Atlanta overrasket de fleste ved å vinne 119-117 borte mot Boston i kamp 5. De avgjorde med en sen 3-poenger, og har nå sjansen til å utligne til 3-3 i kamper. Kamp 6 går nemlig i deres egen arena. De spilte kamp 3 og 4 hjemme og vant den første av dem. Nå må de altså kopiere det om de skal bevare drømmen og håpet om avansement mot fjorårets finalist og storfavoritt Boston Celtics.

Mannen som først og fremst må innfri for Atlanta er selvsagt Trae Young, noe han til gagns gjorde i både kamp 4 og kamp 5. Han har scoret henholdsvis 16,24,32, 35 og 38 poeng så langt, og har altså blitt bedre og bedre og bedre hele veien. Han har i tillegg 15 og 13 assists i de to siste kampene. Rett og slett mektig imponerende mot en så solid defensiv som Celtics har.

Man må forvente at Atlanta er vanvittig motiverte og det kommer til å koke blant publikum fra start. Håpet mitt er selvsagt at de henger med hele veien, slik at Trae både blir sentral og får MYE spilletid. I så fall synes jeg PA-linjen (poeng/assist) er veldig interessant. Linjen er satt til 37,5. Young hadde altså henholdsvis 50 og 51 PA i de to forrige kampene. Minst 38 i en kamp de MÅ vinne synes jeg gir god verdi..