BANE

https://www.arjangstravet.se

Program   https://www.arjangstravet.se/siteassets/relaterade-dokument/210717_arjang_v75_09_webb.pdf

 


Strykninger

Løp Produkt/Avdeling Strykninger
5 V75-1 11 Riptide R.D.
6 V75-2 7 Victory Highness
9 V75-5, V5A-3 4 Mandela Zon
11 V75-7, V5A-5, DD-2 1 Tae Kwon Deo (US)
12   2 Imperatur Am

Ingen rapporterte kjøreendringer

============================================================ 

SULKYSPORT

 

V75 tidiga tankar: Fartfest att vänta

AV    Redaktionen      12 JULI 202     Sulkysport

 

Årjäng bjuder på en V75-omgång som ser spännande och spelvänlig ut. Den stora kryddan är givetvis Årjängs Stora Sprinterlopp som avslutar V75-omgången. 500.000 kronor erhåller vinnaren av årets upplaga och det är tio spekulanter över 1.640 meter. Ett par startrakter talar för en rivig inledning av loppet där exempelvis Click Bait har fått fint utgångsläge med spår fyra bakom bilen. Denne kan givetvis leda loppet från start till mål, men det kan också bli lite väl häftig inledning av loppet och fritt fram för spekulationer. Vernissage Grif är en mycket tuff konkurrent och kanske bäst.

Svecak Palema svarade för en minst sagt mersmakande debut för Björn Goop senast, då det blev seger trots en jobbig resa. Nu med lopp i kroppen kan hästen vara ytterligare förbättrad och femåriga stoet blir hårt betrodd i V76-6 och säkert hårt anlitat som singelstreck av många.

Vi har en del norska gäster som tar chansen och reser över gränsen. Bland annat i kallblodsloppet (V75-4). De möter ett par kapabla svenska kallblod och en som segersugne Ulvsåsen skojar man inte med.

Text: Ulf Nilsson

 

Avd 1 Bronsdivisionen, 2.140 meter voltstart

10 Strong Pepper hann med att galoppera dubbelt i sin årsdebut senast och det var ingen lyckad sådan. Nu provar den norske hästen en ny Sverige-start och Strong Pepper har tidigare visat prov på fint kunnande. Har bakspår och något diffus form, men femåringen kan visa sig bäst här i ett öppet lopp. Kretsen borde väl vara rätt nöjda med hästen då man provar Sverige och V75 igen. 9 Barolo Roc har varit hårt betrodd i sina starter hos Björn Goop men mest visat galopp. Bakspår och svårbedömd status även här. Jägersrotränaren Ola Karlsson startar en duo med betydligt bättre utgångslägen än de två ovannämnda och såväl 6 Red Mile Brodde och 3 Taxi Out är tänkbara segerbud även om de inte är några segerstaplare. 11 Riptide R.D. har löpt bra men har jobbigt läge.

 

Avd 2 Klass II, 1.640 meter autostart

8 Erv Zet har tre segrar i följd och visat prov på fint kunnande för sin rätt så låga klass. Segrarna är tagna från ledningen samt utvändigt ledaren och nu med spår åtta bakom bilen så kan det bli positionsstrul över den korta distansen. Trots att kusken heter Örjan Kihlström. 9 Balashi har tävlat bra. Han satt fast med ordentligt sparat som fyra för fyra starter sedan för att därefter svara för starka insatser. Han har halvlurigt läge även här med bakspår över kort distans och det är inte säkert att Johan Untersteiners styrning hinner komma in i matchen. Kunnandet duger dock fint. Bättre utgångsläge samt Björn Goop i vagnen har 4 Cena som avslutade positivt bakom Erv Zet senast. Det kan vara dennes tur nu.

 

Avd 3 Silverdivisionen, 2.640 meter autostart

Ett par hästar som löpt riktigt starkt strider i denna Silverdivision. En av dessa är 9 Upstate Face som övertygat rejält vid segrarna. Adrian Kolgjinis häst tål att göra en hel del själv och är ett givet bud trots bakspår. 4 Born Unicorn och 6 Rotate har också båda övertygat. De möttes nyligen och slutade etta och tvåa med 4 Born Unicorn som vinnare och båda hästarna duger gott på nytt. Norske 2 Allaway G.T. reser över gränsen med tre segrar i följd. Två av dessa är tagna inom monté. Vid sulkysegern näst senast vann hästen mycket lätt från utvändigt ledaren och gav ett formstarkt intryck. En spännande gäst i loppet med röd kusk Åsbjörn Tengsareid som vid segern näst senast.

 

Avd 4 Dubbelcupen Final i meeting 3, 2.140 meter voltstart

10 Ulvsåsen är segerhungrig som få och kan aldrig nonchaleras. Kan kliva runt till ny seger men det saknas inte motstånd. 10 Ask Major löste en liknande uppgift vid sin senaste Sverige-start men då var det dock över längre distans och det blir stressigare att hinna med sig nu över medeldistans. Åsbjörn Tengsareid kör nu som vid segern, Det ska bli spännande att se 4 Järvsömalla från fint läge och med Kihlström upp. Järvsömalla har visat mycket fin form i årets samtliga starter. 9 Torpa Oda har löpt bra varje gång Carl Johan Jepson suttit upp i vagnen och behöver inte vara borta här.

 

Avd 5 Klass I, 2.140 meter autostart

Ett öppet lopp som det ser ut så här i början av veckan. 1 Will I Am har tävlat duktigt men innerspåret kan vara både på gott och ont. 2 Pacific Kingdom vann mycket lätt från ledningen senast via 1.10 sista 700 meterna och har åter fint läge. Dessutom sitter Björn Goop upp för allra första gången och det är helintressant. 10 Fromheaven Idzarda vann på mycket fin tid näst senast och 9 Explosive Flory har vunnit både från spets som bakifrån på slutet. Nu med körspö i Sverige. 6 Vicar är stark och det ser ut att vara många om budet här.

 

Avd 6 Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

8 Svecak Palema har alltid visat god kapacitet och inte var det sämre senast vid debut i ny regi Björn Goop. Från utvändigt ledaren blev det en vattentät seger och det är åter anmält barfota runt om. Hon tål grovjobb och bör ha god chans att krossa allt. Stallkamraten 6 Peony har visat fin form och har ett härligt läge med ensamt springspår. Har dock varit struken efter senast och är anmäld med skor runt om så det finns en del att kolla upp under veckan. 13 Alfredo Sauce avslutade bra vid skrällsegern senast och har löpt bra även i starterna före det. 3 Platinum Tile kan nå ledningen och sedan duga fint.

 

Avd 7 Årjängs Stora Sprinterlopp, 1.640 meter autostart

Dagens begivenhet avslutar streckspelet och vi förväntar oss ett rivigt sprinterlopp med en vinnare på topptid. 4 Click Bait är sylvass från start och har fått ett fördelaktigt startspår. Kan mycket väl leda detta från start till mål över sin bästa distans. Kostar öppningen för mycket blir han sårbar och en sådan som 2 Vernissage Grif är inte lätt att stå emot. Han var mycket rejäl vid segern näst senast och besegrade då bland annat Click Bait. Fint läge har han och kan mycket väl vinna på nytt. 1 Tae Kwon Deo kan det mesta i ljusa stunder, men frågan är hur formen är. 3 Missle Hill kan springa fort över den korta distansen och Örjan Kihlström vet bekant hur man vinner ett och annat storlopp.

Text: Ulf Nilsson

 TRAVSTUGAN

 

V75 tips: Tidiga tankar till V75 Årjäng

Skribent:         TRAVSTUGAN.se Mattias Karlsson

 

Årjäng är värd för veckans V75 omgång en fin sportslig omgång där den stora höjdpunkten såklart är Årjängs stora sprinterlopp med hela 500.000kr till vinnaren. Jag kommer köra tre olika andelar på lördag i olika prisklasser så det finns något som passar alla. Ta rygg i jakten på jackpot miljonerna! 

 

Omgångens bästa spik, V75-3

4 Born Unicorn gör det bra mest hela tiden och i senast starten på V75 gick han med full fart över mål och slutade tvåa vilket gör att hästen fortfarande är kvar i silver. Känns som den hästen i fältet som gynnas bäst av den långa distansen. Tror 5 Beartime piper till ledning men kommer knappast köra där och den som först fram av 4 Born Unicorn och 6 Rotate kommer troligtvis få överta och där tror jag det är fördel den förstnämnda. 9 Upstate Face har tänt till rejält på barfota och bike och siktar mot större lopp senare under året och behöver nog genomkörare innan toppformen är där. 

Jag tror vi får 4 Born Unicorn till under 30% och då är det bara att tacka och ta emot. 

Omgångens kompletterande spik, V75-5

2 Pacific Kingdom är snabb bakom bilen och från ett perfekt spår 2 bakom bilen så blir han inte enkel att ta emot första biten. Får Björn Goop upp också vilket såklart känns intressant. Senast gick han imål helt okörd med tussarna kvar. Denna gång blir det eventuellt barfota fram också vilket såklart känns spännande. Värsta motbudet på förhand 4 Mandela Zon är dessutom struken.

 

Omgångens luring, V75-7

Årjängs stora sprinterlopp med 500.000kr till vinnaren och det känns som det kan bli riktigt körning första biten mellan 3 Missle Hill som eventuellt ska utrustas med ett helstängt huvudlag och 4 Click Bait som är en riktigt startkatapult. Samtidigt så tror jag Adrian Kolgjini vill hålla upp vinnarhålet eftersom 1 Tae Kwon Deo vart borta från tävlandet en längre tid. Denna körning tror jag mest gynnar min förstahäst och DD-spik, 2 Vernissage Grif som inte har startsnabbheten som sitt vassaste vapen men är sjukt stark och kommer gynnas om det blir lite tempo. 

 

 

Omgångens garderingslopp, V75-6

Ett diamantstoet försök med 15 startande hästar och stor och klar favorit blir 8 Svecak Palema som var grym i regidebuten för Björn Goop men blir i mina ögon alldeles för stor favorit och jag ser värde att gå emot. Strular det minsta lilla för favoriten så tror det kan skrälla rejält här. 2 Global Virgin är knapp spetsfavorit i min bok och är ett tidigt motbud även 12 Zante Grif som kommer med toppform. Mitt tips är att gardera på brett som jobba in en kantboll. 

https://travstugan.se/mattias-karlsson/v75-tips-tidiga-tankar-till-v75-arjang

https://www.atg.se/direktenryd