ATG V75 tips   https://www.atg.se/V75/tips

 

 

Rikstoto  https://www.rikstoto.no/Nyheter/Tips?page=1

Alt om V75 Färjestad langfredag    https://www.rikstoto.no/Nyheter/Tips/2021/april/02/farjestad/alt-om-v75-farjestad-langfredag

 

Bane programtips  https://www.ftrav.se/sport-och-spel/spel/programtips/

 


EXPRESSEN

Fredrik Edholm Eskil Hellberg 

 

Dagens bästa

V75-7: 3 Don Fanucci Zet

Utvecklades till en av kullens bästa under fjolåret. Han vann Sprintermästaren och knep andraplatser i Svenskt Travderby och Kungapokalen. Hästen är snabb ut och blir svårslagen.

Dagens chansning

V75-2: 9 Commander Victory

Gynnas av lång distans och har passande läge. Hästen slipper skorna på bakhovarna och har skrällchans om det blir lite körning.

Dagens avslag

V75-4: 6 Björn Bork

Fredagens kallblodslopp är öppet. Björn Bork har galopperat i de två senaste loppen och nu blir det lite längre mellan starterna. Det är frågetecken för formen och femåringen är bara en av flera med chans.

Relevanta intervjuer

Susanne Richter om 7 Bandido Gar i V75-3:

Hästen har tränat bra i vinter och jag är nöjd. Han har sprungit 1.19 full väg i jobb inne på Örebrotravet och gått mycket intervallträning inför årsdebuten. Jag tror att Bandido Gar ska vara redo att göra en bra insats. Jag har kollat in det här loppet länge och min förhoppning var att det skulle bli få hästar på tillägg. Där fick jag rätt och nu kan han ta en lugn start och trava in sig ordentligt.

Susanne Richter om 2 Billie Holiday i V75-6:

Hon har också tränat bra i vinter och jag är nöjd med hästen men när det blir tävling skiter det sig. Stoet får den här säsongen på sig också att visa att hon villa tävla.

 


AFTONBLADET

Michael Carlssons V75-system

 

Långfredagen brukar innebära att en del stjärnhästar gör årsdebut.

V75-tävlingarna i år på Färjestad är inget undantag.

Daneil Redén plockar ut elitloppsaktuella Don Fanucci Zet och lita på att det är iordningställt som det brukar vara när Redén luftar sina kanoner.

Av topprapporterna från stall Redén att döma kan vi få se en prestation som höjer temperaturen ännu mer inför Elitloppet.

 

 V75-1: Daniel Redén ramar in V75-omgången när travfesten under Spring Race rullar vidare. Milady Grace skulle egentligen ha gått till avel var tanken innan hon fick en sista chans hos Redén. Där hittade hon verkligen stilen och efter andraplatsen i Derbystoet svarade hon för en strålande prestation vid segern i Breeders Crown-finalen. Avelsboxen får därmed vänta och det låter ovanligt bra från Daniel Redén inför årsdebuten. Han säger att Milady Grace har tränat jättebra hela vintern och är en häst som är lätt och fin i kroppen och han tror inte att hon ska behöva något lopp i kroppen.

 

Det låter så klart det kan göra med andra ord och det låter på de invändiga konkurrenterna som att de välvilligt släpper fram det femåriga stoet till ledningen. Sedan torskar hon givetvis inte det här loppet. Solklar spik.

 

 V75-2: David Persson har ett nytt spännande nyförvärv från Italien i Zagor Roc som gör första starten för honom. Träningsrapporterna går i dur från Axevalla-tränaren som har kört ett banjobb efter 1.16,5 full väg som snabbast. Hästen har vunnit åtta lopp i Italien och David Persson tycker att han har liter pengar på sig i förhållande till sin kapacitet. Det återstår att se om Zagor Roc går i samma hovspår som stallkamraten Vagabond Bi. Kan mycket väl vinna direkt.

Vidöppet bakom men en häst man har väntat lite på i vinter är B.G.Arne som bland annat har suttit fast i V75. Senast galopperade han i sista kurvan och var gott gåendes i det läget. Det kan ha varit en kombination av barfotabalansen och att det gick för fort som var orsaken. Därför går man tillbaka till skor nu som hästen har gått med tidigare.

 
Är högkapabel

 V75-3: Bandido Gar visade prov på jättehög kapacitet flera gånger i fjol när han vann sex lopp på tolv starter. Han mötte årgångstoppen flera gånger och spöade dem rejält i semifinalen till Breeders Crown i slutet av oktober. Bandido Gar spurtade då ner såväl kriterievinnaren Brambling som Manny Muscle via ett häftigt slutvarv efter att ha legat sist i kön. Även hästar som Hector Sisu och Elegant Ima fanns i det slagna fältet.

Hästen har nu vintertränat en period och även varit inne på Örebrotravet och gått ett banjobb efter 1.19. Visst kan det saknas en del till toppformen men det är en passande uppgift att årsdebutera i här i det lilla fältet.

LaunchEm var tvåa i årsdebuten bakom Kapten Brodde och vann senast ett billigt lopp i Mantorp efter en perfekt resa. Formen sitter där på Daniel Redéns häst som nu möter tuffare motstånd men som ändå blir att räkna med på start.

Maestro Zon är en högkapabel fyraåring som nu gör årsdebut medan däremot Hindenburg Am har två lopp innanför västen och vann på ett bra sätt i en rapp avslutning senast. Det var första gången barfota runt om på Markus B Svedbergs häst vilket slog väl ut och det blir samma balans igen. V75-4: Öppet kallblodslopp såvida de båda stallkamraterna Dämro Kjempen och Björn Bork sköter sig. Båda har fart för att vinna det här loppet och tipset till Björn Bork i kraft av springspåret. Därifrån kan han få en pangstart till ledningen om han trampar rätt och tränaren berättar att hästen är behandlad efter senaste starten och känns fin efter att inte ha varit som bäst på slutet.

Dämro Kjempen kommer från seger senast men brottas med ett svårt femtespår i voltstart och galopprisken är överhängande. Mjölner Loke inledde året med tre raka spetssegrar och var godkänd senast som trea men inte lika vass. Bakspår nu och han får attackera från ryggar den här gången.

Debut på svensk mark

 V75-5: Ett ungdomslopp där förhandsfavoriten Kräsj har blivit struken. Tipset istället till den nya favoriten Gerben som gjorde debut på svensk mark i Hans Crebas regi senast och avgjorde säkert över upploppet. Hästen lär säkert vara ytterligare förbättrad med den genomköraren då han inte hade startat sedan oktober innan dess. Han får dessutom säkra Victor Rosleff i sulkyn och är ett sunt vinstbud.

Ready Häggenäs har tagit tre segrar på fem starter för Per Nordström och var rejäl vid vinsten senast. Given från ett perfekt läge.

 

 V75-6: Efter att hårt betrodda Karamell Hill har blivit struken är Alhambra Mail klar favorit. Hon har gjort det riktigt bra i vinter med två segrar i V75 och tjänat stora pengar. Senast var hon trea i finalen och tränaren Magnus Dahlén tyckte inte att hon var som allra bäst då. Hon tränar bra efter det och första barfota runt om på länge lär göra susen.

 

 V75-7: Don Fanucci Zet tillhör redan de som är mest betrodda på förtidsspelet till att vinna(!) Elitloppet. Detta redan innan hästen har årdebuterat alltså. Och det är stor risk/chans att oddsen sjunker ytterligare efter comebacken. Don Fanucci Zet utvecklades fantastiskt under fjolåret och efter andraplatsen i Kungapokalen sopade han hem Sprintermästaren i både försök och final.

Han var sedan tvåa i Svenskt Travderby bakom Hail Mary och Daniel Redén gjorde bokslut för året efter den starten. Don Fanucci Zet har tränat på rejält hela vintern och även om Redén säger att han inte är något träningslejon så tycker han att hästen känns fräschare i år och springer rakare än tidigare. Lita också på att Solvalla-tränaren inte plockar ut sin gunstling om det inte riktigt är väl förberett.

Redén vill förstås visa upp sin stjärna i ett bländande skick och från det här läget blir femåringen ytterst svårslagen. Click Bait har mött Don Fanucci Zet några gånger och har var tvåa och trea bakom i Sprintermästaren.

 

Tarzans häst årsdebuterade med seger i Gävle och lär säkert gå framåt med loppet i kroppen. Är snabb ut och ett givet bud om man vill gardera favoriten. Men normalt så vinner Don Fanucci Zet det här loppet.

 

 Michael Carlssons V75-system:

V75-1: 4 Milady Grace (5,1)

V75-2: 6,5,13,15,2,10 (3,9)

V75-3: 7,2,5,6 (3,1)

V75-4: 6,5,8,14,15,7,11 (9,1)

V75-5: 5,2,4,10,3,11,1 (8,7)

V75-6: 10,8,9,12 (13,4)

V75-7: 3 Don Fanucci Zet (6,4)

Systemet är på 4 704 rader/2 352 kronor.

 


NETTAVISEN

https://www.nettavisen.no/sportspill/trav/

 

V75-bankeren er det svært gode rapporter på! Hete objekter mot en av omgangens storfavoritter! Norsk seier i kaldblodsløpet? Våre oppdaterte V75-vurderinger er klare! Nye V75-gevinster i vente?

 

Når det gjelder fredagens V75-omgang på Färjestad så er den knallfin, og vi jakter naturligvis nye gevinster. 5 Gerben (V75-5) er den beste bankeren i omgangen, og vi skal til lukene med følgende snadder:

 

Les videre    https://www.nettavisen.no/sportspill/trav/praktfull-v75-omgang-pa-f-rjestad/s/12-95-3424109568

 


 

 

 

DAGENS SPEL

Dagens Spels tips till fredagens V75® på Färjestad.

Ladda ned tips som pdf    PDF

SPIKEN

3 DON FANUCCI ZET (V75-7) är fjolårets
vinnare av Sprintermästaren och senaste
starten skedde i finalen av Derbyt, han
slutade där tvåa bakom Hail Mary. En
allround häst med väldigt hög kapacitet,
blir mest troligt svårstoppad i comebacken.

 

SKRÄLLEN

8 GINA MEARAS (V75-1) har fått sämsta
läget och det är sannerligen inte det
enklaste motståndet. På plussidan nämner
vi att hon inte likt de flesta av sina
konkurrenter återkommer efter ett uppehåll,
hon har på slutet startat på i Frankrike och
var klart bra som fyra näst senast.

SYSTEM   


VI TIPPA

Vid V75-omgångar utöver ordinarie lördagsomgång bjuder vi på extra tips från Vi Tippa.

V75 Färjestad 2 Apri      PDF