RESULTAT


Hest
Kusk Verdi Valg Antall Strøket
V75-1  4 Frivoll Galilei (NO) Ulf Ohlsson 29 2 160 071,22
 
V75-2  6 L.G.Boko Lars-Göran Söderberg 77 3 61 806,92
23
V75-3  12 Järvsö Ola Mats E Djuse 236 2 20 146,93
 
V75-4  14 Doctor Doxey Zenz Mathias Andersson 599 3 7 942,68
1
V75-5  8 Tåga Ryker Ingvar Nyberg 9 830 10 484,20
 
V75-6  5 Cuenca David Grundmann 26 915 2 176,78
19
V75-7  4 Bolt Kronos Ulf Ohlsson 32 706 1 145,51
 

ATG tips Hagmyren    https://www.atg.se/GS75/tips/210405-gs75-tips-till-hagmyren-fran-dagens-spel

Experttips  https://www.swedishhorseracing.com/newstips

Bane  https://hagmyren.se

 

Rikstoto  https://www.aftonbladet.se/sportbladet/trav365

 

 


DAGENS SPEL

Dagens Spels tips till måndagens GS75® på Hagmyren.

Ladda ned tips som pdf     PDF

SPIKEN

4 BOLT KRONOS (GS75-7) var bra vid
segern senast då han fick göra jobbet
utvändigt ledaren. Hästen visade i fjol i
karriärens enda lopp över kort distans att
han har fin fart och vi spikar.

SKRÄLLEN

2 SOLDHÖJDENSLUCIFER (GS75-1) vann
sitt första lopp i september i fjol, men har
sedan vunnit en andra och en tredje gång.
Senast gick hästen bra efter tappstart och
han kanske kan ta sin fjärde seger.

 


EXPRESSEN

 

Han har en straffspark på förhand

DAGENS BÄSTA

4 Bolt Kronos (GS75-7) har utvecklats och vunnit fem av de senaste sex starterna. Hästen vann trots grovjobb senast och här har han perfekt spår mot passande motstånd. En gång innan har han provat kort distans och då blev fyraåringen tvåa. Troligen körs Bolt Kronos tidigt till spets och sedan är det toppchans.

 

Passas med lopp i kroppen

DAGENS CHANSNING

3 Ängsbalder (GS75-5) svarade för en klart godkänd årsdebut. Han har passande spår och räds inte grovjobb när han är i form.

 

Ny distans och åter efter vila

DAGENS AVSLAG

4 Galileo Am (GS75-4) har bra kunnande men det finns flera frågetecken. Hästen gör debut i ny regi efter uppehåll, har snävt spår och är ovan distansen. Femåringen har bara startat över kort- och medeldistans och nu ska han springa tre varv.

https://www.expressen.se/sport/trav/

https://www.expressen.se/sport/trav/expertens-miljondrag-infor-heta-omgangen/

 


AFTONBLADET

Michael Carlsson

 

 GS75-1:

Elsås Storm vann fem lopp på nio starter i fjol i Jan-Olov Perssons regi och torskade bara en gång felfri, tvåa då. Han galopperade dessutom i segerstriden ett par gånger. Nu återkommer hästen efter ett längre uppehåll på grund av skada och har inte startat sedan i början av oktober. Men Jan-Olov Persson är känd för att ha sina hästar väl förberedda när de kommer ut, vilket vi har sett överlag av de som har årsdebuterat i år från stallet. Så trots frånvaron på ett halvår kan Elsås Storm mycket väl vinna direkt, även om det såklart även är lite svårbedömt. Skulle ringrosten lysa igenom, eller om han återfaller till gamla galoppsynder, så dubblar jag med Frivoll Galilei. Öystein Tjomslands häst har två lopp i kroppen och har mött tufft motstånd i de starterna. Senast var han ute mot kulltopparna Eld Tekno och Bäcklös Faron. Enklare emot nu och borde vara på väg mot formen med två genomkörare i sig och kan vara segermogen.

 

 GS75-2:

First Mover galopperade under avancemang i sista sväng senast med krafter kvar. Det kan ha varit segern som rök där och det verkade som att hästen inte trivdes på banan. Han har innan dess gått bra i två raka andraplatser och felfri kan mycket väl första segern komma här. Global Boost höll starkt som tvåa från dödens på Solvalla näst senast. Gången efter det blev hon störd till galopp kort efter start och hästen vann från ledningen i debuten. Är ett hett segerbud felfri här.

 

 GS75-3:

Bork Linda hittade stilen under hösten i fjol och tog tre segrar på de fyra senaste starterna. Senast var hon helt överlägsen efter att hon övertagit ledningen dryga halvvarvet kvar och lämnat konkurrenterna. Återkommer nu efter sin vinterträning men träningsrapporterna går i dur och hon har varit inne och gått två banjobb vilket har varit till belåtenhet. Det snabbaste efter 1.35 full väg. Hon är inget säkert kort men felfri lär de andra få vara bra om de ska kunna slå henne. Järvsö Ola skötte sig klart godkänt i årsdebuten och borde rimligtvis gå framåt ytterligare med loppet i kroppen. Loppets stora skrällvarning är Hulte Tord som det var väldigt positiva rapporter på inför dennes årsdebut senast. Hästen hade gått ett riktigt vasst banjobb på Hagmyren men han gjorde som i tidigare starter och slog på en omotiverad galopp mitt i loppet. Felfri är han så pass bra att han mycket väl kan vinna det här.

 

Ruggigt stark spurt

 GS75-4:

Messiah är en chansspik ska medges, men man måste bara imponeras av hästens avslutning i senaste starten. Han satt sist i ett utdraget fält på Solvalla nyligen och var ute i femte- sjättespår genom sista sväng. Det var nästan så att han var ute på stallbacken och även rundade korvkiosken när han kom flygande långt ut i banan. Man har fått titta om på loppreprisen flera gånger för att verkligen se att hästen hann fram till tredjeplatsen. En ruggigt stark spurt alltså i en 1.06-avslutning som det skrek nästa gång om lång väg. Messiah har i sin tidigare regi hos Daniel Redén vunnit över tretusen meter och sedan ett halvår tillbaka tränar Nina Pettersson-Perklén sexåringen. Nina har återigen dragit igång en filial i Sverige och den finska proffstränaren har tidigare varit här och är nu tillbaka på Söderby Gård utanför Stockholm med ett antal hästar. Religious känner vi till sedan tidigare som en V75-vinnare och jag tror att Messiah har en mycket bra chans att ta hem det här loppet. Jag pratade med Nina som berättade att hästen känns mycket bättre i träningen efter starten på Solvalla än vad han gjorde innan dess. 

 

Galileo Am kan bli en tuff utmanare på start som gör debut i ny regi men hästen är trots allt lite svårbedömd då han inte har st