• Sport:Fotball
  • Land:England
  • Liga:National league
  • Kamp / utøvere:Torquay United – Hartlepool United.
  • Tips/ utfall:Torquay United
  • Spillestopp:20.06.2021 15:00
  • Odds:2.62
  • Innsats:1
  • Selskap:Bet365

 

Bookmaker – Bet365

National league 2020/21 avsluttes i morgen med playoff finalen mellom Torquay og Hartlepool United.  

 

En fotball kamp mellom Basil og Andy Capp. Basil som eier av hotellet Fawlty Tower (Hotell i særklasse) som var lokalisert i Torquay. Reg Smythe som tegnet Andy Capp var en ihuga galopp og fotball interessert mann og det finnes en statue av Andy Capp i Hartlepool, byen som Reg Smythe vokste opp i.

 

Det er ikke mye humor i denne kampen, her er det mye som står på spill. En lang sesong og annerledes sesong skal avsluttes, vinner av kampen rykker opp i league two og er da med i det football league.

 

Torquay spilt sin første sesong i football leauge i 1927, rykket ut i 2007, tilbake i 2009, men etter 2014 så har man spilt utenfor football leauge. Har aldri spilt høyere enn på nivå tre og var sesongen 2018/19 helt ned National leauge south, det vil si nivå seks. En klubb som ikke har noe særlig å vise til

 

Hartlepool United kon inn i football leauge noen år før Torquay det vil si i 1921. Som Torquay en klubb som aldri har spilt på et høyere nivå enn, men i 2017 rykket de ut av football leauge for første gang.  

 

Både Torquay og Hartlepool United hadde sin beste sesong i 1956/57. Hartlepool ble nummer to i 3 divisjon north og Torquay ble nr 2 i 3 divisjon south. Begge lag fikk 59 poeng, gikk til tredje runde i FA-cupen og hadde en ræva sesong året etter, som ført til at begge lag havnet i den nyopprettet 4 divisjon.

 

Lagene kunne nesten ikke være lokalisert lengere fra hverandre. Torquay ligger Syd-vest i England og ikke så langt unna Plymouth, mens Hartlepool ligger nord-øst i nærheten av klubber som Middlesbrough og Sunderland.

 

Hartlepool united var det eneste laget som klarte å vinne på bortebane i playoffen i kampen mot Stockport County. Notts County, Bromley og Chesterfield ble alle slått ut på bortebane. Torquay tok en sterk seier hjemme mot Notts County i playoff semifinalen.

 

Torquay har ligget i toppen av tabellen stort sett i hele år og det er fortjent at laget kom til playoff finalen på Asthon gate i morgen.

 

Torquay United kommer til playoff finalen med en kamprekke på 14 kamper uten tap. Hartlepool United så ut som et lag som hadde miste formen med tre tap på de fem siste seriekampene, men laget skjerpet seg i playoffen og slo både Bromley og Stockport.

 

Disse to lagene har spilt mot hverande flere ganger og det er utrulig jevnt. På grunn av de ligger så langt fra hverandre så var de først når 4 divisjon ble opprettet at de ble plassert i samme divisjon.

 

Ganske utrulig men på tross så mange år som aktive klubber, nesten 100 år siden første FA-cup for Torquay United, så har de aldri spilt mot hverande utenfor seriespillet eller i en playoff kamp.

 

  Torquay wins Draws Hartlepool wins
League 30 24 29
Total 30 24 29

 

Torquay har imponert mest denne sesongen og jeg legger pengene min på at de tar steg opp til leauge two i morgen.