R. har två lopp i kroppen och kommer från seger. Han är snabb från början och har bra segerchans. 2 Emoji var strålande i årsdebuten på Åby och den långa distansen är en fördel. Ställer inte spåret till det är han med i segerstriden. 3 Royal T.N. gör alltid bra insatser och är inte borta.

 

V75-2:

1 Vincero Gar debuterar för Björn Goop och om innerspåret försvaras ökar segerchansen. Men många kommer att prova den första biten och 5 Dom Perignon är mycket startsnabb. 4 Religious kan öppna bra och tillhör de bättre i loppen. 10 Can Lane är i bra form och kommer säkert att göra ett bra lopp.

 

V75-3:

Få hästar har lika elegant utstrålning som 12 Ecurie D. Han har gjort allt rätt hittills och det känns som att han kan bli hur bra som helst. 11 Power blev fyra i Kungapokalen och är nog den enda som kan utmana Frode Hamres kanon. Power har enorm fysik och kommer kanske igenom bättre från start?

 

V75-4:

10 Karamel Hill gör tredje starten för Björn Goop. Hon avslutade bra i debuten på Jägersro och var nära segern. Senast blev det säker vinst efter ett lopp utvändigt ledaren. Hon har bra vinstchans och eftersom det inte är springband borde hon få bra start från springspår och tidigt sitta i ledningen.

 

V75-5:

4 Mr Marvelous har några lopp i kroppen och gick bra från svårt läge senast. Han tål att göra en hel del själv och ska räknas med chans. 3 Vitro Diablo är lite på gång och gick en bra tid från svårt läge senast. Han ska med vid större gardering. 2 Fire of Noa är rejäl och är ett bud från svårt läge.

 

V75-6:

4 Chief Orlando är inbjuden till Elitloppet och tar nog hand om ledningen. Det är lång distans men ibland blir det ingen körning i långloppen. 5 Mindyourvalue W.F. är mycket stark och har varit ute i