V75-1 er i gang klokken 16.20

 

ATG V75 tips  https://www.atg.se/V75/tips

 

Rikstoto tips  https://www.rikstoto.no/Nyheter-og-tips

 

Før du leverer bongen     https://www.rikstoto.no/Nyheter-og-tips/2021/Januar/02/Kalmar/For-du-leverer-bongen

 EXPRESSEN

 

BÄSTA SPIKARNA

V75-3: 2 Sevilla

Joakim Lövgrens Sevilla gjorde bort sig med galopp i den final som Very Kronos vann på Solvalla i lördags. Han hade visat jättebra form före det och vid segern i Danmark för tre starter sedan besegrade han exempelvis en sådan häst som Cyber Lane regelrätt. Han var jättebra som trea i startern efter det. Startspåret är bästa tänkbara och i ett lopp som inte håller den högsta klassen ska det vara toppchans om Sevilla håller sig till rätt gångart. Bland flera starka favoriter i omgången kan nog detta vara den starkaste!
 

V75-4: 7 Demon Ima

Demon Ima har haft ett gott rykte och man börjar förstå varför. Hästen har nu gjort två lopp efter lång frånvaro och vunnit bägge gångerna. Senast på Jägersro drog han till med 1.13,9/2 140 auto från ett bakspår vilket är starka papper för klassen. Rimligtvis ska formen bara bli bättre med de två senaste loppen och det blir förmodligen ett offensivt upplägg då man får börja från ett framspår. Är han bara vid sunda vätskor borde det vara Johan Untersteiners hetaste chans till att vinna lopp på lördag.

 

SPETSDRAGEN

V75-2: 3 Minnucci Zon

Med bara fyra hästar på startvolten tror vi att Minnucci Zon ska ha väldigt bra chans att komma till ledningen. Hon segrade på nytt rekord senast och det är en häst som säkert kommer att tjäna en hel del pengar kommande året. Det finns inte så många som är sugna på att göra grovjobb och från spets tror vi att hon kan hålla undan till mål.
 

V75-5: 3 Fortune Mearas

Har lottats till ett passande tredjespår bakom bilen. Spetsade från innerspår näst senast och känslan är att Johan Untersteiner ska kunna placera honom i ledningen härifrån. Doctor Doxey Zenz kan öppna men får ändå svårt att ta en längd. Fortune Mearas ska ha bra chans att hålla undan om han slipper alltför mycket tryck under vägen.
 

V75-7: 6 Inertial

Han har varit med i lite snabbare öppningar än konkurrenterna på slutet och även om det finns spetssugna hästar invändigt tror vi att Jörgen Sjunnesson kan skicka iväg honom till ledningen. Kommer man dit så släpper man knappast då det handlar om kort distans och Inertial kan plocka en ny V75-seger på lördag.

 

SKRÄLLBUDEN

V75-1: 4 Jaxon V.S.

Hästen hade haft en liten tävlingspaus innan förra starten på Mantorp och mot den bakgrunden var han jättebra som trea bakom Bravo Santana och Cruise. Med lopp i kroppen och ett framspår kan han säkert vara ännu närmare i mål den här gången och han lär ligga en bit ner på strecklistan då det drar ihop sig.
 

V75-3: 8 Monark Newmen

Hästen drog det sämsta startspåret, men är för den sakens skull inte chanslös. Ser man till grundkapaciteten tillhör Monark Newmen de bättre i fältet. Ulf Ohlsson har kört honom tidigare i höst med framgång och har man bara lite flyt med löpningsförloppet ser vi det inte som någon omöjllighet att han dyker upp på målfotot.
 

V75-6: 8 No Limit Queen

Vann inga lopp under 2020 och det är förstås lite oroväckande. Men samtidigt har hon matchats mot bra motstånd för det mesta och försökt kvala in till de flesta större unghästloppen. Stoet testas nu med ny kusk och med ett rygglopp fram till upploppet har hon en bra spurt att plocka fram. Hon är ett tänkbart skrällbud.

 

TÄNK PÅ ATT

V75-3: 1 Dragster

Det har varit en del stolpe in vid segrarna för Dragster med hästar som galopperat och perfekt flyt med löpningsförloppen. Nu kan han knappast ta emot Pastore Bob från start och skulle den i sin tur släppa kan det bli svårt att vinna loppet från tredje par invändigt. Kan vinna, men det är ingen häst man ska göra till storfavorit…
 

V75-7: 9 Payet D.E.

Hanna Lähdekorpis häst var i kanonform den här årstiden i fjol och vann bland annat två V75-lopp. Inget drömläge, men ju högre tempo det blir i loppet desto mer ökar chanserna att komma in i matchen från bakspåret. Det är inte det allra tuffaste V75-loppet för klassen och vi tycker att Payet D.E. ska streckas tidigt.

    

  SYSTEMFÖRSLAGEN

STORA SYSTEMET

V75-1: 1, 2, 4, 6, 7 (3, 12)

V75-2: 1, 3, 5, 7, 13, 14 (9, 2)

V75-3: 2 Sevilla (1, 3)

V75-4: 7 Demon Ima (2, 10)

V75-5: 1, 3, 9 (7, 4)

V75-6: 4, 7, 8, 10, 15 (5, 11)

V75-7: 2, 5, 6, 9 (1, 3)

 

1 800 rader/900 kronor

 

 

LILLA SYSTEMET

V75-1: 1, 7 (2, 4)

V75-2: 3, 7 (14, 13)

V75-3: 2 Sevilla (1, 3)

V75-4: 7 Demon Ima (2, 10)

V75-5: 1, 3, 9 (7, 4)

V75-6: 4, 7, 8, 10, 15 (5, 11)

V75-7: 2, 5, 6, 9 (1, 3)

 

240 rader/120 kronor

 

 


AFTONBLADET

Hedbergs V75-tips:

 

Trav   https://www.aftonbladet.se/sportbladet/trav365

 V75-1: Bravo Santana blir favorit och nog är det en spännande häst med framtiden för sig. Men jag ser några små orosmoln av stackmolnskarraktär och lägger man samman dessa blir det nästan ett litet molntäcke. Molntussarna betsår i att han tidigare visat osäkerhet från just spår ett i volten och att även om Bravo Santana klarar av lång distans är han nog inte lika distansgynnad som flera av konkurrenterna. Men stackmoln kallas ju i folkmun för vackertvädermoln så kanske oroar jag mig i onödan?  L.L.Royal är på väg tillbaka mot storformen och med chansen att nå ledningen från sitt springspår som en hägrande oas och Kaj Widell i sulkyn är det enkelt att räkna ut taktiken. Han har vunnit tre av fem från spets och ska enligt stallet ha gått hela sista varvet senast med punktering på ett av hjulen. Imponerande om det stämmer! Jaxon V.S. är ytterligare ett skrällbud. Han tog på Bravo Santana senast i spurten och nu är loppet ett halvvarv längre. Mumma för Jaxon.      

 

 V75-2: Lorelei Marie kan mycket väl leda runt om, men är inte helt att lita på (vågar du så kan du i så fall spika). Minucci Zon har inlett karrirären lovande. Ies Juvel är behandlad efter senast och är, om formen fortsatt är bevarad, bra i detta sammanhang. Briljant Sensation är trots bakspår på tilläggsvolten svår att räkna bort. Garderar ni bredare än så så glöm inte Amandarin R.D.. Hon vinner förvisso sällan men är inte så chansllös som spelarkolletkitvet vill tro.  

 

 V75-3: Dragster har fått en vän för livet i Erik Adielsson och den nya vänskapen är nog en inte försumbar förklaring till Dragsters pånyttfödelse. Han slog Pastore Bob senast efter en helt perfekt resa. Nu möts de igen och jag tycker inte de borde skilja så mycket mellan dessa två i V75-procent som är fallet. Men mest av alla tror jag ändå på Sevilla. Kolla spurten näst senast bakom Very Kronos så förstår ni varför.  

 

Mycket spelvärd spik

 V75-4: Demon Ima blir omgångens största favorit och hur jag än försöker vrida perspektiven så att Demon Ima ska förlora när jag simulerar varianter av löpningsförlopp så lyckas jag inte. Respekten för Demon Ima är nog gigantisk hos motståndarna och troligtvis kan Johan Untersteiner styra mot ledningen utan att någon vill göra ett bondeoffer för att försöka ställa kungen i schack. 

 

 V75-5: Spik nummer ett (Demon Ima) anmälde sig självmant liksom dockan i I jultomtens verkstad som av egen maskin hoppar på OK-stämpeln mitt framför ögonen på en skrattande jultomte. Spik nummer två, och en sådan behövs, kräver mer detektivarbete. Staro Leonardo startar nästan uteslutande på V75 och gör i princip aldrig en dålig prestation. Han ser ut att kunna hamna i tredje-fjärde utvändigt och det ser ut att kunna bli högt tempo på loppet trots lång distans. Stämmer den analysen får Staro Leonardo exakt det löpningsförloppet han vill ha och det gör honom till en mycket spelvärd spik.

 

 V75-6: No Limit Queen har inte vunnit lopp i år, men nu tror jag att det kan vara dags. Avsaknad av årsseger beror inte på bristande inställning . Tro mig.  

 V75-7: Ett racer-lopp över kort distans och autostart avslutar omgången. Jag streckar halva fältet. Mamba jagar tredje raka segern och kan rama in något som på förhand ser ut som en toppendag för Joakim Lövgren. Skrällen är Global Tailwind och spår elva är oddshöjande.

 

Casper Hedbergs V75-system

V75-1: 1,6,4,11,7,2 (10,8)

V75-2: 1,14,7,3,6 (5,9)

V75-3: 2,1,3,9 (4,8)

V75-4: 7 Demon Ima (2,11)

V75-5: 9 Staro Leonardo (1,3)

V75-6: 8,4,15,7 (10,x)

V75-7: 2,3,11,6,1,5 (9,7)

2 880 rader/1 440 kronor

 

 

 Hedbergs tre bästa:

1. 7 Demon Ima (V754)

Stam som förpliktigar och börjar visa resultat
som imponerar. Spik.

 

2. 9 Staro Leonardo (V755)

Ser ut att få ett drömlopp.

 

3. 1 Lorelei Marie (V752)

Mycket bra trots galopp näst senast. Toppchans
om det inte vore för det är med galopprisken.

 

 

Hedbergs V75-analys till V75 i Kalmar Lopp för lopp System

https://www.aftonbladet.se/sportbladet/trav365/a/R96O82/stammer-min-analys-ar-han-en-spelvard-spik

 

AFTONBLADET    https://www.aftonbladet.se/sportbladet/trav365/a/mB53r4/ar-i-sitt-livs-form–en-superskrall-pa-v75

 

Per Nicklassons V75-tips:    https://www.aftonbladet.se/sportbladet/trav365/a/Al7bWM/en-topphast-i-lag-klass–ar-den-basta-spiken