V75-1, Silver, 1 640 m, auto

 

1 Remarkable Feet (Jörgen Westholm) verkar allt bra med efter senast. Han håller sin fina form och jag tror Jörgen kommer göra allt för att hålla upp innerspåret. Inte säkert att han klarar det med startsnabba hästar utvändigt. Tycker han oavsett ska räknas på kapacitet och form. Inga ändringar, säger Marcus Lilius hos Jörgen Westholm.

2 Urgent Call (Oskar J Andersson) var positiv i comebacken och gick hela vägen in i mål. Många startsnabba och vi siktar på ledningen, därifrån tycker jag han ska räknas. Blinkers huvudlag och jänkarvagn den här gången, säger Oskar J Andersson.

3 Donners Am (Ulf Ohlsson) känns som han ska efter senast. Han hade lite sparat och kommer att ha nytta av det den här gången. Han möter ett liknande motstånd och jag hoppas det ska vara hans tur. Jag hade inte spelat utan honom på kupongen. Inga ändringar, säger Per Linderoth.

4 Mr Clayton J.F. (Erik Adielsson) har tränat på som han ska. Satt fast med krafter kvar senast och såg bra ut. Han borde få en bra resa då han är startsnabb och kusken får avgöra hur han vill lägga upp det taktiskt. När han fått ett bra utgångsläge tycker jag han ska räknas tidigt på kupongen. Det blir inga ändringar, säger Stefan Arvidsson.

5 Merritt (Daniel Wäjersten) har gjort bra lopp på slutet men senast blev det fel. Kusken valde att köra lite på chans och han spurtade vasst till slut. Bra utgångsläge nu med startsnabba hästar invändigt. Hamnar han bra på det och får lite draghjälp går ingen säker. Given på lappen.

6 Einstein Sisu (Kaj Widell) har varit godkänd men möter tufft motstånd den här gången. Plockar pengar i bästa fall.

7 Valeur (Alf Nordemo) känns jättefin hemma i jobben men saknar lopp i kroppen. Vi fick ett tråkigt utgångsläge och är beroende av vad de andra hittar på. Får vi med oss en slant och han gör ett bra lopp är jag nöjd. Det blir inga ändringar, säger Alf Nordemo.

8 Religious (Mika Forss) känns jättebra. Han tappade en sko senast på isbanan och då var den dagen förstörd. Kusken får ladda framåt så får vi se var vi hamnar. Svårt att tro att han räcker till seger men en platschans tror jag på. Det blir inga ändringar, säger Nina Pettersson-Perklén.

9 Tristan Cesar (Magnus A Djuse) känns bra. Han fick gå utvändigt ledaren senast och det är inte riktigt hans smak. Vi har ett intressant smygläge den här gången och får han hänga med på innerspår kan han få med sig en slant. Jänkarvagnen åker på den här gången, säger Fredrik Norredahl

10 Vacqueyras (Thomas Åhlund) utgick senast och får svårt att ta pengar. Rankas ner.

11 Malkin (Örjan Kihlström) känns fin. Planen var att gå ut på Romme senast men då drog han på sig feber i några dagar. Det gick över snabbt och han har tränat starkt. Eftersom han varit ifrån och inte startat på ett tag är formen svårbedömd. Vi fick ett tråkigt utgångsläge och får ligga lite lågt den här gången. Löser det sig kan han vara fyra-femma. Inga ändringar, säger Hanna Forslin

12 Bottnas Commandeur (Sandra Nordemo) tränar på starkt men saknar förmodligen lopp i kroppen. Utgångsläget gör att vi behöver mycket tur för att göra oss gällande och får han med sig en slant är vi nöjda. Skor runt om är litet minus, säger Alf Nordemo.

 

 Rank och V75-procent

 

RANK  ATG

3 Donners Am 20

5 Merritt 24

1 Remarkable Feet 24

4 Mr Clayton J.F. 17

2 Urgent Call 6

11 Malkin 7

8 Religious 1

7 Valeur 0

6 Einstein Sisu 1

9 Tristan Cesar 0

12 Bottnas Commandeur 0

10 Vacqueyras 0

 V75-2, Stolopp, 2 140 m, volt

 

1 Saphir C.D. (Claes Sjöström) går framåt för varje lopp. Hon har ett bra utgångsläge och kan smyga med och tjäna bra pengar. Inga ändringar, säger Jenny Hansen.

2 Bearfire (Oskar J Andersson) har gjort det bra vid två tredjeplatser efter comebacken. Möter lite tuffare motstånd samtidigt som formen ska vara bättre. Når hon en pallplats är vi väldigt nöjda. Rycktussar för första gången, säger Oskar J Andersson.

3 Honey Journey (Jorma Kontio) känns på gång men möter tuffare motstånd. Hon är kvick i volten och skulle hon ta hand om ledningen tror jag hon är med och gör upp det.

4 Global Benefit (Magnus A Djuse) är en bra häst i grunden men har inget riktigt lopp i kroppen. Kan fattas lite form men kapacitetsmässigt kan det räcka långt direkt. Det blir inga ändringar, säger Mattias Djuse.

5 Global Broadcast (Mats E Djuse) gjorde ett bra lopp senast och känns bättre. Får hon sin resa kan hon dyka upp bland de tre. Det blir inga ändringar, säger Mattias Djuse.

6 Zola T.P. (Troels Andersen) tränar på fint. Hon utvecklas hela tiden och har aldrig varit riktigt trött. Har varit osäker i volten men utgångsläget är bättre den här gången. Går hon felfritt kan hon vara med långt framme. Inga ändringar, säger Liselotte Olsson

7 Baula (Örjan Kihlström) känns fin och har tränat bra. Första gången hon är ute mot tuffare motstånd men hon är under utveckling. Jag tror på en bra insats. Rycktussar för första gången hos oss, säger Pasi Aikio

8 Love You Sweden (Ulf Ohlsson) är jag jättenöjd med i träningen. Är dock inte lika nöjd med utgångsläget, hästarna på tillägg är ikapp oss direkt. Skulle det lösa sig kan hon vara med långt framme. Det blir inga ändringar, säger Markus Pihlström

2 160 meter: 

9 Moon Zappa (Mika Forss) gjorde ett bra lopp senast på Solvalla. Hon står bra inne i loppet och trivs med vinterförhållanden. Löser det sig på vägen blir jag inte förvånad om hon dyker upp där framme. Vanlig vagn, säger Anne Raatikainen hos Petri Salmela.

10 She is Cecilia (Hannu Korpi) har diffus form och får svårt att räcka hela vägen.

11 Krakas (Erik Adielsson) avslutade bra senast när jag kom loss. Formen är fortsatt bra och hon är en av många kandidater som kan vinna om hon får rätt resa. Det blir inga ändringar, säger Jan-Ove Olsen.

12 Flight Danseur (Torbjörn Jansson) står hårt inne och har inte startat på ett tag.

13 Highsurprise Laday (Kim Eriksson) känns jättefin och jag var nöjd senast. Hoppas hon kan gå framåt lite till med loppet i kroppen. Tycker hon inte ska glömmas bort. Det blir inga ändringar, säger Jakob Croon.

14 Ella Pace (Oskar Kylin Blom) håller bra form och känns fin hemma. Gäller att vi träffar rätt från start och kommer ner i vettigt läge. Får hon en bra resa kan hon plocka många till slut och tjäna fina pengar. Det blir inga ändringar, säger Oskar Kylin Blom

15 Lupin Håleryd (Robert Dunder) allt verkar normalt efter senast. Tycker det ser intressant ut på förhand men loppet är jämnt. Hamnar vi rätt från början tycker jag hon ska vara med och göra upp om segern. Det blir inga ändringar, säger Robert Dunder.

 

 Rank och V75-procent

 

RANK ATG

9 Moon Zappa 5

15 Lupin Håleryd 20

4 Global Benefit 19

3 Honey Journey 9

11 Krakas 12

7 Baula 15

14 Ella Pace 3

13 Highsurprise Laday 1

2 Bearfire 5

1 Saphir C.D. 1

8 Love You Sweden 5

5 Global Broadcast 1

6 Zola T.P. 1

10 She is Cecilia 2

12 Flight Danseur 0

 V75-3, Kallblod, 2 640 m, volt

 

1 Ängspilen (Bo Landgren) verkar allt bra med. Han har kapacitet men måste fungera i lopp. Tar man många kan han vara ett lyxstreck. Inga ändringar, säger Filip Raihle.

2 Tåga Kongen (Jan-Olov Åberg) känns fin men vi möter för tufft motstånd. Vi ligger lågt och smyger med och hoppas på en peng. Inga ändringar, säger Jan-Olov Åberg.

3 Nordby Kuling (Olle Alsén) har haft lite stolpe ut på slutet. Känns bättre än raden och står bra till. Hoppas hitta till ledningen till en början och släppa till en bra rygg. Långsökt att tro på seger men ett roligt platsbud är han. Vi har kört med ryckhuva i tre starter men aldrig använt den tror den kommer ge bra effekt, säger Olle Alsén.

4 Tekno Jerven (Jimmy Jonsson) känns bra men har ett svårt utgångsläge. Sköter han sig tror jag han är med i främre träffen. Inga ändringar, säger kusken Jimmy Jonsson.

5 G.G.Ojjdo (Tomas Pettersson) känns fin och har gått bra på slutet. Formen är god men vi står tufft inne och möter bra hästar. Svårt att vinna, men bra pengar siktar vi på. Inga ändringar, säger Tomas Pettersson.

2 660 meter: 

6 Vestpol Gladiator (Örjan Kihlström) känns pigg och glad. Han trivdes inte i ledningen senast. Bättre förutsättningar den här gången och han står bra till. Får han ett bra lopp kommer han dyka upp där framme. Inga ändringar, säger Anders Wallin.

7 Moeses (Daniel Wäjersten) var jag jättenöjd med senast. Han avslutade bra och vi siktar på ett liknande upplägg. Kan tjäna fina pengar, säger Fredrik Norredahl

8 Guli Rubin (Jörgen Westholm) hoppade senast och vi vet inte riktigt varför. Han har toppform och ska räknas tidigt om man går utanför favoriterna. Inga ändringar, säger Marcus Lilius hos Jörgen Westholm.

9 Tangen Elvira (Jorma Kontio) känns bra. Hon står tufft till och vi är nöjda om hon tjänar pengar. Inga ändringar, säger Jimmy Jonsson hos Öystein Tjomsland. 

10 Emil Mollyn (Erik Adielsson) trivs med förutsättningarna. Vi har en bra kusk som jag litar på fixar starten och sedan kan han matcha de bästa. Tycker han ska räknas tidigt. Inga ändringar, säger Petter Glittum

11 Bokli Rapp N.O. (Ulf Ohlsson) har utvecklats hos Daniel Redén och blir bättre och bättre. Senast imponerade han när han lämnade motståndet och det såg inte slutsålt ut i mål. Distansen ser jag bara som en fördel och han tål att göra en del jobb själv. Skulle värsta motståndaren Tekno Jerven galoppera från start tror jag Ulf Ohlsson kör sig till ledningen efter en bit sedan blir han svårslagen. Kan vinna med andra upplägg. Lämnar honom ensam på lappen.

12 Linda Kavat (Johanna Stark) känns bra men hon har ett svårt läge och stöter på tufft motstånd. Får vi pengar är vi jättenöjda. Det blir inga ändringar, säger Jan-Olov Åberg.

13 Demex (Jan-Olov Persson) känns bra i träningen men han har inte startat på länge. Svårbedömt hur långt det räcker. Det blir inga ändringar, säger Jan-Olov Persson.

14 Guli Roy&nb